Prezident sjednotitel

Jednotit znamená v zemědělství oddělovat. To se vezme trs mladých výhonků, které takto vyrostly při divokém setí semínek, prsty se promnou a jednotlivé rostlinky se rozsadí. Anebo se vyplejí ty slabší kusy okolo nejsilnějšího.

Opět jste prezidentu i jeho tlampači Ovčáčkovi skočili na špeka. Označením "prezident sjednotitel" měli totiž na mysli "prezident Super jednotitel." A taky to tak M.Zeman pilně dělá. Už stačil v zemi rozjednotit kde co. Voliče, kdy výrokem "prezident spodních deseti milionů", měl na mysli ještě ty tři miliony níže. Tajné služby, kdy jedna je důvěryhodnější než druhá, v policii kompletně rozestavěl ploty jako v ZOO, akademickou obec, kdy mu slovutní profesoři píší rozhořčené petice, zatímco on jiné hostí u stolu, lékaře svými výroky o tom, že kouřit od dvaceti je v poho a dokonce lze takto rozkouřit i vlastní cukrovku, televizní stanice, kdy ta oficiální je podle něj bulvár a ta bulvární oficiální, politické strany, rozhlas, odbojáře a...a samozřejmě novináře, kdy na povolebním mítinku jsou od sebe odděleni posunovací zdí ti nehodni od těch hodných, kteří nám potom veřejně předvádějí leh spatný.

Jako novinka se potom ukázaly seznamy nepohodlných lidí určených ke kariérní likvidaci. Už jsme o nich něco tušili při kauzách ne/jmenování profesorů, nebo ne/vyznamenávání, kdy např. škrtl ze seznamu navrhovaných Zdenu Mašínovou ml., dceru našeho významného odbojáře, která byla od dětství nepřetržitě perzekuovaná napřed nacisty a potom celá desetiletí i komunisty, a na její místo protlačil komunistickou hlásnou troubu Karla Sýse. Ale těch příkladů by se našly možná desítky. Takové seznamy osobní msty měli v oblibě především Hitler a Stalin. Nejnověji vystupuje do popředí kauza Poche, kandidát ČSSD na ministra zahraničí. Zeman, který řekl, že si prosadí Babiše na post premiéra i kdyby tím byl zablokován vznik vlády žádá Pocheho, aby neblokoval svou přítomností vznik vlády. Protože ho komunisti a Zeman nechtějí a komunisté jsou dnes ti, kteří určují složení a chod vlády, která ještě ani neexistuje. 

Babiš, který tvrdil, že bude klidně vládnout s menšinovou vládou bez důvěry proti všem žádá Pocheho, aby se zachoval státotvorně a nešel proti všem. Babišovi, který sám sobě vydal korunové dluhopisy za 1,5 mld. aby ušetřil 14 milionů ročně na daních totiž vadí, že Poche rozepsal statisícový příspěvek straně aby tím strana ušetřila na daních několik tisíc. Čímž se mimochodem nedopustil ničeho špatného.

Jsi tak velký bojovník, jak velikého máš nepřítele, tvrdí jedno indiánské přísloví. A jak velikého nepřítele má pan prezident? Bulvární tisk (podle jeho slov), virtuálního psa Kalouska, punkové dívčí uskupení Pussy Riot, čtyřicet let mrtvého novináře a recesistickou skupinu Ztohoven. Trochu slabé na Sjednotilele Národa, není-liž pravda?

Autor: Petr Burian | pondělí 18.6.2018 13:40 | karma článku: 24,81 | přečteno: 582x
  • Další články autora

Petr Burian

Země opaků

15.7.2020 v 12:36 | Karma: 39,90

Petr Burian

Zlepšení situace Romů

8.7.2020 v 17:00 | Karma: 39,93

Petr Burian

Neberte nám černou, nepatří vám

6.7.2020 v 20:35 | Karma: 38,45

Petr Burian

Příběh o rasismu

28.6.2020 v 12:58 | Karma: 42,72