Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zelený bendita s rudým mejdanem

Daniel Cohn-Bendit "Rudý Danny" vyrůstal v Německu.  Na univerzitě v Nanterre u Paříže studoval sociologii. Na jaře 1968 vedl studentské bouře, které otřásly Paříží, pak byl vyhoštěn zpátky do Německa.

EU v r 2050Mirek Picek černý pastel

Osmašedesátník  "Rudý  Dany" organizoval francouzský mejdan rudých hlav studentů, kteří revoltovali proti svým rodičům a odpornému kapitalistickému establishmentu. Protesty a odpor se šířil celým univerzitním světem. Americká města, Paříž, Berlín. Američtí studenti revoltovali proti válce ve Vietnamu a na všech univerzitách, která v USA a v Evropě obsadili, podporovali socialistické diktatury a vytvářeli základ morálky, kterou mají dosud. 

Jak já jim záviděl, když jsem v sedmdesátém roce viděl odraz těchto událostí ve filmu Jahodová proklamace (The Srawberry Statement) od režiséra Stuarta Hagmanna. Tato generace protestovala proti svým bohatým rodičům, nicméně však používala jejich peníze, aby zničila jejich vlastní blahobytný stát. Hořící joint putoval z ruky do ruky, chlast tekl proudem a ženský patřily všem.

V té době mi bylo patnáct a jejiích mantře: "Everybody must get stoned" (každý se musí zhulit) jsem nerozuměl, ale chtěl jsem být hipíkem. Základním problémem našich skoro stejně starých generací na západě a východě bylo absolutní míjení se reálné skutečnosti bytí jednotlivých účastníků. Evropští kolektivističtí intelektuálové nevěděli vůbec nic o těžkostech stejně staré generace na druhé straně a prostě ignorovali odpornosti komunismu od jeho reálného počátku. 

Tehdy aktivní rebelové již dospěli a změnili nejen své jméno, ale i své pozice a názory. Jejich vládnutí před časem přišlo a teď drží jak kulturní, tak i politickou moc. Po celé EU tito kolektivisté sedí v klimatizovaných vládních kancelářích, ministerských kabinetech, evropském parlamentu a chovají se, jako by se nic nezměnilo.  Hlásají svoji neomylnost při řízení globálního tržního hospodářství. Nadšeně přijali svého dřívejšího nepřítele, kapitalistické podnikání a přidali to do své falešné humanistické fasády socialistického kolektivismu a multikulturalismu.

Mezi tyto převlékače morálky počítám typy jako je José Manuel Durão Barroso, Joschka Fischer a výše uvedený Daniel Cohn-Bendit a všechny ostatní, kteří prošli tímto vývojem a ve své podstatě se stali lídry současného "klubu sráčů". Tato elita byla na počátku masivní finanční zátěže, jejíž většinu tvoří následek dluhů evropských vlád a celkového evropského utrácení na různé programy a dotace, kvůli kterým vyšli do ulic se svými požadavky. Proto zelení (zjednodušeně) zabalili rudý kolektivismus do nutné ideologie enviromentalismu, který je velmi vhodný pro zneužití. EU (v čele s klubem) musí potom řídit veškerou snahu lidské populace  tak, aby nemohlo dojít k události jako před 150 miliony lety. Globální oteplení tehdy způsobila plynatost dinosaurů, kteří vyprodukovali podle paleontologů neuvěřitelné množství metanu (i to se může klubu hodit).

Rudý Dany, kterého jsme zaznamenali před časem na návštěvě u V.Klause, o kterém nám říká, že bloudí ve starém neoliberálním světě, je  přesvědčen, že trh se regulovat musí podle potřeb EU.  Také se domnívá, že pokud EU nějak neufinancuje Řecko, bude tam zle a dojde k vojenskému převratu. Ale neví kdo to udělá, protože ze své bohaté praxe v "klubu sráčů" už nerozeznává levou a pravou stranu. Dle jeho názoru je V.Klaus daleko nedůvěryhodnější, než čeští komunisté při spolupráci se sociální demokracií v budoucí české vládě. Protože je přeci někdo zvolí! Ale některé členy různých vlád v Evropě, či prezidenty kteří nemají jeho stejný názor a jeho ideologii, zřejmě dosadili neoprávněně nějací bandité.

Nejvíce se obavá hegemonie Německa v Evropě, protože je přesvědčen, že bez eura by k tomu došlo.  Nedivím se potom jeho postojům, když varuje F.Hollanda, aby nedráždil A.Merkelovou s přehodnocováním fiskálního paktu kvůli zavedení eurobondů. Němci by v tom případě k té hegemonické marce (nebo super euru) utekli mnohem dříve. A moc těchto členů klubu by se zhroutila.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Mirek Picek | neděle 13.5.2012 17:00 | karma článku: 27,20 | přečteno: 2508x
  • Další články autora

Mirek Picek

Lepič plakátů

Tondovi je tolik let, že podle některých mimořádně nadaných facebookistů měl být už před osmnácti lety zpopelněn. Tedy po jeho padesátinách. V současné době je lepičem plakátů. Před rokem 1989 byl u VB (veřejná bezpečnost) a členem KSČ.

7.2.2013 v 17:00 | Karma: 11,51 | Přečteno: 643x | Diskuse| Společnost

Mirek Picek

Motýlí efekt

Cesta změny na prezidentském stolci v naší republice byla završena a charaktery lidí proteklých všemi mediálními kanály jsme přečetli, zaznamenali, vyhodnotili. Každý jinak. Já tuto část naší historie nenazývám motýlím efektem, ale českou postsocialistickou stokou. Motýlím efektem pro mne budou následky slov premiéra Velké Británie Davida Camerona, vyslovená v jeho projevu 23.1.2013.

27.1.2013 v 17:00 | Karma: 8,72 | Přečteno: 576x | Diskuse| Společnost

Mirek Picek

EU a další cesta naděje?

Eurozóna dejchá jako těžký astmatik. Jen občas dojde k hlubokému nadechnutí všech zemí v eurozóně a to jenom v době, kdy některá země sotva popadající dluhový dech dokáže uhradit část svého dluhu pomocí nového dluhu. Po křiku Draghiho v červenci loňského roku začal v lednu tohoto roku křičet Barroso. Jenom ale uklidňují věřitele.

10.1.2013 v 17:00 | Karma: 13,78 | Přečteno: 538x | Diskuse| Společnost

Mirek Picek

Politická super korektnost

Veškeré dění v naší společnosti se neustále zrychluje. Patrné je to v médiích, kde se probírají korupční podezření, skandály a střídají se s velkou rychlostí jeden za druhým stejně jak neustálé zvraty každodenního jednání politiků na rozhodujících kauzách důležitých pro další vývoj vládního bytí a nebytí. A to vše s dramatickým podáním, přičemž většina z těchto kauz ale skončí po pár dnech či týdnech mediálního výbuchu v postupném zapomnění.

22.12.2012 v 19:00 | Karma: 12,72 | Přečteno: 1154x | Diskuse| Společnost

Mirek Picek

Běda tomu, skrze něhož pohoršení přichází

Ti z vás, kteří jsou "in" vědí, že morálně zvrácení lidé zaslepeni nenávistí v roce 1950 vytvořili realitu, kterou by jim současní scénáristé, podle kterých točí filmy v Hollywoodu záviděli. Film by nyní natočili stejně brutální, jako tu skutečnost, ne jako ti, kteří ho natočili tenkrát a jehož jméno jsem uvedl v titulu.

11.12.2012 v 17:00 | Karma: 19,27 | Přečteno: 1446x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Vláda má jednat o programu návratu části uprchlíků před válkou na Ukrajinu

15. května 2024  5:45

Program pomoci při návratu uprchlíků na Ukrajinu má na programu vláda. Platná podoba lex Ukrajina...

Ženě vybuchla ve vagině petarda, málem zemřela. Před soudem stane její manžel

15. května 2024  5:10

Před soud předstoupí Ukrajinec, který podle obžaloby loni v září v Kožlanech na Plzeňsku vážně...

ANALÝZA: Smutný Den nezávislosti Izraele. Ve válce, opuštěn a rozhlodáván zevnitř

15. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli „Měli bychom to oslavit. Určitě půjdu na hřbitov s kyticí květin a každému padlému dám na hrob...

Česká stopa zatčených oligarchů vede nejspíš k luxusním bytům v Praze

15. května 2024

Premium Ukrajina by mohla poprvé usilovat o zablokování nemovitostí, které její občan vlastní v Praze. Jak...

  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 965x
Píšu o lidech. Kreslím a maluju lidi, nejraději ženský. ____________________________________________________ Moje obrazy najdete na webu picekmirek.cz nebo některé zde na videu. ____________________________________________________

Seznam rubrik

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky