Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jak se dalo očekávat...

Ano, opět se přesně naplnil předpoklad, že potom, co se masmédiím povedlo protlačit do druhého kola, místo  Fischera, "milovaného" Karlíka, postarají se o masivní masáž proti Zemanovi. Vidíme to každý den v naší nesmírně "objektivní" ČT, o novinách ani nemluvě. A kupodivu se o něj otírají jak "pravicová", tak i "levicová"  média. To je ale krásná shoda. Není divu - majitelé většiny těchto novin jsou povětšinou Karlovo sponzoři.

Nebudu se rozhodně smát nějakým verbálním projevům "našeho" knížete, neboť že nezná hymnu a jiné podobné "češtinářské" úlety jsou mi celkem ukradené. Neustále se však omílá jeho čistota. Mě by například zajímala "čistota" jeho restitucí, kde si díky přítelíčkovi (velmi velebenému) Havlovi přisvojil majetek údajně ve výši více jak 4 miliardy.

Zemanovi se neustále vyčítá korupce - ukažte mi nějaký majetek, který Zeman má. Já o žádném nevím a v médiích jsem se nikdy o žádném nadměrném majetku nedočetl.

Zeman dokázal nechat odsoudit svého ministra financí, Karel toho "svého" podporuje (byť se jedná dle mého názoru o největšího zloděje v českých dějinách), který od počátku 90.let působil nebo měl své prsty ve všech zakázkách na ministerstvu obrany. Jedinou vyjímkou byla právě Zemanova vláda, kdy Zeman s Klausem (opět dle mého názoru zcela správně) odstřihli vyděračské projekty typu ODA, KDU-ČSL (s Kalouskem v čele) a jím podobné. To jim Ti dnešní "kritici" (Kalousek - KDU-ČSL, Ruml - ODA a mnozí další nemohou zapomenout).

Ne že by za Zemana nebyly podezření a pochybení, ale proti vládám Grossů, Topolánků nebo Nečasů jsou to  příštipkáři nevalného zrna. Proti více jak 100 miliardovým Pandurům nebo 140miliardové rozkrádačce církvím? No nechám každému na jeho posouzení. A na těch se jako člen vlády podepsal i náš "čistý" kníže.

Takže si podle mne nemají Karel s Milošem co vyčítat. Chtěl jsem nějakého kandidáta touto minulostí i přítomností nezatíženého. To se bohužel nepovedlo - ale to je v pořádku, voliči rozhodli jinak. Byl to jeden z důvodů, proč jsem se druhého kola voleb nechtěl zúčastnit (zde zcela vyjímečně souhlasím s Dientbierem, že než volit menší zlo, raději nevolit nikoho).

Dorazili mne však výroky p. Schwarzenberga o Benešových dekretech. Nečekal bych, že udělá takové faux pas a ještě v televizi. Mluví zde, že nelze uplatňovat princip kolektivní viny - proboha to tady všichni uplatňují např. proti KSČM, 23 let tu všem denně vtloukají do hlavy fakt, že kdo je komunista, je zlý (dobrá, i když znám dost dobrých lidí, kteří v KSČ byli a přesto neškodili). V pořádku, ale stejným zůsobem se chovali sudeťáci. Co podle p.Schwarzenberga byli tzv. sudetští Němci? Nikdy jsem neviděl ani jednu fotografii nebo záznam hromadného odmítnutí Hitlera, zato mám bezpočet fotografií, jak Hitlera a wermacht s waffen-SS a Gestapem vítali nadšeně jako své osvoboditele, viděl jsem velké množství dokumentů a hrobů zavražděných Čechů z řad SOS (pro neznalé Stráž obrany státu), hraničářských praporů, četníků. Zavražděno bylo 360 000 českých občanů během okupace (mj. zahynuli v koncentráku dva moji příbuzní a moji prarodiče byli násilně odtaženi do říše na nucené práce - tzv. TOTÁLNÍ NASAZENÍ). A nikdy a nikde jsem nenašel jediný dokument o aktivním odporu sudetských Němců proti těmto zvěrstvům. A byli to jak sudetští, tak i říšský Němci, kteří v obsazeném pohraničí zabavili majetek, který byli čeští občané na podzim 1938 donuceni těmito Němci opustit. A za to v roce 1945 zaplatili odsunem, mimochodem na základě spojenecké úmluvy, jejímž vyústěním byli tzv. Benešovi dekrety. Ano jistě, byli tam msty a odplaty (ty ať jsou historicky zdokumentovány a odsouzeny), ale v principu to byla skupina lidí, která rozbila Československo a sami chtěli být občany říše. Pak ale také musí nést odpovědnost za tyto činy a rozhodnutí.

Ať se tím zabývají historici, ale ne politici. Ale pokud se bude p.Schwarzenberg vyjadřovat takto, pak nemá na pozici českého prezidenta co pohledávat.

To není žádná nacionalistická struna, to jsou bohužel smutná fakta. Nechci se rozhodně vymezovat vůči Němcům, ale ať se ani p.Schwarzenberg nesnaží překrucovat dějiny a už vůbec ať neoznačuje Beneše jako "válečného zločince", protože se těmito demagogickými výroky pasuje do nezáviděníhodné role MLUVČÍHO Sudetoněmeckého landsmanšaftu!!! A pokud chce dělat mluvčího těmto lidem, pak ať se nestaví do role obhájce českých zájmů ve světě, protože to nejsou české ale jeho zájmy. A takového člověka si na Pražském hradě rozhodně nepřeji. Proto - ačkoliv jsem se chtěl 2.kolu vyhnout - půjdu volit to menší zlo a budu k tomu přemlouvat i  mé nejbližší.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: | pondělí 21.1.2013 21:55 | karma článku: 20,26 | přečteno: 609x
  • Další články autora

Světoví politici servilní?

Stále ještě doznívají v médiích (bohužel nejvíce v těch veřejnoprávních) dozvuky návštěvy čínského prezidenta v ČR. Pochopitelně jak jinak v útocích na výzdobu a Zemana.

19.4.2016 v 11:58 | Karma: 28,30 | Přečteno: 773x | Diskuse| Politika

Ukrajina kontra Rusko

Velmi často se setkávám s názory na ukrajinský nacionalismus, který někteří označují za fašismus či nacismus. Pokusím se popsat některé skutečnosti, které snad alespoň částečně pomohou osvětlit nálady dodnes na Ukrajině patrné.

14.4.2016 v 16:05 | Karma: 20,54 | Přečteno: 720x | Diskuse| Politika

Proč stále dvojí metr?

Celý den dnes ze všech médií čiší zpráva, jak v Sýrii probíhají volby a jak jsou pro "západní demokracie" nepřijatelné, neboť asi 20% populace z území IS nemůže volit.

13.4.2016 v 19:13 | Karma: 39,77 | Přečteno: 1480x | Diskuse| Politika

To by nevymyslel ani Orwell

Konečně jsme viděli v přímém přenosu, kdo a proč do Evropy přichází. Díky "neziskové" cestovní kanceláři "Nadační fond generace 21".

5.4.2016 v 15:15 | Karma: 38,75 | Přečteno: 1432x | Diskuse| Politika

Teatrální divadlo kolem příjezdu prezidenta ČLR

Musím se usmívat, když vidím v TV teatrální "aktivisty" ve velmi mladém věku, kteří vlastně komunistickou diktaturu nikdy nepoznali.

28.3.2016 v 16:47 | Karma: 39,48 | Přečteno: 1502x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Přispěli straníci i známí miliardáři. Kdo dává politikům peníze na kampaň

16. května 2024

Premium Eurovolby se blíží a na sítích, v ulicích i debatách právě vrcholí boj o hlasy voličů. MF DNES se...

Honzu jsem neschovával, říká o partnerovi ředitel ČT Jan Souček

16. května 2024

Je brněnský patriot, ale když se stal generálním ředitelem České televize, musel se Jan Souček (49)...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Mluvit se bude o jednotě i Ukrajině. Putin přiletěl do Číny na státní návštěvu

15. května 2024  22:42

Ruský prezident Vladimir Putin přiletěl do Číny na státní návštěvu. Sejde se mimo jiné se svým...

  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1213x
člověk se zájmem o historii i současnost a krásy české krajiny

Seznam rubrik