Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

carolusI

19. 12. 2011 3:33
Zákeřný zbabělec

to je nejpravděpodobnější popis pachatele. Téměř celý článek jsem přečetl v souhlasu s autorem. Až předposlední odstavec mě namíchnul. Už použití slova sudety, ale i přezíravý postoj  "člověka z města"  mi připadají hloupé. Část života jsem prožíl v Praze a část v pohraničí a lidé jsou všude stejní. Podlé šupáky jsem poznal jak v Praze tak v pohraničí, stejně tak lidi dobré a laskavé. Právě takové škatulkování na hloupé a zlé vesničany a dokonalé měšťáky, způsobuje, že ti měšťáci jsou na vesnici neoblíbení. Ano, mezi dosídlenci jsou hajzlíci, ale když žili jinde, nebyli lepší. Tam kde žili dřív se jistě najdou podobní i dnes. A pokud si někdo dělá iluze, že ti vysídlení němci byli beránci, měl by si poslechnout vyprávění jejich bývalých sousedů. Každá druhá rodina měla synáčka u SS.  Hitlerjungend byla oblíbenější organizace než později pionýr.

0 0
možnosti

Johyn

19. 12. 2011 7:16
Re: Zákeřný zbabělec

Myslím, Carolusi, že jste autora nepochopil. On neškatulkuje měšťáky a vesničany kdo je a kdo není lepší. On se pozastavuje nad tím, jací lidé jsou a že jsou schopni jim ublížit prakticky bez příčiny. Jako příklad uváděl vesnici, kde byli stříleni psi bez příčiny. Ale zároveň si říká, zda to nebylo tím, že zde byli lidé tzv. dosídlenci. Nikde však netvrdí, že toto byla příčina a nikde nehovoří o tom, že sudetští němci byli beránci.

Pokud se týká Čížova tak situaci tam znám. Jsem přesvědčen, že to musel udělat někdo kdo to tam dobře znal. Ovšem rozbor látky na veterině si museli nechat udělat majitelé sami a platili za to další 10 000.Člověk by čekal, že to nechá udělat policie aby zjistila co je to za látku. Majitel to ale musí zjišťovat sám.

Člověk, který to udělal ať už měl jakýklo li motiv byl špatný. Ale Clifovi,Elvisovi, Lupínkovi, Popelce a Fanynce život nikdo nevrátí.

1 0
možnosti