Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

korzár

22. 12. 2010 11:24
Nesouhlasím

Dostala 6 let a pak jí byl trest snížen na 3. Ani to si neodseděla, pouze necelé dva. Je to výsměch všem politickým vězňům, všem obětem komunistických zločinů, že za justiční vraždy si pachatel odsedí necelé dva roky. Můj táta dostal 10 let kastace s lázněmi Jáchymov. Nikdo ho neomilosrdnil. Díky lázeňské péči zemřel ještě před tím, než se dočkal důchodu. Tahle bába má zcela jistě pěkný důchod (její postavení bývalé prokurátorky určitě evokovalo následné dobře placené zaměstnání). Nevidím jediný důvod, proč by si jej měla užívat. Za vraždu 4 lidí dnes vrah dostane vyjímečný trest a je úplně jedno, kolik je mu let. Je to skutečně výsměch a pan president v mých očích včera klesl na samotné dno. Nechápu, co jej k takovému kroku vedlo zvláště poté, co přede 2 lety milost zamítl. ;-O[>-]

0 0
možnosti

rezjir rezjir

22. 12. 2010 12:38
Re: Nesouhlasím

Takže paní Brožová byla poté přeřazena k městskému soudu v Plzni, tehdejší soudci atd. měli spíše podprůměrné platy. Tedy dosáhla zcela určitě i podprůměrného důchodu. Takže nic moc.

Co se týče vašeho otce, tak nelze celou záležitost posoudit, dokud nesdělíte, co bylo v rozsudku. Skutkovou podstatu at.

Co se týče justiční vraždy, tak by toto platilo, kdyby paní Horáková nebyla aktivní účastnicí protikomunistického odboje.

Je zvláštní,že se tento termín nepoužívá v souvislosti s účastníky antifašistického odboje. Mlčky se příznává právo Němců na potlačení odboje na dokonce ne na svém území, ale na cizím.

0 0
možnosti
FH

Brůžek

22. 12. 2010 10:27
Dobře napsáno.

Pokud jde o nějaký pocit viny, který by se měl u B-P dostavit, je to pouhá sci-fi. Ona svůj trest nikdy nepojala jako spravedlivý a pokud si dobře vzpomínám, dokonce se o snahách nejvyšší státní zástupkyně o její omilostnění vyjadřovala značně pohrdlivě (něco ve smyslu, že od tohoto režimu žádnou milost nepotřebuje). Takže tehdejší zamítavé stanovisko prezidenta Klause bylo jenom v pořádku. Já bych šel na jeho místě ještě dál a nechal bych ji bručet tak dlouho, dokud neprojeví účinnou lítost nad tím, čeho se zúčastnila. I kdyby si měla odsedět celý trest. :-/ 

0 0
možnosti
S

scabies

22. 12. 2010 10:00
pisete ze mate matematicke vzdelani

zajimalo by mne, zda byste dokazal vypocitat (matematicky odhadnout) pravdepodobnost, ze udeleni milosti 4 mafianum byla "jen nahoda"

http://www.lidovky.cz/klaus-udelil-milosti-ctyrem-lidem-spojenym-s-mrazkem-a-pitrem-p63-/ln_domov.asp?c=A100113_085642_ln_domov_mpr

0 0
možnosti
FH

Brůžek

22. 12. 2010 10:28
Re: pisete ze mate matematicke vzdelani

Jak to souvisí s tématem B-P? 8-o

0 0
možnosti
S

scabies

22. 12. 2010 9:57
Osobne si myslim

Ze VK by mel Polednovou v tom kriminale nahradit.

Ale to bychom nesmeli zit v Bananistanu, kde „capo di tutti capi“ je zvolen

prezidentem

0 0
možnosti
PH

petrph

22. 12. 2010 9:07
tady si ale přiznejme

Že ani norimberský tribunál nebyl nebyl zcela košér.Ba přímo mnozí znalci mezinárodního práva upozorňovali že nemají právní podklad a že šlo o mstu Němcům,kterou Stalin vnutil západním spojencům.(nemluvě o tom, že se Rusové pokoušeli v rámci tohoto soudu hodit na Němce svou vinu za masakr v Katyni).

Prostě zásada že člověk může být souzen jen za čin který byl trestný v době a místě kde se stal,by měla platit.

Což samozřejmě neznamená, že se člověk či společnost nemůže bránit zlu či mstít oběti.Jen si musí přiznat že se nepohybuje v oblasti práva ale obrany svých zájmů a msty a ustát si to.

Abych uvedl paradox-komunisté se dostali k moci v roce 1948 zcela legální cestou,zcela legálně v parlamentu odhlasovali své totalitní zákony.Naopak ti kteří proti těmto zákonům protestovali a chtěli se jim bránit(Horáková, Mašíni) se stali viníky,a soudkyně Brožová viníky dle stávajícího zákonů soudila.Je to v pořádku, ptejme se?Jistě že ne,odpovídáme,musí být potrestána.Ale neodvolávejme se na právo

0 0
možnosti

rezjir rezjir

22. 12. 2010 9:32
Re: tady si ale přiznejme

Je pro mě novinkou, že Stalin něco mohl propašovat do té quebecké deklerace Churchilla s Rooseweltem, kdé se tuším hovoří o nutnosti potrestat válečné zločiny.

A Brožová nebyla soudkyní. A ani nenavrhovala ty tresty, ty už byly obsaženy v žalobě podané před tím soudem vrchním prokátorem Zieglerem, který je pod nimi podepsaný jako samojediný.

Já se skutečně nejsem schopen domáknout toho, jak jinak se  paní Brožová nějak účastnit na tom procesu kromě toho svého projevu. Tedy v podstatě byla odsouzena za názor.

A mimochodem nemohla ani tu svou účast u soudu odmítnout, protože byla ke státní prokuratuře převedena na základě zákona.

0 0
možnosti
JB

hendrixx

22. 12. 2010 8:50
Tak bude bába letos o Vánocích zase sama.

Zrovna, když si v base konečně našla kamarádky. Ten Klaus snad nemá srdce.

0 0
možnosti
N

Novotnak

22. 12. 2010 2:10
Moje slova

pěsně to také napadlo při jejím propuštění. Karma R^

0 0
možnosti
FV

fouly

22. 12. 2010 0:11
Škoda,

měla by zemřít ve vězení,žádný soucit si v žádném případě nezaslouží!Komunisté,

když ničili statisíce životů neměli slitování s ničím a s nikým!

0 0
možnosti

rezjirrezjir

22. 12. 2010 0:26
Re: Škoda,

Ale ti komunisté se alespoň nikomu samoúčelně nemstili, šlo jim o lepší společnost.

0 0
možnosti
FV

fouly

22. 12. 2010 0:05
Fanatičtí

komunisté nemají svědomí,nic je netrápí a do smrti jdou za svou ideou,jak ukrást

násilím majetek jiným,což je podstata komunistického učení!

0 0
možnosti

rezjir rezjir

22. 12. 2010 9:42
Re: Fanatičtí

Oni tomu říkají jinak, že vracejí ukradený majetek lidu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.