Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Síla jednoduchosti

Vysvětlení tragédie současné české politiky je nasnadě. Hrad i ostatní vysoké posty ovládli plně komunisté se svými typickými vlastnostmi nenávistí, lživostí a patologické touze po moci. 

Neomalený prezident si sepisuje vlastní Ústavu za pochodu a prakticky už neřekne větu, ve které by někoho neponížil, neurazil, nebo rovnou nelhal. Jeho věrný podruh, obrýlený Sancho Panza, k tomu přidá pár vlastních frustrací a celé to hodí do internetové černě. 

A kolem vládního kabinetu to není o mnoho lepší. Obviněný komunistický miliardář v demisi mává sójovými párky a ti, kdož slibovali věrnost svým voličům a morálním zásadám, jsou rázem ochotni odhlasovat i zrušení trestného činu podvodu.
Příčiny však nehledejme v bezcharakternosti těchto lidí, kdepak, ta byla a je jasně daná. Původcem tohoto stavu je určitý druh voličů, přesněji jejich obecně pronikavý neintelekt. Pojďme si nyní ukázat pár typických znaků jejich křupanské přemoudřelosti zachycených ponejvíce v internetových diskuzích.

Politický Jehovista nazve nejprve všechny své spoludiskutéry zaslepenými ovcemi, které se nechají povodit jedním mainstreamovým článkem a následně je teatrálně vyzve aby se probudili a už konečně otevřeli oči. Sám se neskromně přizná, že on už prozřel dávno a jako důkaz předhodí do placu pár svých přelomových objevů a sice to, že podnikatelům nejde o lidi nýbrž o zisk, politickým stranám o politické funkce a vše řídí centrálně z USA Soros, židé a ilumináti. Připomene, že sice i on sám se nechal kdysi obalamutit imperialisty najatým opilým Havlem, kterému prý tehdy na slovo uvěřil, ale vzápětí lepne odkaz na článek, jehož přečtení mu konečně „otevřelo oči“. A ostatním by to mělo stačit taky.

Fenomenální KalousekV současné době není v diskuzích zmiňovanějšího politika. Brát to optikou popularity, jednalo by se suverénně o největšího spíkra naší politické scény. A je to pochopitelné. Poté co takový volič „prozřel“, potřebuje identifikovat světlo a tmu, dobro od zla, takříkajíc předek a zadek současného dění. Aby nebyl v situaci onoho nešťastníka, který v dobré víře vnutil v parku extrémně chlupatému psovi párek nesprávnou stranou. A Kalousek se na zástupce zla  výborně hodí. Pohybuje se napříč politikou už dostatečně dlouho na to, aby se mu dala připsat privatizace, exekuční zákon i krach vyjednávání premiéra v demisi. Obvinit ho z inflace, deflace, deflorace, regulace, deregulace, OKD, OHC, OHV i HIV. Jednou jsem četl zdrcující kritiku jeho osoby i pod článkem o zhoršujícím se počasí.

Co Čech, to makroekonomická kapacita. Není snad větších odborníků na světovou a státní ekonomiku než mezi těmi, kteří se nevyznají ani ve vlastním mzdovém lístku z Kolbenky. Miliardy přehazují vidlemi s takovou lehkostí, s jakou tvrdí, že nám zde komunisté zanechali důchodový fond naplněný až po okraj 360mld (četl jsem i o bilionu korun). Že 90% podniků u nás vlastní  cizáci, kteří své finanční orgie daní v zahraničí, anebo pro jistotu vůbec ne. Že superhrubá mzda je nařízení, které slouží k tomu, aby vám zlotřilý zaměstnavatel ukradl třetinu mzdy a poslal ji mocipánům do Prahy. A že to samozřejmě vymyslel Kalousek. Že Čína vlastní celé USA a je jen na  nich, kdy si je převezmou a že USA jsou v insolvenci už 80 let. Že rubl je krytý zlatem a tamní obyvatelé si prakticky žerou sušenky naštorc. Že vláda uměle udržuje nízké mzdy proto, aby mohla dělníky vydírat hladem a ti se nemohli  spravedlivě bouřit. A že statistické číslo o průměrné mzdě je lživě nadnesené proto, aby nikdo nevěděl, jaký hladomor ve skutečnosti mezi dělnictvem řádí. Nikdo mimo těch, co už prozřeli, samozřejmě.

A lze se takovým myšlenkovým pochodům těch, co jsou intelektuálně nezatížení na to, aby si třikrát proklikli Googl divit, když i sám prezident ve zdůvodnění, proč jmenoval A.Babiše fixně premiérem uvedl, že je to proto, že ze svého podnikání platí daně v ČR? Opravdu nelze. Takováto informace musí přeci otevřít oči i těm nejzaslepenějším ovcím.

Ano, v jednoduchosti je síla. U nás má tato síla hodnotu 2,5 mio voličů v parlamentních volbách a o něco víc v prezidentských. A tak jsme se jednoduše dostali tam, kde jsme. Jako ten párek pro toho psa v parku.

Autor: Petr Burian | úterý 17.4.2018 13:26 | karma článku: 14,62 | přečteno: 290x
  • Další články autora

Petr Burian

Země opaků

Vše, za co bojovali, trpěli a umírali naši předkové, se nám splnilo. Máme blahobyt, rovnoprávnost a bezpečí. Mnozí lidé zadušení tak snadným životem, absencí nepřítele a překážek, se však rozhodli to zničit a vydat se cestou zpět.

15.7.2020 v 12:36 | Karma: 39,90 | Přečteno: 1863x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Zlepšení situace Romů

Pan Zdechovský napsal blog, v němž popisuje cestu ke zlepšení životních podmínek Romů, kteří se sami chtějí přičinit. A jako spousta podobných projektů i tento má stejnou charakteristiku: je přehršlí slov o tom proč, ale ne jak.

8.7.2020 v 17:00 | Karma: 39,93 | Přečteno: 1997x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Neberte nám černou, nepatří vám

Barvy a jejich názvy jsou společným vlastnictvím lidstva. Můžeme je sdílet, ovšem nikdo nemá právo si nárokovat výhradní rozhodování o používání té či oné barvy. Nikdo na ni nemá copyright. Ale přesně tohle se dnes děje. Bohužel.

6.7.2020 v 20:35 | Karma: 38,45 | Přečteno: 1341x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Babiš přiznal, že všechno dělá správně

Na Idnes dostal pan premiér prostor ke svému vyjádření. Jeho komentář s názvem Proč se dnes můžeme zadlužit, je prakticky souhrn toho, jak to všechny vlády před ním dělaly blbě a jak on to dělá všechno dobře.

2.7.2020 v 21:00 | Karma: 36,34 | Přečteno: 1373x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Příběh o rasismu

Kdybych byl Rom, mohl bych vám tady vystřihnout svůj příběh o rasismu na pokračovaní jako z partesu. A kdybych byl ještě k tomu matka samoživitelka, protkal bych ho takovou nebetyčnou diskriminací, že by jedno oko nezůstalo suché.

28.6.2020 v 12:58 | Karma: 42,72 | Přečteno: 2154x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Nizozemec si na zahradě postavil hrad, jeho interiér láká turisty z celého světa

19. května 2024  8:36

Šestasedmdesátiletý Nizozemec Gerry Halman si na své zahradě postavil pětipatrový hrad. V...

Poštovní známka po bagetě i voní. Francie uctila symbol gastronomie

19. května 2024  7:26

Francouzská pošta představila novou známku s obrázkem bagety převázané stužkou v barvách trikolory....

Řekni, kde ti muži z Gazy jsou. Otazníky ohledně obětí: násobně více dětí a žen

19. května 2024

Premium V Gaze je problém, na který upozorňovala už Marlene Dietrichová. Teď si s ní notují demografové a...

Češi umějí vyrobit řadu vojenských dronů. Ale armáda o ně nestojí

19. května 2024

Premium Letecká výroba byla v České republice vždy na špičkové úrovni. Menší dopravní letouny, ultralighty,...

ING-FOREST s.r.o.
Taxátor

ING-FOREST s.r.o.
Praha, Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, Karlovarský kraj, Královéhradecký kraj, Liberecký kraj, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Pardubický kraj, Plzeňský kraj, Středočeský kraj, Ústecký kraj, Kraj Vysočina, Zlínský kraj
nabízený plat: 65 000 - 75 000 Kč

  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik