Argumentační faul

Předsedu KSČM ve Vyškově, Filipa Zachariáše, tak vytočil článek pana Mitrofanova na serveru Novinky.cz, že se odhodlal k odpovědi. Bohužel se však dopustil brutálního zákroku.

Pan Mitrofanov v článku Co je K v názvu KSČM? vtipným způsobem glosuje fakt, že komunisté už dávno upustili od svých ideálů a (ruských) předloh a ač se tak jmenují, komunisty už dávno nejsou.

Odpověď se nachází přímo na stránkách KSČM v sekci Názory a polemika. Stejně jako podle výše citovaného komentátora deníku Právo komunisté komunisty tak nějak nejsou, tak i tady polemiku pan Zachariáš pouze předstírá.

Už v úvodu místo jakéhokoli argumentu uvede, že pan Mitrofanov obdržel "cenu ' tolik diskutovaného' Ferdinanda Peroutky". Ničím nepodložená zpochybnění Ferdinanda Peroutky, která jitří bývalý redaktor komunistických Haló novin, tiskový mluvčí prezidenta pan Ovčáček, budou asi odteď sloužit pro útok proti jakémukoli novináři, který se pánům z KSČM znelíbí. Inu, vrána vránu cituje.

Článek obsahuje vícero podobných perliček. "Problémy Miroslava Ransdorfa jsou jeho soukromou a osobní záležitostí," dozvídáme se. Těžko říci, jak může být například zneužívání náhrad poslance europarlamentu soukromou záležitostí. Celý život hrál v rudém trikotu (byl v něm zvolen i do Evropského parlamentu) a když vyvstane problém, najednou ho neobléká? No toto...

Ten nejhorší faul se nachází v posledním odstavci. Pan Zachariáš se zde naváží do ruského původu autora glosy a mluví o jakémsi mindráku. To je, řečeno hokejovou terminologií, zákrok do oblasti hlavy a krku. Za ten následuje automatický trest vyloučení do konce zápasu.

Za svůj původ nikdo nemůžeme. Je hloupé, když je polemika předsedy oblastního výboru protkána namísto neprůstřelných argumentů lacinými urážkami.

Škoda, že se v politice vylučuje jen co pár let ve volbách. Zvláště na komunální politiky bychom si měli více posvítit, anžto jim přijde normální říkat a dělat spoustu nepřijatelných věcí. Jen díky jejich menší mediální sledovanosti nejsou tak dobře na zřeteli.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Petrus | pondělí 1.6.2015 7:23 | karma článku: 21,25 | přečteno: 711x
  • Další články autora

Jan Petrus

Velká hokejová liga a 4 kola play-off

12.4.2017 v 15:42 | Karma: 14,44

Jan Petrus

O podstatě našeho uspořádání

18.11.2016 v 14:45 | Karma: 13,27

Jan Petrus

Média nemusí být nestranná

26.4.2016 v 13:25 | Karma: 21,07

Jan Petrus

Česká demokracie začala Bílou horou

14.2.2016 v 21:30 | Karma: 15,20