Pozlacená krádež

Poslanecká sněmovna dnes schválila zdanění církevních restitucí. Původně se jednalo o demokratický návrh KSČM směrem k ANO nesměle formulovaný slovy: buďto to uděláte, nebo vás zařízneme jak jehně. A ANO to poslušně udělalo.

Nejednalo se o nic menšího, než o důvěru vládě. KSČM tímto opět vjela do vlády po 30 letech na pancíři ruského tanku a s plnou parádou jako za starých časů. O tom, že by fakticky nespoluvládla s ANO, nemůže být ani řeči. Dnešní hlasování je toho důkazem. S ní zvedli pro zákon pařát i obligátní podržtaškové ČSSD a SPD. Tedy komplet celá poslanecká levice, mimo Pirátů.

http://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?g=68923&l=cz

O tom, že zákon bude procházet dalekosáhlými obštrukcemi v senátu a u ústavního soudu není pochyb. Jedná se totiž o konečnou dohodu v rámci odluky církve od státu a navíc má charakter náhrady. A náhrady se, vyjma náhrad za příjem, ze zákona nedaní. Prezident by takový zákon zřejmě podepsal. Dle jeho vlastního vyjádření totiž opět otočil a změnil názor z "nevím" na "jsem pro, proto". Dát mu do každé ruky policejní plácačku, mohl by v kuřáckém klubu dělat docela obstojně větrák.

https://www.tyden.cz/rubriky/domaci/zeman-podporuje-navrh-kscm-je-pro-zdaneni-cirkevnich-restituci_495074.html

Zastánci zdanění argumentují tím, že tento podraz je odpovědí na podraz ve formě nadhodnocení církevních restitucí, zvlášť co se týče ceny za metr lesů, polí a luk. Jejich oponenti zase argumentují, že v této ceně je už zakomponována i průběžná časová ztráta. Nevím, nebudu se do těchto témat pouštět. Ovšem jedno vím jistě. Že sanovat křivárnu jinou křivárnou je křivárna na druhou. To vám řekne každej matematik. Něco jako: vyhrál auto v soutěži podivným způsobem, tak mu ho aspoň poškrábeme a bude to srovnané. 

Je otřesné, že zloděj má vůbec právo rozhodovat o tom, kolik se má jeho oběti vrátit a co za to požadovat. Očekávám tedy, že smažky budou důsledně požadovat, aby SŽDC zaplatila odpovídající daň z navrácené budovy plicní kliniky v Praze. To bude žraso. Všem halasným zastáncům tohoto zákona bych potom pravidelně danil daňové přeplatky na konci roku, nemocenskou a vybranou dovolenou. Jen mám trochu obavu z toho, aby po nás jižní státy nepožadovaly daň z navráceného stěhovavého ptactva.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/zdaneni-nahrad-cirkvim-zakon-snemovna-kscm.A190123_044902_domaci_kop

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Burian | středa 23.1.2019 16:16 | karma článku: 30,05 | přečteno: 806x
  • Další články autora

Petr Burian

Země opaků

15.7.2020 v 12:36 | Karma: 39,90

Petr Burian

Zlepšení situace Romů

8.7.2020 v 17:00 | Karma: 39,93

Petr Burian

Neberte nám černou, nepatří vám

6.7.2020 v 20:35 | Karma: 38,45

Petr Burian

Příběh o rasismu

28.6.2020 v 12:58 | Karma: 42,72