Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Konečně se prezident Klaus zachoval jako člověk!

Nejvyšší čas, že prezident Klaus propustil bývalou prokurátorku Ludmilu Polednovou-Brožovou na svobodu. Vždyť to byla do nebes volající ostuda, tak starou paní poslat do vězení.

Titulek a úvodní věta reprezentují dvě z mnoha "levicových" reakcí na Klausovo milostivé gesto. Jenom si nejsem jistý, zda by se paní exprokurátorka zachovala také tak, kdyby místo prezidenta Klause rozhodovala o omilostnění někoho z odpůrců komunistické ideologie. Pokud je známo, tato žena neváhala poslat na šibenici jinou ženu. Lidé, jako paní Polednová-Brožová v žádném případě nedávali milosti svým odsouzencům jak na běžícím páse. Vždyť ti se měli skvěle ve špičkových  lágrech, jako byl třeba Jáchymov či Leopoldov, kde komunistickým mocipánům nepřekáželi při jejich (zlo)vládě. Ze stejného důvodu bylo mnohým dopřáno i čerstvého povětří, kterého si odsouzenci mohli užít, než naposledy vydechli na šibenici. Předtím však bývali účastníky nadstandardních pobytů ve specializovaných lázních, jako byl třeba kriminál v Uherském Hradišti se špičkovými terapeuty typu Lojzíka Grebeníčka či Luďka Hlavačky. Po takových léčebných procedurách se každý přiznal k čemukoliv. Není proto divu, že při tragické šaškárně, ve které tehdejší dělnická prokurátorka Ludmila Polednová-Brožová hrála svou důležitou roli, všichni se ke všemu přiznali. Včetně Milady Horákové.

Je dost rozšířený názor, nejen mezi levicově smýšlejícími, že nemůžeme posuzovat podle dnešních zákonů něco, co se stalo v souladu se zákony, které platily v době, kdy se ta věc stala. Kdyby tento názor byl správný, potom by také nikdy nemohl zasednout třeba norimberský tribunál či pozdějí tribunál haagský. Vždyť holocaust měl podporu v tzv. Norimberských zákonech. Podle stejných zákonů postupovali tzv. norimberští lékaři při zvěrských pokusech na vězních. Všichni se před norimberským tribunálem oháněli zákony platnými v době, kdy své skutky páchali. Jenže nad všemi zákony platí zákon přirozený, zákon Boží, zákon přirozeně lidský. Nacističtí zločinci byli proto právem odsouzeni. Stejným právem byla odsouzena i exprokurátorka Ludmila Polednová-Brožová.

Odsouzení nacistů v Norimberku, stejně jako odsouzení této ženy nebylo žádným honem na čarodějnice. Stejně jako nacističtí zločinci, ani ona není žádnou politickou vězeňkyní. Spáchala docela obyčejný kriminální čin. Poslala na smrt čtyři lidi. Respektive poslal je tam soud, jehož byla velmi důležitou součástí. Takže žádný politický proces.

Odsouzeným nacistickým zločincům nebyla udělena milost, až na několik vyjímek po mnoha letech žaláře. Pouze u nás jsou komunističtí vrazi považováni za obětní beránky! Jistě, je to stařena, která však po celou dobu neprojevila ani stín pokory a jejíž vina je nad slunce jasnější. Teď jde z vězení ven a třeba Kajínek sedí dál. Nic proti humanitě, ale vše má své hranice a stáří zločin nemaže.

Nicméně, postoj prezidenta Klause není zas tak nepochopitelný. Před půldruhým rokem odmítl žádost nejvyšší státní zástupkyně Vesecké o její omilostnění. "Náš nezávislý soud rozhodl a udělení milosti by tento závažný krok naší justice ve vztahu k naší tragické minulosti negovalo," zdůvodnil tenkrát prezident své rozhodnutí. Dnes už je situace poněkud jiná. Exprokurátorka si část trestu odpykala a tak si pan prezident mohl dovolit udělat gesto.

Že komunisté by to neudělali? Ale pan prezident není komunista. Většina této společnosti nejsou komunisté. Nejsme tedy jako oni. Jestliže oni posílali nevinné lidi na šibenice a do těžkých žalářů, my komunistické zločince pouštíme z „fešáckých“ kriminálů na svobodu (pokud je tam vůbec někdy zavřeme - viz. Hlavačka či Grebeníček). Je to špatné? Není! Je to naopak dobře. Proces s Ludmilou Polednovou-Brožovou znamenal odsouzení tehdejší doby, tehdejších komunistických praktik. Ne, ona nebyla a není bez viny. Její odsouzení bylo spravedlivé a to, že nastoupila trest, bylo správné. Tím se naplnil princip, že žádná vina by neměla zůstat bez trestu. Těch pár měsíců, které si odseděla, splnilo svůj účel. Proč ji máme dál živit za peníze daňových poplatníků? Ať se stará teď sama o sebe, jako každý jiný důchodce. Jenom doufám, že si uvědomí zrůdnost toho, co učinila. Pokud se tak stane, pak jí zbytek života nezávidím. Ať si je třeba na svobodě. S vědomím, že způsobila smrt nevinných lidí, bude se jí těžko umírat. Opravdu jí nezávidím. Ale uvědomí si to někdy?

Autor: M. K. Pijáček | úterý 21.12.2010 22:15 | karma článku: 18,59 | přečteno: 1432x
  • Další články autora

M. K. Pijáček

Dnešní stávka nebyl debakl, pane Plago

Dle soudu mnoha kantorů je pan Plaga nejhorším ministrem školství všech dob. Snad dokonce horším, než byla Kateřina Valachová. Přitom tento člověk se odvažuje tvrdit, že dnešní stávka učitelů je debakl!

6.11.2019 v 13:56 | Karma: 23,49 | Přečteno: 1113x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

Kdo za to může aneb Když pojem vlast se nenosí

Jsme v Česku, kde pojem vlast se nenosí. Jsme v Česku, kde národní hrdost, kterou mají jak Rusové, tak Američané, se zaměňuje za pálení trenek na Hradě a za strkání vlajky do vagíny. Kdo za to může? Prý učitelé a rodiče. Jen oni?

10.8.2018 v 14:30 | Karma: 38,93 | Přečteno: 2274x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

To by mohlo stačit, pane Miloši Zemane! Běžte se léčit!

Když jsem Vám ve druhém kole prezidentských voleb se zaťatými zuby dal hlas, nebyla totiž lepší volba, myslel jsem si, že už mne nemůžete ničím překvapit. Ani ve snu mne nenapadlo, že volím člověka zřejmě duševně chorého.

14.6.2018 v 17:08 | Karma: 41,01 | Přečteno: 5211x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

Hovězí rozhodnutí bruselské

Na základě pravidel přicházejících z Bruselu jeví se dost pravděpodobným, že nelegální migranti, kteří překročí hranice EU bez náležitého veterinárního osvědčení, můžou být utraceni.

5.6.2018 v 22:47 | Karma: 36,04 | Přečteno: 1031x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

Trenýrky, hymna, vagina a espézetka

Zatímco zneuctění symbolů naší vlasti, za kterou tisíce našich spoluobčanů položily život, je považováno za uměleckou invenci, nepochopenou chátrou z umlčované většiny, přelepení symbolu EU na espézetce je málem kriminalizováno.

3.6.2018 v 17:51 | Karma: 47,02 | Přečteno: 7353x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Maďarský premiér Orbán poprvé od začátku války navštíví Ukrajinu, píší média

2. července 2024  6:19

Maďarský premiér Viktor Orbán v úterý navštíví Kyjev a sejde se s ukrajinským prezidentem...

Hurikán Beryl v Karibiku zesílil na nejvyšší stupeň. Prožene se i kolem Jamajky

2. července 2024  6:16

Hurikán Beryl v jihovýchodním Karibiku zesílil na pátý, tedy nejvyšší stupeň. Podle agentury AP o...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Džungle koloběžkářů. Ignorují předpisy, bývají i opilí. Policie řeší také bitky

2. července 2024

Premium Jezdci na koloběžkách zavinili letos od začátku roku do května 89 nehod. Rádi se také perou s...

Získejte spousty produktů ZDARMA, sledujte instagram @emimino.cz
Získejte spousty produktů ZDARMA, sledujte instagram @emimino.cz

Pravidelné soutěže najdete také na našich sociálních sítích, především instagramu a facebooku.

  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2237x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.