Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Mám jeden dotaz na TOP 09, ODS a STAN

Ten dotaz je prostý a týká se zákona, který je pro zdravý rozvoj malého a středního podnikatelského prostředí zásadní - zákona o Elektronické evidenci tržeb (EET).

Co budete dělat, až začne od prosince fungovat EET a začnou v médiích přibývat, jak houby po dešti, příběhy o ukončování činnosti malých a drobných podnikatelů a soukromníků především z malých obcí, když nyní vytváříte koalice s ANO, ČSSD nebo lidovci, kteří tak ochotně pomohly EET oligarchům Babišovi, Kellnerovi a dalším nenasytným a sobeckým ekonomickým centralistům schválit?

A připojím související dotazy.

Nevadí vám, že se v médiích píše o koalici ve Středočeském kraji ve spojení s ANO, jako o PRAVICOVÉ? Co je proboha "pravicového" na politice, kterou předvádí hnutí ANO? Co je "pravicového" na zákonu o EET, co je "pravicového" na obrovském navyšování úředníků, byrokracie, neustálém zvyšování přímých i nepřímých daní atd.?

To si opravdu neuvědomujete, že ztratíte díky spolupráci (kolaboraci) s ANO, ČSSD i lidovci kredit a důvěru u voličů úplně, až především na těch malých a menších obcích, kterých se EET dotkne ukončováním činnosti různých provozoven a služeb nejvíce a lidem tak konečně dojde, jaký dopad pro jejich životy EET má?

To si opravdu neuvědomujete, že do roka budou vaše značky pro svobodomyslné (zkratkovitě - pravicové, středopravicové) voliče naprosto odvařené?

Jak budete řešit spolupráci s ANO za pár měsíců, rok, dva, když se tak rázně stavíte proti EET (dokonce jste podaly ústavní stížnost - na jejíž včasné projednání ústavním soudem jste se ale totálně vykašlaly) a ANO je přitom strůjcem tohoto systému postupné decimace malého a středního podnikání? Budete dál s ANO spolupracovat a v tahu proti EET otočíte a budete se snažit lidem nakukat něco jako "my to zvládneme"?

Copak si neuvědomujete, že vaše cílová skupina, od které chcete volební hlasy, je rozdílná od cílové skupiny ANO, ČSSD, KSČM i lidovců? Copak nechápete, že právě tyto voliče, díky vaší kolaboraci s těmito partajemi, naštvete už docela a k volbám již nepůjdou ani omylem, protože jim bude jasné, že dají-li vám hlas, že je stejně opět podvedete a kolaborovat budete znovu, jen abyste se zase dostaly "k lizu"?

Ne. Nesouhlasím a nikdy nebudu souhlasit s tím, že obyvatelé ČR jsou hloupí, tupí. Jsou jen tou naší politickou scénou otupělí, zklamaní, frustrovaní, znechucení. A to je něco jiného.

Dokud budou tvořit jakousi "opozici" proti centralizaci moci politické i ekonomické strany a hnutí, kde budou ve vedeních politici. kteří budou ochotni kvůli penězům, ukojení touhy po moci, teplým místečkům a dalším sobeckým zájmům a prebendám kolaborovat s centralistickými stranami, pak se můžeme rozloučit s tím, že by naše zem vzkvétala a lidé měli v peněženkách podstatně více peněz za svou práci. Budeme jen dál sledovat jednu kauzu machinací s dotacemi, podvodů se zadáváním předražených a nesmyslných zakázek za druhou.

Ve společnosti je vždy určitá část obyvatel (v marketingu se jí říká cílová skupina), které morálka až tolik netrápí a dokáží nedodržení předvolebních slibů, lhaní, předkládání polopravd tolerovat a přehlížet. Jde o lidi, kteří si vštípili (nechali si vštípit) určitý životní postoj, názor a nic a nikdo je nedokáže přesvědčit, aby tento svůj postoj a názor změnili. Pro podstatně větší část je však důležité, jak se politici jednotlivých stran chovají, co říkají a zda dokáží dodržet svá slova a názory, které veřejně prohlašují. Mizerná morálka politiků je příčinou, že se stále zvětšuje podíl obyvatel, kteří ztrácejí zájem o politiku, kašlou na ni a k volbám nechodí. 

Asi každému občanovi je jasné, že se v politice musí přistupovat ke kompromisům, ale jsou určité zásadní otázky, body, hodnoty, ze kterých politici (politické strany), pokud o sobě mluví, jako o demokratech (demokratických stranách), ustoupit nemohou, nesmí. A pokud tak učiní, ztrácí u občanů kredit. Problém současných politiků všech politických stran je, že se domnívají, že jejich drobné či větší „zrady“ páchané na svých voličích tito voliči zapomenou, přehlédnou, prominou a budou tolerovat. Že je nějak těm voličům vysvětlí. Již 27 let nechápou, jak moc se pletou. Nebo případně chápou, a je jim to jedno. Pak to ovšem nejsou demokratičtí politici a pro zpřehlednění politické mapy by měli přestoupit k ANO, ČSSD nebo KSČM. Je však otázkou, zda by v té naší kotlince zbyla byť jen jediná demokratická politická strana či hnutí.

 

 

Petr Suda

Autor: Petr Suda | středa 12.10.2016 14:22 | karma článku: 35,17 | přečteno: 2173x
  • Další články autora

Petr Suda

Centralisté si mnou ruce. Do čela probouzení národa se začínají stavět i neprobuditelní

Když jsem před dvěma lety stál poprvé po 25 letech 17. listopadu na Albertově a vnímal atmosféru odporu proti symbolům polistopadového vývoje - Zemanovi, Vidímovi, Janstovi a Zimovi,

16.11.2016 v 21:30 | Karma: 23,19 | Přečteno: 902x | Diskuse| Politika

Petr Suda

Dokud se bude protestovat proti jedincům, změny pro národ jako celek nenastanou

V roce 1989 jsme totiž také neprotestovali a nevzepřeli se jen Husákovi nebo Biľakovi, ale vzepřeli jsme se režimu, systému. A to je sakra velký rozdíl.

23.10.2016 v 12:10 | Karma: 23,36 | Přečteno: 546x | Diskuse| Politika

Petr Suda

Nebýt dalajlámy, tak bychom ani nevěděli, kolik to máme v zemi „hrdinných“ politiků

Tak trochu hořko úsměvně sleduji, kolik že to máme zase najednou v té naší zemi mezi politiky hrdinných vlastenců, srdcařů a demokratů.

22.10.2016 v 16:13 | Karma: 39,00 | Přečteno: 2278x | Diskuse| Politika

Petr Suda

Budeme dál svítit mizernými baterkami?

Reakce vedení a lídrů všech politických stran po volbách jsou přesnou ukázkou, proč lidé nechodí volit.

9.10.2016 v 10:20 | Karma: 28,75 | Přečteno: 1087x | Diskuse| Politika

Petr Suda

Prohrály všechny politické strany, vítěz není žádný

Je úplně jedno, jak nakonec dopadly výsledky voleb, je jedno, která strana zvítězila. Všechny totiž prohrály a mizérie na politické scéně pokračuje.

9.10.2016 v 8:51 | Karma: 40,29 | Přečteno: 4210x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1504x
Systémák a matematik, kterému, prosím, odpusťte chyby češtiny v textech :-).

Zakladatel iniciativy Listopad ještě neskončil  (www.listopadjesteneskoncil.cz) a spoluzakladatel iniciativy Občanské liberální hnutí (www.ObcanskeLiberalniHnuti.cz).

Seznam rubrik