Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

JÁ NEMOHU ANI NAZNAČOVAT...

Jsem advokát a jako takový, jsa vázán povinností mlčenlivosti, se nemohu vyjadřovat k případům svých klientů. Co však mohu? Mohu se vyjádřit k případům veřejně známým. A to právě teď udělám.

(C) Vodafone

Při ranní kávě trávené u mých oblíbených novin MF Dnes na mě z druhé strany ekonomické přílohy vybafl velký tištěný inzerát, ve kterém se společnost Vodafone Czech Republic, a.s. omlouvá společnosti Telefónica O2 Czech republic, a.s. za to, že v roce 2006 (ano, čtete správně, v roce 2006!!!) nasadila této společnosti parohy. Rozumějte - sobí parohy. A ne doslova, ale tak, že k reklamním plochám a telefonním budkám užívaným společností „Outů“ přidávala své sobí parohy, které užívala v rámci své předvánoční marketingové kampaně. Určitě si všichni vzpomenete na Čtvrtníčka ve svetru a jeho „…a my jsme řekli – ne!“

 Tak se Telefónica O2 dočkala – pomyslel jsem si. Po téměř sedmi letech jí dal soud za pravdu. Všem mobilním operátorům a potažmo všem podnikatelům vyslal soud jasný vzkaz, že nasazovat parohy svým obchodním konkurentům se v rámci férové hospodářské soutěže nevyplácí.

 A je to opravdu vítězství spravedlnosti? Obávám se, že ne. O vítězství by se dalo hovořit v případě, kdyby to soudu netrvalo tak dlouho. Při vší úctě k naší justici – téměř sedm let čekat na rozhodnutí o tom, že parohy se v rámci hospodářské soutěže prostě nenosí, to mi připadá opravdu dost dlouho.

 A podnikatelé, zejména někteří opravdu velcí hráči, se podle toho i chovají. O férovosti konkurenčního boje si můžeme nechat jenom zdát. A zdát si můžeme nechat i ochraně těch slušných podnikatelů, kterým ti „velcí dravci“ den co den nasazují „parohy“. Stát při ochraně těch slušných podnikatelů naprosto selhává.

 Mohl bych vám vyprávět příběh jednoho svého klienta, kterému jeden takový „dravec – podnikatel“ ukradl firmu. Doslova. Pěkně za bílého dne a za tichého přihlížení policie i soudu. Ale jak jsem řekl, já nemohu ani naznačovat…

Autor: Petr Šindelář | úterý 9.4.2013 9:24 | karma článku: 24,40 | přečteno: 1505x
  • Další články autora

Petr Šindelář

Povzdech čtyřicátníka

Každé ráno v zrcadle pozoruju, jak stárnu. Kdybych měl za zrcadlem skrytý fotoaparát nastavený na časosběrný program, nebyl by to hezký pohled, na tu řadu fotek...

6.11.2013 v 8:30 | Karma: 18,48 | Přečteno: 931x | Diskuse| Ostatní

Petr Šindelář

MATTONI - ALLA SALUTE!

V únoru loňského roku, přesněji 21. února 2011, jsem na svém blogu zveřejnil článek „Mattoni pije Korunní“, který se netýkal ani tak konzumace minerálních vod, jako spíše neutěšeného stavu budov nacházejících se v obci Kyselka v Karlovarském kraji, které tvoří areál bývalých Lázní Kyselka (http://petrsindelar.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=178382&bk=39870). V uvedeném článku jsem kritizoval společnost Karlovarské minerální vody, a.s. zato, že se coby vlastník zhruba 1/3 historických objektů nechává kulturní památky bývalých Lázní Kyselka chátrat... Svůj nesouhlas s tehdejším přístupem společnosti Karlovarské minerální vody, a.s. jsem vyjádřil i tím, že jsem veřejně prohlásil, že jako spotřebitel bojkotuji výrobky uvedené společnosti.

12.11.2012 v 8:30 | Karma: 9,22 | Přečteno: 768x | Diskuse| Ostatní

Petr Šindelář

ADIEU, TESCO...

V páteční MF DNES ze dne 20. dubna 2012 jsem se na straně A9 dočetl, že manažer společnosti Ahold, provozovatele maloobchodního řetězce Albert, jakýsi pan Jan Van Dam, rozeslal svým zaměstnancům hromadný dopis, ve kterém obviňuje kontrolory ze Státní veterinární správy a ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce z toho, že pracují na politickou objednávku. A sdělovací prostředky, které nás v poslední době s jistou mírou pravidelnosti informují o zjištěných prohřešcích, pak jmenovaný manažer pasuje do role pseudoochránců veřejnosti, kteří profitují z toho, že poukazují na klamání a poškozování spotřebitelů.

23.4.2012 v 8:30 | Karma: 24,99 | Přečteno: 1681x | Diskuse| Ostatní

Petr Šindelář

Porod doma očima advokáta

Ve sdělovacích prostředcích se s jistou pravidelností publikují informace buď o odsouzených porodních asistentkách, a pak také o dětech, které nepřežily domácí porod (v horším případě), nebo o dětech, které se během komplikací nastalých při porodu doma přivolaným lékařům sice podařilo zachránit, ale které si celý život ponesou trvalé následky (v lepším případě).

5.3.2012 v 8:43 | Karma: 28,32 | Přečteno: 3172x | Diskuse| Ostatní

Petr Šindelář

Moje ohlédnutí za Václavem Havlem

Moje ohlédnutí za Václavem Havlem bude osobní. Nehodlám se pouštět do debat, zda se má po panu prezidentovi pojmenovat nádraží, letiště v Praze, nebo zda se má v Karlových Varech ulice Moskevská jmenovat nově ulice Václava Havla. Taky nechci spekulovat o důvodech iniciátorů různých „pojmenovacích“ petic, zda se jim jedná skutečně o vyjádření úcty Václavu Havlovi, nebo o pouhé zviditelnění se. Skoro bych řekl, že spíš o to druhé, ale nechci nikomu křivdit.

4.1.2012 v 17:48 | Karma: 16,85 | Přečteno: 1585x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Počkej na mě! Vyprovodil tátu do války, jeho fotka otevírala peněženky

1. května 2024

Seriál Jeho rozzářená tvář bývala za druhé světové války vystavena v každé třídě a kanadským žáčkům...

Bijec migrantů živoří. Salvini zamrzl v minulosti, spásu hledá v bájném mostu

1. května 2024

Premium Někdejší hvězda italské krajní pravice Matteo Salvini politicky živoří. Jeho strana Liga před...

Strach z problémového nájmu? Majitelé bytů mají získat garanci za nájemníky

1. května 2024

Premium Stát chce motivovat majitele nemovitostí k poskytování bydlení i rizikovým nájemcům. Pronajímatelé...

Dvacet let v Unii řečí čísel. Češi dominují v kaprech, letí také Erasmus

1. května 2024

Dvě dekády po vstupu do Evropské unie je co se týče peněz Česko více než bilion korun v plusu. Z...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3065x
Absolvent PF UK Praha a Nottingham Trent University. Advokát a společník advokátní kanceláře TOCIK ŠINDELÁŘ & PARTNEŘI. Věřící. Trvale žije v Ostrově (11 km od Karlových Varů), pracuje v Karlových Varech a v Praze. Člen Zastupitelstva Karlovarského kraje (ODS).