Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zloděj křičí - chyťte zloděje?

Už pár dní sledujeme děsivou kampaň celé mediální scény (čest řídkým vyjímkám), která masíruje veřejnost kauzou Rath a jeho blízkých. Tolik radosti a škodolibosti jsem nezažil desetiletí a asi jen tak asi dlouho nezažiju. Ano, předpokládal bych senzační výkřiky v Blesku, Aha a podobných bulvárech, ale u "seriózních" médií bych očekával zpravodajství a komentáře, které nejen papouškujou oficiální propagandu, ale také se snaží přidat vlastní invenci a rozum.

Zatím je zcela jasná jen jediná věc, a to, že Rathovi zabavili policisté krabici, která obsahovala 7 000 000,-Kč. Všechna ostatní vyjádření jsou jen rozsáhlé spekulace a všeobecné žvásty, ke kterým jsem neviděl jediný důkaz, jediné svědectví. Zaznamenal jsem informaci, že policisté údajně krabici s "vínem" odnesli, někde ji rozbalili a pak ji přinesli zpět ukázat Rathovi. Pokud je to tak, pak jsem tedy zvědav na soudní přelíčení, protože policii nikdo nezbaví podezření ze záměny (já doufám, že je to blbost a k tomuto nedošlo!!!). Když pro nic jiného, tak ministr KUBICE je ten zcela evidentní důvod.

Já totiž mohu jen těžko uvěřit náhlému procitnutí policie a státního zastupitelství z neschopnosti dořešit jakoukoliv podezřelou kauzu, která se od počátku 90.let v této zemi stala. Kubice je zvlášť proslulý snůškou nesmyslů, které jakoby "zcela náhodou" spolu s Langrem nechal proklouznout do médií v tzv. "Kubiceho zprávě" pár dní před volbami 2006 a tím je dost podstatně ovlivnil. To že se pár dní po volbách ukázalo, že je to směs povídaček, to už je jedno, to už prošlo bez povšimnutí. Hlavně, že ČSSD ve volbách nezískala většinu. O zničení života některých lidí raději nehovořím.

Samozřejmě, že ODS to Kubicemu nezapoměla - pročpak je dnes asi ministrem, že? To, že policejní špičky mají dobré styky s kmotry, které podporují ODS, o tom jsme se mohli přesvědčit nejen na stránkách bulváru, ale také v kauze Janoušek, při které policisté dovolili podnapilému rádoby "podnikateli" cokoliv si zamanul a div mu u toho nesalutovali. Potrestán samozřejmě nebyl nikdo a po výpovědi sražené ženy je bezpochyby patrné ovlivnění této svědkyně.

A teď jakoby zcela náhodou zase pár měsíců (po více jak půl roce sledování!!!) před krajskými volbami, kdy ODS a TOP09 hrozí debakl, je nutné opět plácnout přes prsty ČSSD a hlavně nějakým způsobem odvést pozornost od devastační politiky této vlády, od zjištění, že česká ekonomika je navzdory předpovědím v 1% recesi, od zjištění 60 miliardového předražení pražského okruhu, od 500 miliónů za čističku v Praze, od zjištění Baštýřova "korektního nákupu" pozemků pod D3, od pochybných prezidentských milostí podvodníkům, od neschopnosti Bendla řešit zdraví škodlivé potraviny z Polska, od Bendlovi snahy zlikvidovat Budvar, od Drábkovi "reformy" sociálních dávek (ničící životy zdravotně postiženým a potřebným), od protivládních protestů a od dalších a dalších věcí, které Nečasovi, Kalouskovi a Peake znepříjemňují život.

Rád bych viděl také to, aby Nečas, Němcová a spol vyzvali Béma, Baštýře, Drobila, Peake se svými věrnými a jiné k odevzdání poslaneckého mandátu. Rád bych viděl takto "razantní postup" policie a státního zastupitelství v kauzách open card, "tunel" Blanka, pražský okruh, IZIP, Janoušek-Bém a dalších podobných kauz. Toho se však těžko dočkáme, protože tam se jedná o stovky miliónů či miliardy.

Proto musel Kubice a jeho "první správa" předhodit alespoň nějakou "kost" tý pouliční "lůze" (jak protestující občany vidí Nečasova vláda). To se mu povedlo s organizačním talentem jemu vlastním a poslušná média se toho drží jako klíště, obzvlášť, když se jedná o Ratha. Nechám se překvapit, kdy celé to mediální šílenství vyprchá. Ještě je nutné občas pustit nějakou tu "šikovnou" informaci, aby zájem neutuchal.
V tomhle se musí ČSSD ještě hodně učit. Takovéto předvolební "mediální senzace" má, na rozdíl od ostatních, dovedeny ODS téměř k dokonalosti. Komu čest, tomu čest!?!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: | pátek 18.5.2012 18:35 | karma článku: 29,60 | přečteno: 1514x
  • Další články autora

Světoví politici servilní?

Stále ještě doznívají v médiích (bohužel nejvíce v těch veřejnoprávních) dozvuky návštěvy čínského prezidenta v ČR. Pochopitelně jak jinak v útocích na výzdobu a Zemana.

19.4.2016 v 11:58 | Karma: 28,30 | Přečteno: 773x | Diskuse| Politika

Ukrajina kontra Rusko

Velmi často se setkávám s názory na ukrajinský nacionalismus, který někteří označují za fašismus či nacismus. Pokusím se popsat některé skutečnosti, které snad alespoň částečně pomohou osvětlit nálady dodnes na Ukrajině patrné.

14.4.2016 v 16:05 | Karma: 20,54 | Přečteno: 720x | Diskuse| Politika

Proč stále dvojí metr?

Celý den dnes ze všech médií čiší zpráva, jak v Sýrii probíhají volby a jak jsou pro "západní demokracie" nepřijatelné, neboť asi 20% populace z území IS nemůže volit.

13.4.2016 v 19:13 | Karma: 39,77 | Přečteno: 1480x | Diskuse| Politika

To by nevymyslel ani Orwell

Konečně jsme viděli v přímém přenosu, kdo a proč do Evropy přichází. Díky "neziskové" cestovní kanceláři "Nadační fond generace 21".

5.4.2016 v 15:15 | Karma: 38,75 | Přečteno: 1432x | Diskuse| Politika

Teatrální divadlo kolem příjezdu prezidenta ČLR

Musím se usmívat, když vidím v TV teatrální "aktivisty" ve velmi mladém věku, kteří vlastně komunistickou diktaturu nikdy nepoznali.

28.3.2016 v 16:47 | Karma: 39,48 | Přečteno: 1502x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Básník, někdejší sekuriťák a sympatizant opozice. Kdo je podezřelý z útoku na Fica

15. května 2024  17:45

“Navrhl jsem smrti, abychom si potykali, a ona... se rozplakala“. Tak začíná jedna z básní 71letého...

Máte krev na rukou! Ficova vláda po atentátu ostře útočí na média a opozici

15. května 2024  16:29,  aktualizováno  17:14

Slovenští vládní politici odsoudili útok na premiéra Roberta Fica. Nejostřejší slova volil Ficův...

Rusko hlásí znovudobytí Robotyne na jihu. Snaží se o postup, uvedl Kyjev

15. května 2024  14:54,  aktualizováno  17:13

Sledujeme online Ruské ministerstvo obrany hlásí dobytí vesnice Robotyne v jihoukrajinské Záporožské oblasti, kterou...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1213x
člověk se zájmem o historii i současnost a krásy české krajiny

Seznam rubrik