Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Dostali demokraticky přes hubu

Jedním z principů demokratického zřízení je nedotknutelnost soukromého vlastnictví. Kdo to nehodlá ctít, musí počítat s tím, že může dostat demokraticky přes hubu. To se stalo squatterům.

Zabrání soukromého majetku bez souhlasu majitele se dá počítat k největším zhovadilostem. Jakákoliv argumentace je neomluvitelná. Nemáš kde bydlet? Proč? Proč nepracuješ? Proč si neseženeš bydlení? Nechce se ti třeba platit nájem? Proč? Proč na tvou nechuť ctít zákony má doplácet někdo jiný?

Jestliže začnu bez souhlasu majitele užívat k osobnímu prospěchu cizí majetek, je to obyčejná zlodějna. Není vůbec podstatné, v jakém stavu se daný majetek nachází. Pokud by svým stavem ohrožoval jiné, jsou zde příslušné úřady, které by měly zasáhnout. V žádném to nezavdává nikomu právo do objektu se nastěhovat. Tolerovat pod pláštíkem jakési pochybné alternativní kultury šíření destruktivního životního stylu je nepřijatelné. V polistopadové éře podobných incidentů bylo několik desítek.

Před necelými třemi měsíci veřejné mínění rozvířil incident ve vile Milada. Je smutné, že policie nepostupovala tehdy dost razantně. Je smutné, že na místo se dostavil dokonce člen vlády a se squattery vyjednával. Ba, dokonce nabídl další jednání o alternativě bydlení pro squatery tak, aby si mohli zachovat svébytný způsob života, na který jsou zvyklí. ... "Budeme se snažit zohlednit potřeby vyplývající z životního stylu těchto lidí. Mám naději," řekl.[1] Je smutné, že kromě ministra Kocába s nimi vyjednával dokonce i policejní ředitel. Oba tito činitelé jsou velmi dobře placení z našich daní. Místo razantního sjednání pořádku, podíleli se na cirkusu, který přiznává všemožná práva svoloči, jež neví, co roupama dělat. V důsledku toho se dostali do secesního domu v Truhlářské. Znám ten dům velmi dobře a myslím, že si nezaslouží takové nájemníky. A ostatní obyvatelé a sousedé? Ti nemají žádná práva? Pane ministře Kocábe, jak zajistíte občanská a lidská práva pro lidi, kteří jsou nuceni i kvůli Vám mít takové sousedy? Stokrát proklínaní Romové či bezdomovci jsou nicky proti této lůze.

Odkud se rekrutují, Jsou to skutečné „socky", nebo rozežraní frackové zbohatlíků? Hesla „Bydlení je právo" a jim podobná, jsou nesmysl a zavánějí levicovou ideologií. Nicméně i komunisté, které osobně nemusím, se od takových distancují. Takové názory totiž nejsou levicové, ale levičácké. Levicoví extrémisté, anarchisté. Za takové jsou považováni v některých evropských zemích. A tak se k nim tamější společnosti i úřady stavějí.

Sobotní nekompromisní a bleskový zásah policie lze jenom uvítat. Stále mám před očima televizní záběry, kdy squatti řvali na zasahující policisty „gestapo, gestapo". Velmi rád bych jim dal pocítit alespoň hodinovou proceduru na gestapu či STB. Asi by změnili názor na to, co si mohou v demokratické společnosti dovolit. Rovněž velmi rychlé jednání soudu je na místě. Tresty které dnes padly, se mi jeví poněkud mírné. Nicméně je velmi důležité, že padly a navíc tak rychle. Ať je to pro výstrahu ostatním, kteří s plnou hubou žvástů o demokracii plivou na samu podstatu demokracie. Tak aspoň přes tu hubu dostali. Jenom je zde obava, aby veřejně prospěšné práce skutečně odpracovali. Doufám, že úřady si to pohlídají.

Pokud někteří jejich zastánci a sympatizanti protestují a policisty, kteří chrání soukromý majetek a občanská práva, obviňují z brutality, mohou si squatty vzít k sobě domů. Na své dvory či zahrady. Potom to bude jejich věc, pokud přitom nebudou obtěžovat své sousedy.

A propos. Jestli někdo ze řvoucích čumilů také nějakou koupil, dobře mu tak. S tím měl počítat. Těžko by asi řval a očumoval napřiklad během zásahu pořádkových jednotek někde v Iráku nebo v Afganistánu, či na Kubě nebo v Číně.



[1] Citováno dle iDnes.cz, 30. června 2009  10:05,  aktualizováno 23:11

Autor: M. K. Pijáček | pondělí 14.9.2009 21:07 | karma článku: 42,91 | přečteno: 8493x
  • Další články autora

M. K. Pijáček

Dnešní stávka nebyl debakl, pane Plago

Dle soudu mnoha kantorů je pan Plaga nejhorším ministrem školství všech dob. Snad dokonce horším, než byla Kateřina Valachová. Přitom tento člověk se odvažuje tvrdit, že dnešní stávka učitelů je debakl!

6.11.2019 v 13:56 | Karma: 23,49 | Přečteno: 1113x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

Kdo za to může aneb Když pojem vlast se nenosí

Jsme v Česku, kde pojem vlast se nenosí. Jsme v Česku, kde národní hrdost, kterou mají jak Rusové, tak Američané, se zaměňuje za pálení trenek na Hradě a za strkání vlajky do vagíny. Kdo za to může? Prý učitelé a rodiče. Jen oni?

10.8.2018 v 14:30 | Karma: 38,93 | Přečteno: 2274x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

To by mohlo stačit, pane Miloši Zemane! Běžte se léčit!

Když jsem Vám ve druhém kole prezidentských voleb se zaťatými zuby dal hlas, nebyla totiž lepší volba, myslel jsem si, že už mne nemůžete ničím překvapit. Ani ve snu mne nenapadlo, že volím člověka zřejmě duševně chorého.

14.6.2018 v 17:08 | Karma: 41,01 | Přečteno: 5210x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

Hovězí rozhodnutí bruselské

Na základě pravidel přicházejících z Bruselu jeví se dost pravděpodobným, že nelegální migranti, kteří překročí hranice EU bez náležitého veterinárního osvědčení, můžou být utraceni.

5.6.2018 v 22:47 | Karma: 36,04 | Přečteno: 1031x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

Trenýrky, hymna, vagina a espézetka

Zatímco zneuctění symbolů naší vlasti, za kterou tisíce našich spoluobčanů položily život, je považováno za uměleckou invenci, nepochopenou chátrou z umlčované většiny, přelepení symbolu EU na espézetce je málem kriminalizováno.

3.6.2018 v 17:51 | Karma: 47,02 | Přečteno: 7353x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

POLITICKÝ DIÁŘ: O falešné hře Evropana Fialy a štoku navíc

2. května 2024

Premium O tom, jak se za deset let změnil názor Petra Fialy na Evropskou unii či o debatě k důchodové...

Protesty studentů eskalovaly i v Kalifornii, policie ničí barikády a zatýká

2. května 2024  8:11,  aktualizováno  12:58

Na Kalifornské univerzitě v Los Angeles (UCLA) se v noci na středu střetli proizraelští a...

Bez krytí celníky by Březinova skupina nefungovala, řekl žalobce v závěrečné řeči

2. května 2024  12:49

Soudní projednávání vynášení informací z Celní správy členům tak zvané lihové mafie se dnes dostalo...

Rusové na Ukrajině použili zakázaný chlorpikrin, tvrdí USA. Kreml to odmítá

2. května 2024  12:35

Kreml ve čtvrtek označil za nepodložená tvrzení Spojených států, že ruské invazní síly použily...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.