EU - dobrá myšlenka, špatná realizace

Tak zas jdeme volit. Účast bude mizivà, ale koho to zajímà? Jde hlavně o zisk peněz do vlastní kapsy. O ničem jiném to není.

Evropská Unie. Klasický případ dobré myšlenky, kterà se stala zhouboj pro další rozvoj lidstva. Vždycky si vzpomenu na projev Václava Havla v sídle EU, kde varoval před touhke cestou. EU měla být spojením států po vzoru USA. Bohužel se z toho stala diktatura dle vzoru SSSR.

Stejně, jako každà země má své ekonomicky rozdílné oblasti, platí, že různé země v rámci EU jsou různě ekonomicky silné. A to, co platí pro jednu zemi, v rámci pravidel EU, nemusí platit pro jinou zemi. Ekonomika se počítá dle množství továren, které vyrábějí nepotřebné věci. Hlavně, že vyrábějí. Zaměstnat člověka. Musíš pracovat od slunka do slunka. Práce osvobozuje. Kde jsme to slyšely ?

Evropa a Severní Amerika jsou civilizace na konci své cesty. Už se nemají kam rozvíjet. Nemají vizi. Opustili ji.

Pojďme zpět. EU. Potřebujeme ji? Ano. Potřebujeme ji. Nemùžeme z ní odejít jako Velká Británie. I ona by se ráda vràtila. Jenže nemůže z jednoho důvodu. Vedení EU převzalo Německo. Konečně se jim to podařilo. Vládnou evropě. A nemuseli k vůli tomu vyvraždit půlku evropy.

Problém současné EU je v tom, že cokoliv blbý úředník v Bruselu vymyslí, stane se na základě Lisabonské úmluvy pro všechny zákonem. A tak vládnou všechny diktatury. A Evropská Unie je diktaturou blbých úředníků.

Přeci mně nikdo nebude tvrdit, že můžeme postavit továrny někde v albánských horách? Že můžeme postavit továrny, vyrábějící věci, co vůbec neptř ebujeme někde ne jihu Itálue?

Evropa se musí sjednotit. To ano. Ale nemůže to být na základě příkazú a rozkazů. Připomíná mi to heslo z bývalých časů : Kdo nejde s námi, jde proti nám. Takhle př eci původní myšlenka nebyla. Budeme společ enstvím svobodných států nebo budeme žít pod bičem brus elského otrokáře ?

Z EU nemůžeme od ejít. Byla by to pro nás ekonomická sebevražda. Ale přijetím Lis abonské smlouvy jsme se dobrovolnê stali otroky.A žádné právo veta na tom nic nezmění. Vźdycky nás ukecají.

Ano, EU je cesta do budoucnosti. Jenže místo myšlenky zvítězil úředník. Jako z Murphyho zákonů.

A proč jdou strany do voleb do EU? Jde j im o néjaký program ? Vůbec ne. Když ptáčka lapají, pěkně zpívají. Vždyť to znàme. Není to nic nového.

EU. Dobrá myšlenka, špatné proved ení. A bude jenom hůř.

Autor: Petr Šimík | pátek 7.6.2024 14:20 | karma článku: 0 | přečteno: 27x
  • Další články autora

Petr Šimík

Jedna planeta, jeden vesmír

10.6.2024 v 20:45 | Karma: 0

Petr Šimík

Válka v Palestině

3.5.2024 v 16:25 | Karma: 3,74

Petr Šimík

Ukrajina - jiný pohled na válku

1.5.2024 v 12:07 | Karma: 18,57

Petr Šimík

O veřejnopravnosti České televize

29.4.2024 v 11:31 | Karma: 27,76