Evropská komise je bezednou studnicí velice modrých návrhů

Evropská komise je bezednou studnicí velice modrých návrhů.Tyto návrhy jsou většinou dotaženy do absolutní absurdity tedy dokonalosti. 

Nový návrh Evropské komise se zaměřuje na nepřiměřené plýtvání čerstvým vzduchem v celé Evropské unii.Byl předložen návrh aby veškeré nafukovací hračky byly plněny pouze recyklovaným vzduchem.Dle výzkumu jedné prestižní Německé univerzity,který byl financován z Evropských dotací,může toto opatření ušetřit až tři kubíky čerstvého vzduchu na kilometr čtvereční.

Návrh ovšem vyvolal ostré protesty svazu pronajímatelů nafukovacích hradů SPNH.Zástupce SPNH označil návrh za diskriminační a předeslal,že daleko větší objem plněného čerstvého vzduchu mizí v pneumatikách automobilů.Předseda Evropské komise přislíbil,že nechá zpracovat posudek jenž by měl definitivně vnést světlo do tohoto problému.Tato studie má nejvyšší prioritu a proto bude vypracována v nejkratším možném čase.Přibližně do dvou let budeme znát pravdu.

Mezitím Francouzská organizace balonového létaní vyhlásila neomezenou stávku,protože návrh EK počítá s využitím jen a pouze znečištěného vzduchu k plnění těchto vzdušných obrů.Rovněž platí přísný zákaz létat nad horskými oblastmi kde se nadměrné ohřívá horský vzduch,který způsobuje tání ledovců.

Expert Evropského práva vidí nasazení tohoto návrhu jako problematické.A dodává,že do návrhu je třeba zapracovat spoustu výjimek.Například u hasičských nafukovacích člunů by tato povinnost odpadla. EK naproti tomu namítá,že by hasiči místo člunů mohli používat malé vzducholodě.Ty se totiž plní héliem a tak se jich omezení nedotkne.Je vidět,že nad návrhem komise strávila spoustu času a většina palčivých otázek byla již s odborníky dávno vyřešena.   

U nás v ČR byla založena nezisková organizace která získala Evropskou dotaci 20 miliard.Ministerstvo životního prostředí vyčlenilo dalších 50 miliard,které si rozdělí další tři neziskové organizace jenž se problémem hodlají zaobírat.Podotýkám,že ředitelé těchto neziskových organizací jsou profesionálové,kteří se v prostředí neziskovek pohybují velice dlouho.Jeden z nich, pan Netáhlo nám k tomu žertem poznamenal  "já se v prostředí neziskovek pohybuji celý život a vlastně nic jiného už ani neumím".A tímto velmi vtipným vyjádřením na konec se s vámi loučím.

 

Ano jedná se o satiru(to jen pro případ aby cenzor nedostal záminku ke smazání)

 

Radši mě bijte,ale nechte mě se smát.

                                                    --Moliere

Autor: Petr Skřivan | pondělí 6.6.2016 9:30 | karma článku: 30,17 | přečteno: 1056x