Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Koně se také ....

Před pár týdny jsem našel starou fotku cirkusových koní v manéži. Pádí vedle sebe a z tý ženský mezi nima jsou vidět jenom její nohy. Ta dynamika všech nohou mě zaujala, tak jsem vzal plátno a namaloval to.

Koně v cirkuse olej55x65cmMirek Picek

Koně jako součást lidských vztahů je fajn představa. Je spousta lidí, kterým je kůň dobrým kamarádem a báječným společníkem. Když jsem měl jednu dceru malou, chtěl jsem, aby si ty krásný koně taky zamilovala. Párkrát jsem ji vzal ke koňům, ale z alergie právě na koně ji otekla hlava a málem se udusila. Zachránili ji v nemocnici za pár dní intenzivní léčbou kortikoidy.

Na ranči U Zelené sedmy v obci Čížov u Jihlavy chovají koně a nabízejí služby majitelům koní s ustájením a také dospělým i dětem, kteří s koňmi chtějí trávit svůj volný čas. Hipoterapie využívá přirozený pohyb koně při jeho chůzi jako rehabilitační prvek těm, kteří to potřebují. Když se objevila zpráva, že někdo otrávil koně z tohoto ranče a pět jich uhynulo, začal jsem přemýšlet, jaký typ člověka to mohl udělat a jaký důvod musel mít.

Ve třicátých letech hospodářské krize minulého století lidé hledali způsob, jak vydělat prachy všude možně. V románu Horace McCoye, podle kterého natočil fim Sydney Pollack byla možnost získat peníze v nemorální dehonestující soutěži tanečního maratónu. Stávalo se ale, že účastníci takovýchto soutěží většinou ztratili lidskou hrdost a klesli někdy na úroveň štvaného zvířete. Pak se ale takový příběh může zvrtnout v tragedii, protože koně se také ...

Vrah lidí bude většinou vypadat jako obyčejný člověk, se kterým si můžete pokecat v hospodě. Domnívám se, že hlavním důvodem klasické vraždy jsou peníze nebo ženská (někdy mužský). Vražda pěti koní se stala buď z důvodu totální idiocie pachatele mající vedlejší efekt v jejich smrti, nebo to byla snaha ublížit majitelům koní. Nedávno jsem četl o člověku, který rozhazoval na své louce jed, aby ji chránil před psy, kteří tam běhají dělat hromádky. Může se vyskytovat i takový typ jedince, který miluje široširé zelené louky nedotčené kopyty koní.

Před pár lety jsem žil na vesnici v části ze samotářských chalup. Koně zde nechovali, ale střílet psy běhající po vesnici samozvanými ochránci v zelených kamizolách nebyl problém. Sousedce jsem odvezl malého bílého špice k veterináři, který ho raději vrátil vykrvácet domů. Jako člověk z města jsem se občas divil, jaký vzájemný vztah k majetku jiných lidí tito vesničané mají. Možná to bylo z důvodu toho mého konkrétního místa, jakými starousedlíky a následně jejich potomky tyto sudetské vysídlené oblasti byly po válce opět osídleny.

Pokud se policii podaří pachatele chytit, možná se budeme divit, jaký byl důvod zabití koní na ranči U Zelené sedmy.

Autor: Mirek Picek | neděle 18.12.2011 18:00 | karma článku: 8,18 | přečteno: 836x
  • Další články autora

Mirek Picek

Víra v hlavě a víra v srdci

V čem je Vaše nebo moje víra? V kompromisu? Charles Bukowski v jednom rozhovoru řekl: "Víra je v pořádku, teda pro ty, co ji mají. Já mám více víry v instalatéra než ve věčné bytí. Oni dělají dobrou práci. Zajišťují, že hovna plavou."

14.1.2015 v 9:55 | Karma: 12,12 | Přečteno: 328x | Diskuse| Ostatní

Mirek Picek

Malevičův čtverec s Pussy Riot

Nenávistné odsudky věrných šikanistů běhajících okolo starých zbrojnošů, živých českých prezidentů Miloše Zemana a Václava Klause mě postrčili k tomu, abych si vyslechl rozhovor Zuzany Tvarůžkové s členkami Pussy Riot, které strávily dva roky v ruském vězení. Marija Aljochinová a hlavně Naděžda Tolokonnikovová mi připomněla problém Malevičova čtverce, o kterém jsem psal před rokem. Nepředpokládám, že ti běhači pochopili o čem Naděžda Tolokonniková vlastně mluví, protože vidí jenom její k..du. Možná by je zasvětil Miloš, ten ví absolutně všechno.

16.11.2014 v 18:30 | Karma: 10,15 | Přečteno: 1239x | Diskuse| Ostatní

Mirek Picek

Zmatek v hlavách

Lze udělat u nás velice snadno. Záleží na tom, zda ten zmatek chcete udělat sami v jiných hlavách nebo svoji hlavu bráníte. Jako člověk tolerantní přistupuju k myšlenkám lidí, které proudí a perlí přes články v tisku tištěném nebo přes celou blogosféru světa webů. Moje tolerance končí v diskuzní stoce. Pravdou je, že část zmatených hlav je zaťatá natolik, že ani snaživý mainstream tento zmatek již nemůže změnit, neboť dle oponentů těch zmatených hlav je ten zmatek nevratně maximální.

21.7.2014 v 18:30 | Karma: 5,82 | Přečteno: 190x | Diskuse| Ostatní

Mirek Picek

Kolektivně do ráje

Lidská historie je od počátku plná nezbytné spolupráce lidských bytostí, protože není tvořena holou plochou osudů každého narozeného člověka, do kterého tepe každý den božské kladivo (pro ateisty jen kladivo dějin), aby z něj byla vytepána vzácně individuální osobnost. Ta vytepaná plocha každého člověka je ale současně mačkána všemi místními tlaky tak, že i když každý člověk je jedinečný, analýzou lidských dějin nakonec můžete zjistit, že na zemi v každé době existují stejně jen tři druhy lidí.

14.2.2014 v 17:00 | Karma: 8,42 | Přečteno: 381x | Diskuse| Společnost

Mirek Picek

Další z mnoha dopisů Miloši Zemanovi

Pravda vítězí. Jistě, pane Zemane. Je to velmi krásné staré heslo, historicky propírané mnoha ústy, které nakonec naši dědové a babičky mohli poprvé uvidět 30.března roku 1920 vyšité na vlajce prvního prezidenta Československé republiky T.G.Masaryka. Váš předchůdce prezident Václav Havel v době federace přeložil pro Slováky a ostatní svět heslo na své vlajce do latiny. Jenomže „VERITAS VINCIT" není pro české husitské potomky to pravé ořechové, chybí tam DEI, protože husité na svých korouhvích měli napsáno "VERITAS DEI VINCIT". Pravda Páně zvítězí.

12.11.2013 v 17:00 | Karma: 21,82 | Přečteno: 767x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

KOMENTÁŘ: Od holubice k jestřábovi. Z Macrona se stává vojenský stratég

1. června 2024

Premium Postihlo to i jiné francouzské prezidenty. Když jim začali salutovat armádní generálové, náhle...

VIDEO: Alkohol a grogy za volant nepatří. Policie zapojila do kampaně děti

1. června 2024  12:22

„V autě se vždycky pšipoutej“ nebo „Zpomal, kámo.“ To radí ti nejmenší řidičům na videu, které v...

Hasičská cisterna dostala smyk a havarovala, dva lidé se zranili

1. června 2024  12:13

V sobotu krátce po půl desáté dopoledne havarovala hasičská cisterna mezi obcemi Žulová a Vápenná...

Česko zasáhly silné deště. Voda zaplavovala ulice, ničila stromy

1. června 2024  9:03,  aktualizováno  12:06

Česko v noci z pátku na sobotu zasáhl silný déšť. Středočeští hasiči kvůli tomu zasahovali u třech...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 945x
Píšu o lidech. Kreslím a maluju lidi, nejraději ženský. ____________________________________________________ Moje obrazy najdete na webu picekmirek.cz nebo některé zde na videu. ____________________________________________________

Seznam rubrik

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky