Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Kolumbo

27. 4. 2010 23:41
Chyba je

v kolektivismu a "demokratické" možnosti vypůjčit si a platit nechat jiné. Ti nemají prakticky obranu, leda snad emigraci. Protože se ale podobně chová celá Evropa, není kam. Mělo by existovat právo na separaci - prostě na zaplacení "Lidu" určitého výpalného, aby nezuřil, s tím, že by byl jeden z kola ven, neplatil by "sociální a zdravotní" a oplátkou by o něho stát nemusel "pečovat". Konečně, jaká "péče". Stát  se stává pro člověka, který myslí na budoucnost, největším ohrožením.

0 0
možnosti
K

kaktusak

27. 4. 2010 23:14
Jedině levice myslí na budoucnost

Proto chce zásadně reformovat nefunkční kapitalismus, který očividně nedokáže vytvořit dost zdrojů. Dluh je zaviněn právě experimenty s kapitalismem, privatizací, restitucemi, válčením, zmanipulovanými státními zakázkami. Rozhodně za něj nemohou důchodci, ti mají na důchody nárok, vydělali si na ně. Nemůžou za to, že v uplynulých 20 letech špatné vlády všechno prohospodařily.

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

27. 4. 2010 23:44
Re: Jedině levice myslí na budoucnost

Za jaké výpalné byste byl, kaktusaku, ochoten mne vyškrtnout natrvalo z vašich solidárních sociálních sítí? Kašlu vám na vaše zdroje, důchody, revoluce - já chci žít v klidu ve svém venkovském domku bez kaktusackeho moru.

0 0
možnosti
F

Fanýs

27. 4. 2010 23:08
My tu válku totiž nakonec prohrajeme !

Mýlíte se. Vyhrajeme, ovšem ke své škodě.

http://www.hint.cz/fanys/fanys130.htm#071206

0 0
možnosti
S

Shackall0

27. 4. 2010 17:58
Dluh 100 tisíc

Dobrý den,

zaujala mě ta pasáž o dluhu 100 tisíc Kč. S řadou starších lidí se totiž o tomto problému poměrně špatně diskutuje. Tvrdí totiž, že v roce 1989 měla ČSSR vyrovnaný rozpočet (nevím, jestli měla - dá se to někde dohledat?) a aktivní obchodní bilanci (opět nevím, zda je to pravda). Dále tvrdí, že tento dluh je následkem špatné ekonomické transformace a že do roku 1989 tu byly fungující podniky. Opět - zajímala by mě nějaká data - například kolik zaměstnanců měla v roce 1989 společnost ČKD, kolik měl Siemens a jaký byl jejich obrat. V nouzi nejvyšší alespoň nějaký statistický ukazatel produktivity práce. Také by mě zajímalo, jaký byl v roce 1989 odhad souhrnného dluhu po bolševikově hospodaření (rozbité domy, nedostatečná silniční síť, ekologické zátěže atd.) Myslíte, že něco z toho půjde dnes zjistit? Děkuji

0 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1418x
Životní optimista a sportovec se snahou se stále učit. Baví mne žít, pracovat a sportovat. Jsem napůl flegmatik a cholerik. Občas mne štve politika, která se mění v marketing. Rád fotím.

Seznam rubrik