Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Běda tomu, skrze něhož pohoršení přichází

Ti z vás, kteří jsou "in" vědí, že morálně zvrácení lidé zaslepeni nenávistí v roce 1950 vytvořili realitu, kterou by jim současní scénáristé, podle kterých točí filmy v Hollywoodu záviděli. Film by nyní natočili stejně brutální, jako tu skutečnost, ne jako ti, kteří ho natočili tenkrát a jehož jméno jsem uvedl v titulu.

Název toho filmu já v současné době chápu jako výsměšný paradox komunistickému myšlení, které ve snaze zvítězit za každou cenu se nezměnilo a nezmění. Estébáci ten film označili názvem, který se stal výhružkou všem, kteří samostatně myslí, pomáhají lidem a vytvářejí dobré vztahy. Jenomže se nehodilo, že takovým člověkem se stal farář Josef Toufar. Proto ho umučili a den před jeho smrtí jim ještě posloužil na pár sekund v tomto filmu, jako ten neřád, který podvádí a způsobuje pohoršení lidem se socialistickým ideálem. Jenomže všichni ti, kteří tu komunistickou mantru mají v sobě jako cejch, by měli chápat, že v demokratické společnosti lidí to skutečné a nefalšované pohoršení přichází skrze ně. 

Já tu skutečnost o myšlení navracejících se komunistických mohykánů po krajských volbách neberu na lehkou váhu. Stejně jako nebezpečně se tvářící komunistickou zapálenost mladíků a slečen shlukujících se pod rudými prapory sovětů, nebo intelektuálně se tvářících modernistů s hlavou plnou korektnosti a lidských práv na všechno co k životu chtějí a potřebují, stejně jako na nezbytnost multikulturalismu. Těch evropských modernistů vedených evropeistickým revolučním kolektivismem nastartovaným koncem šedesátých let.U nás prosazovaný nejen stranou sociálních demokratů, ale i levicovou intelektuální vrstvou politologů, sociologů, umělců, mediátorů a  dalšími profesemi, včetně katolických opatrovatelů našich duší.

Nebudu se snažit  napsat nějakou analýzu nebezpečí, která hrozí demokracii v ČR. Jakkoliv můžete pochybovat, že demokracie vůbec u nás existuje vzhledem k tomu, že lepší formu demokracie jsme zatím neprosadili, protože ti co přebírali v roce 1989 moc, nedokázali změnit právní řád a justici.  A tak mnozí mezi námi, jako jednotlivci nebo zástupci politických stran (vládnoucích i opozičních), nebo dalších hnutí se demokracii snaží ještě více poopravit ve svůj prospěch. Já chci  jen upozornit na to větší než malé množství komunisticko-socialistického stavu mysli, které nezahynulo a dere se do myslí i mladých lidí, které to správné množství zatím neprožili. Výsledkem toho skutečného prožití je jenom nenávist v hlavách těch, kteří podlehnou. V každém komunistovi (a nemusí být členem KSČM) je zakódován gen Urválka, Vaše a mnoha dalších zrůd, které chtějí pro nás všechny prosadit jejich dobro. A to dobro je důležitější něž-li život, kterému to dobro náleží.

 11.12.2012

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Mirek Picek | úterý 11.12.2012 17:00 | karma článku: 19,27 | přečteno: 1446x
  • Další články autora

Mirek Picek

Víra v hlavě a víra v srdci

V čem je Vaše nebo moje víra? V kompromisu? Charles Bukowski v jednom rozhovoru řekl: "Víra je v pořádku, teda pro ty, co ji mají. Já mám více víry v instalatéra než ve věčné bytí. Oni dělají dobrou práci. Zajišťují, že hovna plavou."

14.1.2015 v 9:55 | Karma: 12,12 | Přečteno: 328x | Diskuse| Ostatní

Mirek Picek

Malevičův čtverec s Pussy Riot

Nenávistné odsudky věrných šikanistů běhajících okolo starých zbrojnošů, živých českých prezidentů Miloše Zemana a Václava Klause mě postrčili k tomu, abych si vyslechl rozhovor Zuzany Tvarůžkové s členkami Pussy Riot, které strávily dva roky v ruském vězení. Marija Aljochinová a hlavně Naděžda Tolokonnikovová mi připomněla problém Malevičova čtverce, o kterém jsem psal před rokem. Nepředpokládám, že ti běhači pochopili o čem Naděžda Tolokonniková vlastně mluví, protože vidí jenom její k..du. Možná by je zasvětil Miloš, ten ví absolutně všechno.

16.11.2014 v 18:30 | Karma: 10,15 | Přečteno: 1239x | Diskuse| Ostatní

Mirek Picek

Zmatek v hlavách

Lze udělat u nás velice snadno. Záleží na tom, zda ten zmatek chcete udělat sami v jiných hlavách nebo svoji hlavu bráníte. Jako člověk tolerantní přistupuju k myšlenkám lidí, které proudí a perlí přes články v tisku tištěném nebo přes celou blogosféru světa webů. Moje tolerance končí v diskuzní stoce. Pravdou je, že část zmatených hlav je zaťatá natolik, že ani snaživý mainstream tento zmatek již nemůže změnit, neboť dle oponentů těch zmatených hlav je ten zmatek nevratně maximální.

21.7.2014 v 18:30 | Karma: 5,82 | Přečteno: 190x | Diskuse| Ostatní

Mirek Picek

Kolektivně do ráje

Lidská historie je od počátku plná nezbytné spolupráce lidských bytostí, protože není tvořena holou plochou osudů každého narozeného člověka, do kterého tepe každý den božské kladivo (pro ateisty jen kladivo dějin), aby z něj byla vytepána vzácně individuální osobnost. Ta vytepaná plocha každého člověka je ale současně mačkána všemi místními tlaky tak, že i když každý člověk je jedinečný, analýzou lidských dějin nakonec můžete zjistit, že na zemi v každé době existují stejně jen tři druhy lidí.

14.2.2014 v 17:00 | Karma: 8,42 | Přečteno: 381x | Diskuse| Společnost

Mirek Picek

Další z mnoha dopisů Miloši Zemanovi

Pravda vítězí. Jistě, pane Zemane. Je to velmi krásné staré heslo, historicky propírané mnoha ústy, které nakonec naši dědové a babičky mohli poprvé uvidět 30.března roku 1920 vyšité na vlajce prvního prezidenta Československé republiky T.G.Masaryka. Váš předchůdce prezident Václav Havel v době federace přeložil pro Slováky a ostatní svět heslo na své vlajce do latiny. Jenomže „VERITAS VINCIT" není pro české husitské potomky to pravé ořechové, chybí tam DEI, protože husité na svých korouhvích měli napsáno "VERITAS DEI VINCIT". Pravda Páně zvítězí.

12.11.2013 v 17:00 | Karma: 21,82 | Přečteno: 767x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Bakterie z vody letos zabíjí častěji, zemřelo už 23 lidí. Řada nákaz uniká

17. května 2024

Premium Kromě jiných infekcí se v Česku letos více šíří i smrtelnější legionářská nemoc, která se...

Slovensko k tragédii směřovalo dlouho, tímhle prohráli všichni, míní expert

17. května 2024

Premium Bývalý slovenský novinář a bezpečnostní expert Milan Žitný je přesvědčen, že k tragické události,...

V Kladně hořel sklad olejů a autodílů, škoda je čtyřicet milionů korun

16. května 2024  12:31,  aktualizováno  22:59

V kladenské ulici Železničářů ve čtvrtek hořela průmyslová hala se skladem olejů a autodílů. U...

Soud v Haagu začal řešit Gazu. Genocida dosáhla strašlivé úrovně, zaznělo

16. května 2024  22:40

Genocida, kterou Izrael páchá v Pásmu Gazy, dosáhla strašlivé úrovně, prohlásil zástupce...

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...

  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 965x
Píšu o lidech. Kreslím a maluju lidi, nejraději ženský. ____________________________________________________ Moje obrazy najdete na webu picekmirek.cz nebo některé zde na videu. ____________________________________________________

Seznam rubrik

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky