Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Programový kiks ČT sport, exhibice má přednost

S ČT sport to je jak ode zdi ke zdi. Sportovní kanál veřejnoprávní České televize nedokáže fungovat konstantně bez přešlapů. Jakoby se na Kavčích horách řídili pravidlem – na věci, které se povedly, navážeme nějakým kiksem. Například letos tento kanál opět potvrdil, že zvládá výborně velké akce typu Olympijských her. Komentátoři a reportéři tradičně zmákli i hokejové MS. Ale k oběma událostem patřily problémy se sledováním přenosů po internetu, protože ČT byla tradičně zaskočena, že o zápasy českých hokejistů bude obrovský zájem. K napsání tohoto blogu mě ale přimělo sestavení programu následujících dnů.

Exhibice je víc než bitva o postup

Dnes ve středu 4. června ČT sport od 18 hodin vysílá přímý přenos exhibičního utkání mezi bývalými a současnými hráči AC Sparta Praha. Ano, Sparta má nejvíce fanoušků v republice, slaví 120. výročí,

vyhrála double, je v kurzu. ALE, ve stejný čas se na Soukeníku v Sezimově Ústí hraje zápas posledního kola druhé nejvyšší fotbalové soutěže FC MAS Táborsko – Dynamo České Budějovice. Jedná se o zápas prvního týmu s druhým a ve hře není nic menšího než postup do nejvyšší soutěže. Nechtějí-li jihočeské celky spoléhat na zaváhání třetího Hradce Králové, tak Táborsko musí hrát na vítězství a Dynamo nesmí prohrát. Tomu říkám šlágr! Na starobylém stadionu mezi lesy se očekává (na táborské poměry) rekordní návštěva přes 4 tisíce fanoušků, takže by neměla být nouze o parádní atmosféru.

Hradec Králové také čeká regionální derby, protože se utká se svým pardubickým rivalem. Ideální šance pro ČT sport vysílat přímý přenos ze Sezimova Ústí se vstupy z Pardubic. Jenže přednost dostanou staří páni, kteří si jdou na Letnou udělat žízeň.

Televizní program stanice sestavují minimálně dva týdny dopředu, takže ČT měla dost času kouknout se na tabulku FNL a zareagovat na vývoj v jejím čele. Na druhou stranu část viny padá i na Fotbalovou asociaci, která před měsícem (bůh ví proč) rozhodla o přesunu posledního kola ze soboty na středu. Ale to je pro FAČR letos typické – sama si zkazila šanci na pozitivní popularizaci finále Poháru České pošty a Fotbalová národní liga jí zjevně moc nezajímá. Nevidím do zákulisí, ale podle mě si zástupci svazu v květnu měli sednout s vedením ČT sport a zkusit najít takový termín posledního kola, aby mohlo jihočeské derby být v televizi. Už tehdy byla velká šance, že se bude hrát o postup až do konce.

Světová liga

Fotbalem to tenhle týden nekončí. Zůstaneme na jihu, jen se ze "Sezimáku" přesuneme o necelých 60 kilometrů dál do Českých Budějovic. Tam česká volejbalová reprezentace ve čtvrtek a pátek vyzve Koreu v rámci prestižní Světové ligy. České Budějovice jsou baštou volejbalu a naše reprezentace dostala šanci ve Světové lize po dvanácti letech. Obě utkání se budou hrát na zimním stadionu s kapacitou pro šest tisíc diváků. Jenže kvůli České televizi oba zápasy začnou už v 16 hodin odpoledne. Někteří fajnšmekři se jistě z práce uvolní, ale rozhodně nebude stadion tak zaplněný, jako kdyby se hrálo o pár hodin později. Vtip je v tom, že ještě v pondělí nebyl ani jeden ze zápasů v programu ČT sport. Čtvrteční utkání už se tam nakonec dostalo, v pátek zatím dostává přednost tenisové French Open. Ve čtvrtek od 18 hodin a v pátek od 18.50 se ale můžeme podívat na přímé přenosy z MS v In-line hokeji. Stejně jako u případu s fotbalem – nevidím do zákulisí – ale znovu mám pocit, že svazy a televize neudělaly maximum pro dosažení nejlogičtějšího termínu a tím nejlepšího výsledku pro diváky.

No a to jsou jen tři dny s ČT sport. Její činnost prostě připomíná jízdu na horské dráze, podobně jako výkony jejích komentátorů. To už je ale věc subjektivního názoru a Pavel Čapek přece musí jednou skončit…

(pozn.: autor se celý život snaží být objektivním sparťanem a pochází z jihočeského města Tábor)

Autor: Petr Tomášek | středa 4.6.2014 3:15 | karma článku: 17,58 | přečteno: 1706x
  • Další články autora

Petr Tomášek

Proč byste měli vidět film o Martinu Haškovi st.?

Natočili jsme dokumentární film o fotbalovém trenérovi Martinu Haškovi s názvem HAŠAN (ten trenér). Proč byste tento film měli vidět? Napadá mě hned několik důvodů.

22.4.2020 v 11:34 | Karma: 3,71 | Přečteno: 157x | Diskuse| Sport

Petr Tomášek

Kanadská noc v Ostravě

V neděli jsem vyrazil do Ostravy na finále MS juniorů v hokeji. A asi proto, že jsem byl i s cestou 18 hodin úplně sám, mám potřebu se s vámi podělit o mé zážitky.

7.1.2020 v 17:09 | Karma: 19,34 | Přečteno: 669x | Diskuse| Sport

Petr Tomášek

Sparta hnije zevnitř

Před měsícem jsem mírnil hysterii po vypadnutí Sparty z Evropské ligy. Jenže po srpnových výkonech dochází i mně trpělivost. Tragický výkon v Brně ukázal, že ve Spartě je něco špatně – nejen v této sezoně, ale už hodně dlouho!

28.8.2017 v 15:48 | Karma: 21,64 | Přečteno: 1149x | Diskuse| Sport

Petr Tomášek

Sparta? Počkejte s tou hysterií

Velký letní třesk ve Spartě si zatím vybírá svou daň v podobě mizerných výkonů v prvních dvou zápasech nové sezony. V PRVNÍCH DVOU zápasech! A ze všech stran už vylézají kritici.

1.8.2017 v 14:59 | Karma: 13,66 | Přečteno: 695x | Diskuse| Sport

Petr Tomášek

V čem při námraze selhal pražský Dopravní podnik

Nepříjemná námraza od včera komplikuje životy lidem po celé republice. Mně ho zkomplikovala v Praze. Chápu, že chmury počasí přišly v takovém rozsahu, že zasáhly téměř celou tramvajovou síť, která přestala fungovat. Chápu, že včera nešlo hned sehnat a nasadit náhradní autobusy. Ale absolutně nechápu, proč pražský Dopravní podnik selhal v informování svých cestujících o nastalé situaci!

2.12.2014 v 12:25 | Karma: 10,40 | Přečteno: 963x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Počkej na mě! Vyprovodil tátu do války, jeho fotka otevírala peněženky

1. května 2024

Seriál Jeho rozzářená tvář bývala za druhé světové války vystavena v každé třídě a kanadským žáčkům...

Bijec migrantů živoří. Salvini zamrzl v minulosti, spásu hledá v bájném mostu

1. května 2024

Premium Někdejší hvězda italské krajní pravice Matteo Salvini politicky živoří. Jeho strana Liga před...

Strach z problémového nájmu? Majitelé bytů mají získat garanci za nájemníky

1. května 2024

Premium Stát chce motivovat majitele nemovitostí k poskytování bydlení i rizikovým nájemcům. Pronajímatelé...

Dvacet let v Unii řečí čísel. Češi dominují v kaprech, letí také Erasmus

1. května 2024

Dvě dekády po vstupu do Evropské unie je co se týče peněz Česko více než bilion korun v plusu. Z...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1095x

Seznam rubrik