Harakiri ODS pokračuje

Alexandr Vondra míří do dozorčí rady Českého aeroholdingu. Tato včerejší zpráva potvrdila jediné - ODS pokračuje ve svém harakiri. Podobných případů, které otřásají důvěrou zbytku  voličů této strany, je v poslední době dostatek. 

V dozorčí radě Českého aeroholdingu se Vondra potká s Ivanem Fuksou, bývalým rebelem, který byl za neloajálnost vládě odměněn tímto místem. Za co byl Vondra na toto místo uklizen? Za volební výsledek, kdy nepostoupil ani do druhého kola senátních voleb? Za to, že nedokázal za tři roky vysvětlit kauzu ProMoPro?

S prázdnou neodešli z poslaneckých lavic ani Marek Šnajdr a Petr Tluchoř. Šnajdr do dozorčí rady Čepra, o Tluchořovi se spekuluje o místě v ČEZu.

18. ledna byl do strany zpět přijat Pavel Bém. Přerušení členství bylo ukončeno s odůvodněním, že ,,bylo vyhodceno jako neopodstatněné". Probíhající vyšetřování na základě Bémových telefonátů s Janouškem je tedy asi irelevantní argument...

Dalším nepochopitelností je chování některých členů ODS během prezidentské volby. Dá se pochopit, že někteří (např. europoslanec Jan Zahradil) nešli k volbám, protože odmítli dát hlas KS pro jeho proevropské postoje. Co je však nepochopitelné, že se našli tací, kdo Miloše Zemana nejenže veřejně podporovali, ale i se zapojili do negativní kampaně. V dnešním tisku se navíc objevily zprávy o schůzkách Tomáše Hrdličky a Martin Nejedlého, přičemž nebylo vyloučeno, že Hrdličkova klika finančně podpořila Zemana.

Toto vše se děje v době, kdy se ODS v jednom z průzkumů veřejného mínění propadla na čtvrtou pozici. Poprvé od svého vzniku tak přišla o pozici lídra pravice. Ztráta na ČSSD se pohybuje výrazně přes 20%. Do voleb je času dost, přesto nevěřím tomu, že ODS přestane páchat své harakiri.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Tvrz mladší | středa 6.2.2013 9:21 | karma článku: 25,66 | přečteno: 1134x