Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Dopadne László Csatáry stejně jako Alois Grebeníček?

Oba sloužili těm nejzrůdnějším ideologiím. László Csatáry byl velitelem maďarské policie v košickém ghetu, Alois Grebeníček zase vyšetřovatelem STB. Zatímco první posílal obyvatele košického gheta do termálních lázní v Auschwitz-Birkenau, ze kterých už nebylo návratu, ten druhý svým svěřencům ordinoval elektroterapii, která si údajně nezadala s terapiemi na gestapu.

Po ukončení svých aktivit v policejních službách oba žili celkem v pohodě. Csatáry si v Kanadě lebedil jako obchodník s uměním. Když to tam na něj prasklo, po anglicku zmizel. Kam jinam, než domů, do Maďarska. Ostatně, na stará kolena se každému stýská po domově. Čas je milosrdný a doma všichni na prohřešky jeho mládí určitě zapomněli. Potrhlé Wiesenthalovce, kteří jej vypudili z Kanady, určitě nenapadne hledat jej v otčině.

Grebeníček se měl ještě líp. Po odchodu od SNB byl kontrolorem ministerstva státní kontroly, tajemník MNV a téměř celé čtvrtstoletí předsedou JZD. Nakonec ještě v důchodu buzeroval občany jako „šedý mor“, tedy IVP (inspektor veřejného pořádku – nosili šedé stejnokroje).

Oba si mysleli, že to do smrti mají dobré. Nicméně Grebeníček se přepočítal. Vlastně ani ne. Po listopadu se mu nějací nespokojenci, kteří nebyli s jeho terapiemi spokojeni, pokoušeli otravovat život. Dokonce měl jít před soud. Jenže jim to nevyšlo. Přestože mnohokrát dostal soudní obsílku, k přelíčení se nikdy nedostavil. Údajně ze zdravotních důvodů. Chudák starý! Jako kdyby on se někdy zajímal o zdraví těch, které měl v prádle! Když hrozilo, že bude předveden, změnil adresu. Přestěhoval se do špitálu. Když se soudkyně dohodla s vedením nemocnice o provedení hlavního líčení v nemocnici, byl pár minut před zahájením propuštěn. Zdravotní stav se zlepšil, proto pobyt ve špitálu nebyl nutný. A tak se to opakovalo, až zemřel.

Csatáryho v Budapešti přece jen letos na jaře vyšťourali. Samozřejmě, tamní prokurátorka okamžitě zahájila stíhání proti neznámému pachateli. Jak jinak, vždyť se musí shromáždit důkazy, či dokonce předvolat postižené židy. Údajně z těch patnácti tisíc jich šest stovek přežilo. A kdy začne proces? Kdož ví, možná se toho pán velkomožný ani nedožije. Stejně jako soudruh vyšetřovatel se toho nedožil.

Jenže co čert nechtěl. Na co nestačila maďarská policie, na to stačili britští novináři, kteří si tuto neděli k Csatárymu zašli na kafe. Ten se s nimi však nebavil, ani kafe jim nenabídl, nezdvořák. Maďarským policajtům tedy nezbylo, než si pro svého exkolegu zajít. Bohužel, přišli s křížkem po funuse.

Otázkou je, co z toho představitelé maďarské ruky zákona budou mít. Pokud by to mělo dopadnout jako u nás, tak mohou být klidní. Soudkyně-nesoudkyně, bývalá členka KSČ, která nedokázala estébáka Grebeníčka dostat před soud, byla krátce po jeho smrti krutě potrestána. Povýšila na místopředsedkyni okresního soudu. Co na tom, že po několika letech pro neschopnost musela pověsit talár na hřebík.

Jsem velmi zvědav, zda Maďaři dokážou svého zločince dostat před soud. Není totiž podstatné, že je to stařeček nad hrobem a do vězení pro svůj věk stěží půjde. Důležité je ukázat, že ani po mnoha desetiletích zločiny proti lidskosti nezůstanou bez trestu. Pokud to Maďaři dokážou, pak před nimi smekám. My jsme svou příležitost, jako už mnohokrát, promarnili.

Autor: M. K. Pijáček | úterý 17.7.2012 22:31 | karma článku: 17,87 | přečteno: 1031x
  • Další články autora

M. K. Pijáček

Dnešní stávka nebyl debakl, pane Plago

Dle soudu mnoha kantorů je pan Plaga nejhorším ministrem školství všech dob. Snad dokonce horším, než byla Kateřina Valachová. Přitom tento člověk se odvažuje tvrdit, že dnešní stávka učitelů je debakl!

6.11.2019 v 13:56 | Karma: 23,49 | Přečteno: 1113x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

Kdo za to může aneb Když pojem vlast se nenosí

Jsme v Česku, kde pojem vlast se nenosí. Jsme v Česku, kde národní hrdost, kterou mají jak Rusové, tak Američané, se zaměňuje za pálení trenek na Hradě a za strkání vlajky do vagíny. Kdo za to může? Prý učitelé a rodiče. Jen oni?

10.8.2018 v 14:30 | Karma: 38,93 | Přečteno: 2274x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

To by mohlo stačit, pane Miloši Zemane! Běžte se léčit!

Když jsem Vám ve druhém kole prezidentských voleb se zaťatými zuby dal hlas, nebyla totiž lepší volba, myslel jsem si, že už mne nemůžete ničím překvapit. Ani ve snu mne nenapadlo, že volím člověka zřejmě duševně chorého.

14.6.2018 v 17:08 | Karma: 41,01 | Přečteno: 5210x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

Hovězí rozhodnutí bruselské

Na základě pravidel přicházejících z Bruselu jeví se dost pravděpodobným, že nelegální migranti, kteří překročí hranice EU bez náležitého veterinárního osvědčení, můžou být utraceni.

5.6.2018 v 22:47 | Karma: 36,04 | Přečteno: 1031x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

Trenýrky, hymna, vagina a espézetka

Zatímco zneuctění symbolů naší vlasti, za kterou tisíce našich spoluobčanů položily život, je považováno za uměleckou invenci, nepochopenou chátrou z umlčované většiny, přelepení symbolu EU na espézetce je málem kriminalizováno.

3.6.2018 v 17:51 | Karma: 47,02 | Přečteno: 7353x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.