Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Mít U

V posledních dvou a půl letech a 28 dnech se v české společnosti začalo rozmáhat ženské hnutí Mít U. Aktivita založená feministickým spolkem Za původní práva žen a šířená dalšími spřátelenými organizacemi letí Českem jako šíp.

"Název symbolicky, za to však jednoznačně odkazuje na požadavek spokojeného slastného úsměvu na tváři ženy, což je její základní lidské právo," vysvětluje ono "U" v názvu jedna z aktivistek sdružení Za domácí násilí v mezích zákona, Irena Kluzká, a pokračuje, "byly doby, kdy ženský jezdily v pět ráno do Kolbenek se zborcenou páteří a naducanými vaky pod očima a dnes? Kolik jich takových ráno potkáte?" ptá se vyčítavě.

A s takovým názorem rozhodně není osamocena. Marie Vrzná z hnutí Postel není kostel jde ještě dál: "musíme už jednou provždy strhnout tu mužskou ješitnou masku a nastavit pánům zrcadlo  jejich vlastnímu falešnému egu. Četli jste někdy hrozivé statistiky údajných sexuálních útoků po setmění v našich městech? Vypadají hezky, že? Ale skutečnost? Co já se jen za poslední rok po nocích už našmajdala v temných křivolakých uličkách, a výsledek? Nic! Takže páni novináři, to nám chcete opravdu říct, že jediné fungující pero ve vašich rukou je to inkoustové?"

A další trpkou zkušenou se sexuální netečností dnešních mužů přidává paní Helmuta: "co já se před tím svým pařezem natancuji, ponakrucuji a s ním to ani nehne. Dokonce jsem si koupila i krajkové inkontinenční pleny v černé barvě a on šel raději na pivo."

"Chlapi jsou dnes bačkory. To dříve," doplňuje paní Blažena, "jsem se nemohla bez úhony ani předklonit. Řádek brambor jsem plela třeba i hodinu natřikrát. Protektorát, neprotektorát."

Sexuolog Vít Hrbek ovšem s takovýmto příkrým hodnocení nesouhlasí: "nesmíme to brát plošně na všechny muže jako jejich nosný znak. Jsou mezi námi ještě tací, co drží naši standartu vysoko nad hlavou. Znám například jednoho, který se v roztoužení vrhl na svou vlastní ženu zrovna když se předklonila do mrazáku pro kuře a namístě si ji osedlal jako zvíře. Ovšem do toho supermarketu už mají pochopitelně zákaz vstupu. Anebo toto," dává mi prostor k nahlédnutí do jednoho dopisu od své klientky: Drahý pane doktore, pomožte! Můj manžel je nenasytný chlípák a sexuální predátor. Prakticky neexistuje denní, nebo noční doba, kdy bych mu nemusela být po vůli. P.S. omluvte mé roztřesené písmo.

Naopak sexuální psycholog Jaromír Oslizlý ta selhání připouští, ale i on se mužů výrazně zastává: "vím o tom, ovšem chyba není zcela jednoznačně na straně pánů. Ona výsledná situace je výsledkem dnešní uspěchané, vypjaté a přetechnizované doby. Vemte si jenom tohle: chlap jde ráno ještě za tmy do práce a tam osm hodin onanuje u mašiny za mrzký obolus jako nějaká prostitutka. Vedoucí se po něm vozí, jebe ho a různě s ním vydrbává. No a když ho po cestě domů ještě zprcá policajt za nesvítící světlo, můžeme se potom divit, že toho už má večer plné kecky?  A pak ten internet. Uvědomme si, že díky této vymoženosti se chlapi ve svých sexuálních výkonech posunuli o level dál. Taková stránka pro pány je připravená k hrátkám 24 hod. denně. Nevyžaduje předehru, nekecá vám do toho, nechce si potom s vámi povídat. Nevyžaduje romantickou večeři, ani svetříky či šperky, nemůže otěhotnět. Nežárlí na jiné stránky, nevadí ji, že z vás táhne pivo, nejde vám po výplatě a nemá tchýni. No co si víc přát, že? Je to prakticky jediná věc ženského rodu v dosahu, která mužům opravdu rozumí," uzavírá své hodnocení odborník na danou problematiku.

A co vy, také máte rádi, když má žena na tváři U? Petiční arch na podporu hnutí Mít U žádejte u všech renomovaných feministických sdružení.

Autor: Petr Burian | čtvrtek 4.10.2018 16:31 | karma článku: 20,90 | přečteno: 528x
  • Další články autora

Petr Burian

Knížecí rady a plivance

Když je nějaká krizová situace, tak se zdvíhá bahno ze dna a objevují se hlupáci, kteří dokáží pouze kritizovat, ale kteří nepomáhají. Zeman trvale zakotvil na nejnižší příčce bulváru a své pomluvy z Lán přednesl pro deník Blesk.

5.4.2020 v 19:53 | Karma: 32,33 | Přečteno: 1284x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Sranda musí být, i kdyby na chleba nebylo

V tom případě jsou dnes nejvysmátější živnostníci a my ostatní je budeme následovat. Na vratech našeho supermarketu visel příkaz, že vstup je možný pouze v roušce. Mezi ostatními normálně oblečenými jsem se tam cítil jako hňup.

4.4.2020 v 20:51 | Karma: 22,91 | Přečteno: 1006x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Hrozivé zjištění, koronavirus požírá mozky

Babiš prosazuje zákaz prodeje v neděli. Prý mu to píší prodavačky, které si už chtějí odpočinout. Vzhledem k tomu, že jeho fejsko obhospodařuje profesionální PR skupina dá se říct, že náš stát v době krize řídí Prchalova babička.

2.4.2020 v 0:25 | Karma: 41,84 | Přečteno: 5396x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Šmejdi

Seděl na zemi před jídelnou a natahoval ruku. Už prý dva dny nejedl. Vzal jsem stokorunu a vložil ji do klobouku tak, aby ji všichni viděli. Pak jsem si v drobných vzal zpátky osmdesát za daně a odvody. Jsem totiž stát. Šmejd.

30.3.2020 v 21:58 | Karma: 32,31 | Přečteno: 1518x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Smějící se bestie

Takto označil zastupující říšský protektor Reinhard Heydrich Čechy za stovky černých vtipů kolujících v dobách protektorátu. Kdyby žil dnes, musel by takto pojmenovat i naši vládu, která si v době nouze dělá prču z živnostníků.

26.3.2020 v 22:25 | Karma: 30,31 | Přečteno: 1235x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Proč mají Japonsko a Indie problémy? Protože jsou xenofobní, kázal Biden

2. května 2024  20:57

Americký prezident Joe Biden označil Japonsko a Indii za „xenofobní“ státy, které nevítají...

„Můžete nás grilovat.“ Koalice SPOLU zahájila kampaň u piva a klobás

2. května 2024  20:41

„Ááá, náčelník přijíždí,“ zahlásil europoslanec ODS Alexandr Vondra. K poděbradské kolonádě, kterou...

Na Plzeňsku hořela hala sklárny, oheň zasáhl třetinu střechy

2. května 2024  18:22,  aktualizováno  20:15

V Heřmanově Huti na severním Plzeňsku hořelo v areálu sklárny. Podle informací iDNES.cz od hasičů,...

  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik