Nacisté slavili smrt Roosevelta, dnešní lůza slaví smrt Thatcherové

V pondělí zemřela Margaret Thatcherová. Pro některé její odpůrce to byl důvod jít do ulic a okázale slavit. Úroveň vkusu těchto lidí je na úrovni nacistů obdobně slavících skon Franklina D. Roosevelta.

Úmrtí Thatcherové bylo některými Brity okázale oslavováno. V ulicích Londýna odpůrci MT veřejně projevovali nefalšovanou radost. Připíjeli si na smrt bývalé premiérky. Projevy radosti doprovázelo skandování "Maggie, Maggie, Maggie, mrtvá, mrtvá, mrtvá". O míře vkusu těchto lidí (jestli se dají takto vůbec nazvat) svědčí i transparent "Ta mrcha je mrtvá".

Historie zná případ podobné nechutnosti. 12. dubna 1945 zemřel americký prezident Franklin D. Roosevelt. Říšský ministr propagandy Joseph Goebbels si poručil šampaňské, když se dozvěděl o Rooseveltově smrti. Následující dny se konaly večírky na oslavu úmrtí FDR. I v Praze prominentní kolaboranti projevili radost nad touto "událostí", jak uvádí Benjamin Frommer v knize Národní očista.

Lidé slavící smrt Thatcherové jsou lůzou. Stejnou lůzou jako nacisté a kolaboranti, kteří slavili smrt Franklina D. Roosevelta.

Miloš Zeman v soustrastném telegramu o Thatcherové napsal, že "byla člověkem, který byl respektován i svými názorovými odpůrci". Těžko však toto chtít po lůze, která v pondělí vyšla slavit do ulic. 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Tvrz mladší | středa 10.4.2013 14:37 | karma článku: 37,32 | přečteno: 1695x