Opravdu mladí nesnáší staré nebo je to jinak ?

Zásadní chyba všech komentářů je v tom, že posuzují slova a nikoliv činy. Pokud se podívám na vše, co děláme pro mladou generaci a co ji zde po nás zůstane, tak je chyba někde úplně jinde.

Každé dítě se dnes narodí s dluhem přesahujícím 100 tis.Kč a dle nás do toho nemá právo mluvit. To je špatně.

Penzijní systém je v deficitu a pokud se zásadně nezmění, tak se z něj již nedostane. Současná mladá generace se může s důchody rozloučit. Nemají do toho dle nás co mluvit. To je špatně.

Místo do infrastruktury, vědy, techniky a školství se investuje do "obyčejných" lidí, co "nezavinili krizi". Ti tyto investice utratí za požitky z větší části produkované v zahraničí. Investice utečou bez efektu ven. To je špatně.

Pokus o modelové volby utnuli politici velice rychle za přispění řady konformních ředitelů škol. Středoškoláci do toho dle nás nemají co mluvit. Odvolání účasti školy na studentských volbách určitě nepozvedlo autoritu žáků k pedagogickému sboru. To je hodně špatně!

Podívejte se někdy na mítink ČSSD nebo KSČM a udělejte si odhad průměrného věku účastníku. Pro většinu mladých jde o důchodce (berou to tak od 40 let nahoru). To je politický hypermaket. Výprodej pro hlupáky, co nechtějí slevu zadarmo.

Zkrátka, starších lidí je více a současná levice evidentně kašle na budoucnost. Potřebuje voliče a ti mladou generaci převálcují za sliby o plných peněženkách hned, ale na dluh. Mladí proti této většině nemají šanci. To je špatně.

Maďarsko a Řecko je toho zářným příkladem. Pokud máme dnes udělat správnou volbu, pak je potřeba vypráskat všechny strany slibující zářné zítřky bez ohledu na to, zda si říkají pravice či levice. Pokud máme obstát ve světové konkurenci, pak se rozlučme s laskavou rukou všeobjímajícího sociálního státu.

Válku generací spustili prolhaní politici bez jakékoliv vize a ideje. Jejich politikou je kšeft, marketing, existenční nátlak, korupce funkcí a zaměstnání. Dopustila to naše generace.

Válku jsme začali sami tím, že preferujeme okamžitou spotřebu před rozvážným hospodařením. Naše děti to nezačali, ale budou stále radikálnější, pokud budeme volit tak jako doposud. Pak nám buď Bůh milostiv (nevěřím, že bude). My tu válku totiž nakonec prohrajeme !

Autor: Petr Skála | úterý 27.4.2010 17:00 | karma článku: 26,76 | přečteno: 1160x
  • Další články autora

Petr Skála

Nečekané efekty státního dobra

15.3.2015 v 20:07 | Karma: 35,33

Petr Skála

Jsem nepřítel státu

10.3.2015 v 20:11 | Karma: 35,97

Petr Skála

Mír? Už není s kým jednat!

28.2.2015 v 8:51 | Karma: 24,52