Věda nebo náboženství

Náš svět je přehlcen informacemi. Jsou snadno dosažitelné, jsou o všem a jsou všude. Každý z nás může kdykoliv vyhledat cokoliv. Bohužel těch informací je tolik, že máme problém rozlišit ty správné a chybné, ty podstatné a nepodstatné. Dáváme přednost těm šokujícím, rychlým a jednoduchým zprávám, které nejdou do hloubky a záhy jsou překryty stejně nepodstatnou hloupostí a předešlá zpráva upadá v zapomnění. Myslíme si, že jsme civilizací vědy a přitom většina z nás jsou otroky víry. Rozdíl mezi námi a našimi středověkými předky je jen v technologii. Jinak se nic nezměnilo.

Lavina informací paradoxně funguje podobně, jako negramotnost ve středověku. Umíme číst, ale neumíme vnímat co čteme. Dáváme přednost jednoduchým zkratkovitým sdělením a odmítáme se zabývat problémem do hloubky.

Věříme nekriticky tomu, co je nám sdělováno a již nehledáme další souvislosti a nejdeme do hloubky a pozadí sdělení. Nemáme na to čas, neboť se na nás řítí další převratná informace bez ověření.

Následky jsou katastrofální. Současný člověk je stejně snadno ovladatelný jako středověký nevolník. Dá se nasměrovat, kam je třeba, lze s ním provádět cokoliv. Stačí jen podat správnou informaci a zahalit ji do hávu vědeckosti. Pokud někdo argumentuje proti, dav toho člověka smete. Pomluvu a lež lze vyvracet jen složitě a dlouho a na to současná informační společnost nemá čas.

Proto jsme spadli do zelené pasti ekologistů. Vzniklo nové náboženství, kde CO2 je ďáblem a existuje čistá zelená energie. Toto náboženství již má vlastní inkvizici, která se stará, aby se na veřejnost dostaly jen správné důkazy a ti, kteří poukazují na rozpory a chyby v bibli IPCC jsou zbaveni možnosti publikovat a pokračovat v dalších výzkumech.

Opět máme dogma o kterém se nepochybuje. Jít do hloubky a požadovat podklady, na jejichž základech církev stojí je trestuhodné, přijít s důkazy, že v zelené bibli jsou chyby je trestuhodné, diskuze je nepřípustná.

Pokud jste někdy zkusili diskutovat s vyznavačem tohoto náboženství na téma vlivu Slunce na klima Země, teplotních změn ve středověku či starověku, vlivu precese a nutace zemské osy na změny proudění v atmosféře Země, tak mi dáte za pravdu. Tito věřící již nepřistoupí na debatu o důkazech, oni je nepotřebují! Vše je přece jasné.

Bohužel, naším problémem je, že tato oteplovací církev dostala do ruky i moc světskou. Proto se ruší žárovky, staví silikonová pole, jezdí se na obilí, do aut se montují dva motory, na horách stojí parky vrtulí. Nemá smysl dál pokračovat, rozum a kritický vědecký pohled šel stranou. Vyhrává stále bohatší zelená církev. Těší mne ovšem, že naše země pokračuje v tradiční pověsti kacířů.

Nevím jak vše dopadne. Důkazy o neplatnosti hypotézy šířené IPCC přibývají a nelze je zcela umlčet. Pokud politici přitvrdí a začnou tyto vědce kriminalizovat, dojde k nárůstu napětí a dříve či později se církev rozpadne patrně násilnou cestou.

Pokud kriminalizace nepřijde, je možné, že se vše tiše odpíská a politici si najdou jiného boha. Mám však pocit, že v socialistické EÚ se chystá kriminalizace.

Proč? Jen jeden příklad za všechny. V roce 2005 byla bez důkazů udělena majitelům Luční boudy v Krkonoších udělena pokuta 250 tis. Kč za poškození kleče. V roce 2010 tentýž orgán rozhodl o likvidaci kleče na 179 hektarech.

Jedině zelení apoštolové rozhodují co je správně, příroda a ekologie je mimo hru! Jen oni jsou vševědoucí a umí správně odůvodnit jakýkoliv svůj kroku. Všichni ostatní jsou dle nich nevěřící kacíři!

Autor: Petr Skála | sobota 11.9.2010 19:33 | karma článku: 42,65 | přečteno: 7375x
  • Další články autora

Petr Skála

Nečekané efekty státního dobra

15.3.2015 v 20:07 | Karma: 35,33

Petr Skála

Jsem nepřítel státu

10.3.2015 v 20:11 | Karma: 35,97

Petr Skála

Mír? Už není s kým jednat!

28.2.2015 v 8:51 | Karma: 24,52