Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Budeme potřebovat dva svetry a petrolejku

Svetr .. mnoho povyku pro nic. Někteří lidé se předhánějí v ochotě a počtu svetrů navlečených na jednu osobu. Jenže tuto zimu se nebude hrát o teplotu v obýváku. Sázky mohou být daleko vyšší      

Proč se vede debata o svetru pro každého člena rodiny, když tu máme daleko větší problém. Energetická krize nedoléhá pouze na lidi, ale především na firmy a to je problém. Ano svetr dokáže vyřešit nedostatečné vytápění v bytě/domu, ale svetr vám opravdu nenahradí příjem. Firma která platila za rok 21 cca 10mil ročně za energie bude platit za rok 23 cca 60mil. Firma tedy musí masivně šetřit a hádejte kde se hledají úspory nejčastěji. Takové kadeřnictví (obrovská spotřeba teplé vody a vytápění)musí zvednout ceny až dvojnásobně. Tímto zdražením samozřejmě přijde o zákazníky a následně může dojít k uzavření provozu. Je tu opravdu nebezpečný mix. Nejdříve přestane utrácet středný třída, tedy motor celé ekonomiky a následně dorazí účty za energie. To už není zdravá cyklická recese která spláchne nemocné firmy. To je obrovský a nikým neřešený problém. Co tím chtěl básník vlastně říci? Básník tím chtěl říci:

 Až budete bez práce, tak vám svetr nepomůže. Budete potřebovat svetr, petrolejku a celtu. Proč se tedy věnujeme marginálním problémům? Proč systémově neřešíme ten hlavní problém?

Co opravdu nechápu je to jednoduché myšlení některých lidí. Ta snaha vás zaškatulkovat, i když mluvíte o řešeních které s Ruskem nesouvisí. Jakmile se někdo zmíní o tom, že tato vláda nedělá dost je okamžitě označen za proruského švába. Stačí jen napsat, že vláda ČR by měla hledat řešení třeba na Lipské burze a okamžitě jste Putinův agent a člen páté kolony. Slovensko krizi řeší bez podlézání Rusku a má výsledky, proč když to stejné chcete po naší vládě jste kolaborant? Pokud tvrdím, že vláda dělá málo a nenabízí systémové řešení, tak to ze mě nedělá agenta Kremlu. A svetr opravdu není řešení viz můj první odstavec.

A ještě jedna věc. Energetická krize nemá jen jednoho viníka. Jsou tu dva hlavní faktory které nás vrací do středověku a nutí nás k modlitbě za mírnější zimu. Ano Rusko nás drží pod krkem a pomocí dodávek plynu žene ceny nahoru, ale máme tu jedno velké ALE. Jak je možné, že je Evropa tak moc závislá na ruském plynu? Odpověď je greendeal. Už v roce 2018 měla EU zprávu o nebezpečné závislosti na ruském plynu a neudělala nic. Jen tuto závislost ještě prohloubila. Pokud tedy hledáte hlavního viníka energetické krize, pak je to greendeal masivně podporovaný v EU. Ve jménu zelené ideologie EU zavřela uhelné elektrárny a tím nás vehnala do náruče Ruska. Čelíme tu energetické krizi, ale EU odmítá pozastavit nesmyslný systém emisních povolenek. Víte, že povolenky se navíc budou nově vztahovat i na dopravu a vytápění budov? EU chystá další zdražování odhlasované před třemi měsíci. Přesně v době plně probíhající energetické krize se EU zdálo zdražení příliš malé. 

Dohledal jsem můj příspěvek v diskuzi datovaný k 18.10.2021 tedy v době kdy podle "expertů" byla inflace jen dočasná a každý kdo pochyboval o greendealu byl nepřítel planety. Nic jsem nezměnil jen kopírovat vložit

Milá EU pokud odstavíte jádro a uhlí musí a pro EUrohujery ještě jednou MUSÍ zdražit poslední komodita kterou používáme k výrobě tepla/elektřiny tedy plyn. Pokud přestane foukat/svítit musí situaci zachránit uhlí pokud ale uměle zdražujete spalování uhlí pomocí emisních povolenek musí a ještě jednou MUSÍ výsledný produkt tedy elektřina zdražit.
Co ještě v EU netuší? Milá EU elektřina je vstupní komodita která zdraží naprosto vše. Poskytovatelé služeb(kina, kadeřnictví, stravování) a výrobci od hrnců až po elektroniku všichni své zvýšené náklady přenesou na spotřebitele. Nebude to tedy jen 5000kč měsíčně navíc zdražení bude obrovské. Vaše lži o dočasné inflaci vyplavou a celá EU včetně odborníků se budou podivovat.
A ještě něco EU netuší. Jen bohatá společnost se stará o ekologii. Až bude lidem zima nebo náklady výrazně stoupnou budou lidé topit třeba plastem. Přesný opak toho co zelení chtějí. Jenže toto vše jim dojde až za pár měsíců.
 

   

 

 

 

  

Autor: Petr Skřivan | čtvrtek 8.9.2022 8:03 | karma článku: 27,20 | přečteno: 584x
  • Další články autora

Petr Skřivan

Greendeal: umělá inteligence

Tato země produkuje 2% skleníkových plynů. Takže kdyby se Británie v tomto okamžiku potopila, nemělo by to na klima žádný vliv. O budoucnosti planety budou rozhodovat chudí lidé v Asii a Latinské Americe.

8.3.2023 v 8:07 | Karma: 20,11 | Přečteno: 515x | Diskuse| Politika

Petr Skřivan

Polopravdy a manipulace ohledně zbraní

Potřebujete loajálního odborníka pro štvavou kampaň, potřebujete házet špínu na určitou skupinu lidí. Je zde menší háček, skuteční odborníci stojí na opačné straně barikády. Zapomenete na odborníka a seženete "správného" autora.

31.10.2019 v 9:55 | Karma: 41,79 | Přečteno: 4812x | Diskuse| Společnost

Petr Skřivan

Bránit sebe nebo rodinu se důrazně nedoporučuje

Aktivisté a politici se nám snaží vnutit představu, že bránit se útočníkům je naprostý nesmysl. Spolupracujte s pachatelem a hlavně se nepokoušejte bránit. Dejte jim auto, majetek, zavřete oči a přeneste se na vysněné místo.

24.1.2019 v 8:39 | Karma: 44,00 | Přečteno: 5628x | Diskuse| Společnost

Petr Skřivan

Státy EU se musí vzdát své suverenity !!

Státy EU musí převést některé své pravomoci do Bruselu. To o čem se pouze spekulovalo je nyní oficiální. Merkelová má jediný recept na záchranu EU, členské státy nemohou rozhodovat o svém osudu. Suverenita států musí být osekána.

5.12.2018 v 9:18 | Karma: 43,13 | Přečteno: 2683x | Diskuse| Politika

Petr Skřivan

Newspeak: "Uprchlíci" - "neziskovka zachránila"

Neziskovka na smluveném místě převzala 19 uprchlíků a 81 nelegálních migrantů. EU nenazývá věci pravým jménem, ale používá newspeak. Média používají slova jako uprchlík/záchrana v případech kdy se o žádné uprchlíky nejedná.

7.8.2018 v 8:58 | Karma: 44,31 | Přečteno: 3545x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Von der Leyenová s kampaní navštívila Prahu, na Národní třídě čepovala pivo

30. dubna 2024  17:58,  aktualizováno  21:38

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová v souvislosti s předvolební kampaní Evropské...

Na čarodějnice padaly teplotní rekordy. Ve Žďáře od vatry vzplála tráva

30. dubna 2024  18:41,  aktualizováno  21:28

V poslední den měsíce dubna se na řadě míst koná tradiční pálení čarodějnic. Středočeský kraj však...

Češi chtěli odříznout proruského Ukrajince, zastání našel na Slovensku

30. dubna 2024  20:56

Proruský ukrajinský politik a podnikatel Arťom Marčevskij, kterého česká vláda minulý měsíc...

Měli „rozjasnit každodenní život v boji“. Pávi vyvolali smršť nadávek na Putina

30. dubna 2024  20:55

Vedení zoologické zahrady v ruském Lipecku dostalo podivný nápad se taky nějakým způsobem zapojit...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2777x
Momentálně jsem vedoucím pracovníkem v IT oddělení. Živím se jako programátor/vývojář/IT specialista .V mé profesi je logické uvažování nezbytné, bohužel současné kroky EU jakoukoliv logiku postrádají. Nezastávám názor, že je třeba EU opustit, ale EU se musí od základu transformovat. Nejlépe návrat k ekonomické spolupráci a zrušit nesmyslnou Lisabonskou smlouvu. Jsem sportovní střelec a člen sdružení LEX (sdružení na ochranu práv majitelů zbraní).    

Seznam rubrik