Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Historická paralela

Už dvacet let nás tady ODS a "bratr" Kalousek moralizují a varují před totalitou a KSČM. A dělají to tak důsledně, až se jim podařilo nastavit vlastní totalitu. Za posledních několik let se podařilo kmotrům a jejich přicmrndávačům z řad "polititiků" (nebo lépe řečeno mafiánům) to samé, co se podařilo "komančům" v letech 1946-48. Nejdříve se soustředili na získání absolutní ekonomické totality. Po získání vládních postů jdou dále za svým cílem.

Když přebírala v roce 2006 Topolánkova vláda moc do svých rukou, podařilo se jí z velké části ovládnout státní správu a státní podniky (výkonní důstojníci tehdy Dalík a Kalousek - zástupci dvou velkých ekonomických spolupracujících uskupení - energetiků a zbrojařů) a zásluhou Langra ovládla Policii ČR. Topolánkova vláda zásluhou Paroubka (jediná rozumná věc, která se kdy Jirkovi povedla) padla a došlo k prodlevě v ovládnutí toho zbytku mocenských pozic ve státě.

To se podařilo až jejich nástupcům či spíše "znovuzvoleným" zástupcům mocenských center. Protože to smrdělo porážkou, vložili se do toho ti mocní v pozadí (Bakala, Roman, Háva a další) - vypadalo to na klinickou smrt KDU-ČSL, proto bylo nezbytné založit něco "nového" se starými kumpány. To se podařilo v podobě VV ale hlavně TOP09 - starých lumpů s novým logem. Chtělo to ovšem něco málo pozměnit, aby to nebylo tak okaté a tak místo profláknutho Kalouska postavili do čela senilního "aristokrata" Švarcenegra. U něj bylo jasné, že vzbudí soucit a zároveň při jeho vystoupeních nikdo nebude jeho "švarcčeštině" rozumět. Dutolebce Topolánka uklidili za zásluhy do energocentra, kde nemusí nic dělat (což se mu úspěšně léta daří), ale zároveň si udržet svůj buranský luxusní životní styl. To mu moc práce nedá, stačí jen, když čas od času tlumočí varování mocných svým spolustraníkům, aby nezapomněli, kdo tady velí.

A tak i když ani jedna z "koaličních" stran nevyhrála, vládnutí je v jejich moci. Pak ale začal Vítek zlobit a chtěl se v dopravě udělat sám pro sebe, proto musel z kola ven. Podporu zajistili bývalí členové ODS a zaplacení poskokové v tom divném uskupení LIDEM. A tak může pokračovat získání všech důležitých postů ve všem, co ještě státu zbylo. Peníze a dotace z dpravy jim zajistil přiblblík Dobeš (velice loajální mladík, proto bezproblémový), Finance si pro sebe zabral Kalousek (chtěl i obranu, proto najednou ty útoky na Vondru - to sice neprošlo u těch druhých, ale ona už se nějak ta dohoda vyvrbí - penízky pro Hávu budou a Vondra si může v klidu spát na těch miliónech s ProMoPro), zdravotnictví si rozdělí (protřelé duo Heger-Šnajdr), Bendl zajistí ovládnutí Lesů ČR a Budvaru, Kuba zajistí vliv na vše, co se týká energetiky (dostavba Temelína, získání vlivu v rafinériích přes MERO), Pospíšil v justici (Jirkovi se to daří pomalu a tak je nahrazen energičtějším Blažkem), zločinec Kubice přebere policii a tak by se dalo pokračovat. Začínají ale docházet prachy pro všechny ty přicmrndávače a tak je potřeba, aby Mirek nějaké obstaral. Proto pryč s pravicovostí, prostě je vytáhneme lidem z kapes v podobě razantního zvýšení daní - blbci,chtěli jste demokracii, tak plaťte!!!

Komunisté v letech 1946-48 si nejprve zajistili ekonomickou pozici (znárodnění), pak obsadili svými věrnými všechna důležitá místa státní správy a mocenských složek a nakonec zlikvidovali opozici (nechali jen tu olaborující v tzv. národní frontě) a nakonec si měnovou reformou (ožebračením lidí) vyzískali peníze na svoji činnost. Většinu těchto kroků se v posledních několika letech povedlo udělat Kalouskovi, Nečasovi, Topolánkovi se svými poskoky pro ony mocné v pozadí!!!

A tak dnes brečí jen ti, co se nedostali k tomu novému krajíci (jako je třeba Babiš) a pak už je prostý lid. Jen by ti miliardáři neměli zapomínat na jednu podstatnou věc - je-li krysa zahnaná do kouta, pak útočí!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: | středa 29.8.2012 16:22 | karma článku: 20,08 | přečteno: 891x
  • Další články autora

Světoví politici servilní?

Stále ještě doznívají v médiích (bohužel nejvíce v těch veřejnoprávních) dozvuky návštěvy čínského prezidenta v ČR. Pochopitelně jak jinak v útocích na výzdobu a Zemana.

19.4.2016 v 11:58 | Karma: 28,30 | Přečteno: 773x | Diskuse| Politika

Ukrajina kontra Rusko

Velmi často se setkávám s názory na ukrajinský nacionalismus, který někteří označují za fašismus či nacismus. Pokusím se popsat některé skutečnosti, které snad alespoň částečně pomohou osvětlit nálady dodnes na Ukrajině patrné.

14.4.2016 v 16:05 | Karma: 20,54 | Přečteno: 720x | Diskuse| Politika

Proč stále dvojí metr?

Celý den dnes ze všech médií čiší zpráva, jak v Sýrii probíhají volby a jak jsou pro "západní demokracie" nepřijatelné, neboť asi 20% populace z území IS nemůže volit.

13.4.2016 v 19:13 | Karma: 39,77 | Přečteno: 1480x | Diskuse| Politika

To by nevymyslel ani Orwell

Konečně jsme viděli v přímém přenosu, kdo a proč do Evropy přichází. Díky "neziskové" cestovní kanceláři "Nadační fond generace 21".

5.4.2016 v 15:15 | Karma: 38,75 | Přečteno: 1432x | Diskuse| Politika

Teatrální divadlo kolem příjezdu prezidenta ČLR

Musím se usmívat, když vidím v TV teatrální "aktivisty" ve velmi mladém věku, kteří vlastně komunistickou diktaturu nikdy nepoznali.

28.3.2016 v 16:47 | Karma: 39,48 | Přečteno: 1502x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  16:26

Aktualizujeme Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili, píše Denník N. K incidentu došlo v obci...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Útok na Fica odsoudili Pavel, Babiš či von der Leyenová. Bůh mu žehnej, popřál Orbán

15. května 2024  15:33,  aktualizováno  16:29

Prezident Petr Pavel odsoudil útok na slovenského premiéra Roberta Fica. Předsedkyně Evropské...

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  16:26

Aktualizujeme Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili, píše Denník N. K incidentu došlo v obci...

PŘEHLEDNĚ: Atentátu podlehl Palme či Abe, Reagan a papež přežili

15. května 2024  16:25

Od konce druhé světové války se odehrálo několik desítek atentátů na přední světové lídry i...

Za 4+1 až půl milionu. Na úplatky pro získání bytu byl ceník, zaznělo u soudu

15. května 2024  15:52

Do realitní kanceláře se běžně chodí, když chce člověk koupit byt nebo jinou nemovitost. Do jedné...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1213x
člověk se zájmem o historii i současnost a krásy české krajiny

Seznam rubrik