Opět jeden kostlivec...

A zase máme nové téma - IZIP. Opět jeden z nepovedených projektů. A kdo za to může. No odpověď je nasnadě - nikdo!!! Jak nám dnes laskavě sdělil pan Šnajdr, projekt byl úspěšný, a proto ty dvě miliardy nejsou vyhozené peníze. To jsou věci. Velice by mě zajímala jedna podstatná věc - jak je možné, že tak strašně "úspěšný" projekt nechce Šnajdrovo velitel Nečas a kamarád Heger.

Když v roce 2001 vysázela VZP 300 milionů za vznik IZIPu, objevily se první spekulace o ulití peněz z veřejného zdravotního pojištění za projekt, který budí pochybnosti jak u laické, tak i odborné veřejnosti. Přátelé Ouzký a Cabrnoch z ODS (Cabrnoch mimo jiných seděl ve správní radě VZP, která o tom rozhodovala) si zamnuli ruce a jejich růžová budoucnost byla velice slušně načrtnuta. V průběhu dalších let se nasypaly do bezedného projektu bezmála dvě miliardy a pořád ho nikdo nechtěl. Dnes europoslanci hovoří o 2,5 miliónech knížek, ovšem dle dostupných informací je aktivně využívaných asi 250 000 - tedy deset procent!!! To je tedy opravdu úspěch!!!

Svého času v otázkách Václava Moravce se pan Šnajdr strašně rozčiloval, když mu David Rath říkal, že IZIP jsou vyhozené peníze, které nemají opodstatnění a že je tento projekt vysoce podezřelou transakcí v řadách ODS. Ač Ratha moc nemusím, vypadá to, že v tomhle se příliš nemýlil.

No a dnes nám naše vláda rozpočtové (ne)zodpovědnosti, která za nic neodpovídá oznámila, že tyto dvě miliardy odepíšeme, abychom následně vytvořili nový projekt elektronických knížek. A já se ptám, kolik nás to bude stát? Věřím tomu, že nebudu sám. Asi je potřeba dát pro změnu vydělat někomu z příznivců TOP09, jako se to již povedlo Drábkovi s jeho sociálním systémem. Bude zajímavé sledovat, koho si Heger vybere a kolik to bude stát z veřejných peněz.

Může se ještě někdo divit lékařům a zdravotnickému personálu, že se jim zajídají výmluvy MZ o tom, že na přislíbené navýšení jejich mezd nejsou peníze, když tak štědře vyhazuje peníze oknem. Ty dvě miliardy by na pokrytí jejich požadavků stačili a ještě by něco zbylo.

Je krásné sledovat, jak nám každou chvíli zmizí tu 500 miliónů, tu miliarda, tu dvě miliardy, které nám pak Nečasovi pohůňci ve vládě vezmou formou různých poplatků, daní a "reforem".

Proboha, proč jsou občané tak nespokojení, proč tak málo důvěřují naší vládě, našim politikům, když to s nimi myslí tak dobře, když nám přpravuje tak skvělou budoucnost. Já prostě nemohu pochopit občany, že nejdou manifestačně odevzdat dobrovolné příspěvky na ProMoPro, IZIP, nový systém sociálních dávek a další skvělé projekty, mající pro naši budoucnost vysoce blahodárný účinek!!!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: | sobota 12.5.2012 0:34 | karma článku: 34,92 | přečteno: 1718x
  • Další články autora

Světoví politici servilní?

19.4.2016 v 11:58 | Karma: 28,30

Ukrajina kontra Rusko

14.4.2016 v 16:05 | Karma: 20,54

Proč stále dvojí metr?

13.4.2016 v 19:13 | Karma: 39,77

To by nevymyslel ani Orwell

5.4.2016 v 15:15 | Karma: 38,75