Proti čemu bychom měli stávkovat

Odboráři chystají jednodenní stávku. Budou protestovat proti snižování mezd, neboť ve státním rozpočtu chybí peníze. Myslím, že bychom měli jít do stávky všichni, ale ze zcela jiných důvodů. Měli bychom jít stávkovat za zdravé státní finance a to v celé Evropě. Proč? Jenom pár příkladů :

Dotace na biopaliva, které jdou ze státního rozpočtu a jsou ukotveny zákonem byly schváleny na základě nepravdivých studií s cílem pomoci vybranému kruhu podnikatelů. Několik nezávislých studií prokázalo škodlivost těchto paliv ve srovnání s benzínem či naftou. Jedna ze studií byla dokonce zadána samotnou EU. Další podpora těchto paliv jde proti politice EÚ chránit přírodu. Jak je možné, že zákony nařizující přidávat biopaliva do benzínu a nafty nebyly ještě zrušeny? Kolik nás tyto dotace stojí a kdo na tom vydělává?

Místo, abychom budovaly moderní a efektivní elektrárny se stabilním výkonem, dotujeme a podporujeme neefektivní až 10x dražší zdroje  bez možnosti ovlivňovat jejich produkci. Chcete snad elektřinu za 12 Kč za kW a to jen když fouká vítr, nebo svítí slunce? Co je ekologického na zdrojích, která zabírají zemědělskou půdu a proti jejich výkonu musí stát v pohotovosti klasické elektrárny? Naopak to znamená další tlak na suroviny, energii a pracovní sílu, protože k dosažení stabilního energetického výkonu musíme mít dvakrát tolik elektráren. Kolik nás stojí dotace, rozvodné sítě a záložní zdroje?

A ještě jedna perlička. Obchod s CO2 aneb poručíme větru dešti. Od počátku existence této planety se na ní měnilo klima. Po 4 miliardách let přišel obchodník s deštěm a přesvědčil neznalé, že jedině on ví proč se to děje a pokud mu nezaplatíme, tak nechá teplotu dále stoupat. Naštěstí začíná ve světě vítězit rozum ale kdy dojde na Evropu? Kolik nás to stojí? Kolik stojí obchod se vzduchem?!

Jenom dotace do solárních elektráren nás ročně budou stát tolik, že bychom mohli státním zaměstnancům přidat'

Vážení státní úředníci, proč jste dovolily tolik solárních elektráren? Odvedli jste mizernou práci a připravili stát o peníze. To si ještě troufáte stávkovat? Jak to, že vás ještě nikdo nevyhodil? Za odpovídající práci snad máte dostat odpovídající odměnu!

Autor: Petr Skála | úterý 9.11.2010 20:00 | karma článku: 32,62 | přečteno: 1379x
  • Další články autora

Petr Skála

Nečekané efekty státního dobra

15.3.2015 v 20:07 | Karma: 35,33

Petr Skála

Jsem nepřítel státu

10.3.2015 v 20:11 | Karma: 35,97

Petr Skála

Mír? Už není s kým jednat!

28.2.2015 v 8:51 | Karma: 24,52