Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Hrstička nedůvěryhodných otřásá důvěrou ve vládu

Tak by se dalo charakterizovat pomatené vyjádření V.Klause st. v nedělní Partii ve stylu "je mi jedno co říkám, hlavně že mě někdo poslouchá". Prakticky řekl, že hrstka nýmandů otřásá vládou, která je pevná a má podporu. Podivné.

Zde:

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/vaclav-klaus-demonstranti-volby-letna-protesty.A190623_114139_domaci_jumi

Václav Klaus st. se tak zařadil po bok řadě jiných kabaretiérů, kteří hledají krkolomná vysvětlení prostého: Nechceme trestně stíhaného premiéra, který lže, krade a udělal si z republiky svůj soukromý byznys. V oněch slůvkách vidí: nerespektujeme staré volby a chceme je zopakovat, jsme zamindrákovaní z vlastních životů, chceme dosadit do vedení země ještě větší anonymní zloděje... až po: platí nám to Soros a je to bezva byznys, je to organizované z USA, chceme tady uprchlíky, Merkelovou a Junckera, nesnášíme tuhle zemi a chceme ji rozbít a závidíme panu Babišovi, že je takový pracovitý, čestný a bezva chlapík. Sice nevím, která písmenka jsou v původním prohlášení nejasná, ale pro kritiky Milion chvilek jich bude asi víc, které jim dělají problémy.

Zmiňovaný V.K v tom vidí to, že pár, opravdu hrstečka, naprosto bezvýznamných zakomplexovaných lidí bez vlastního rozhledu a myšlení někam jede, tam něco vykřikuje a tím ohrozí existenci naprosto pevné a dobře fungující vlády, kterou bezmezně miluje většina národa. Prý ta hrstka může zneklidnit a rozeštvat celou zemi. No tak už z tohoto nástřelu je patrné, že postupující stáří neušetří žádný mozek, ani ten dříve brilantní.

Bývalý prezident to vyčetl z toho, že demonstrace někdo organizuje a srovnává to s demonstracemi za plyšáku proti komunistům. Ovšem i ty byly organizované jestli to neví. Dělník 40 let masírován komunistickým vymýváním mozků by asi těžko šel sám od sebe místo do Kolbenky vykřikovat protistátní hesla na Václavák. A pokud bychom tehdy měli k dispozici taková úžasná sociální média, jakými jsou mobily a internet, použili bychom je určo též. Takhle jsme se spoléhali jen na noční vylepování výzev, domácí samizdaty a rychlé spojky.

O střetu zájmů Babiše ví, prý je tady už 6 let a není tedy důvodem k nějakým protestům. Vlastně říká, že totalita, nebo nesvoboda je jen první rok, pak už si lidé musí zvyknout a držet hubu a krok. Takže vpravdě nemáme na světě žádný totalitní stát, pouze státy s frustrovanými jedinci, kteří nejsou ochotni se přizpůsobit realitě.

O nedůvěře vládě tvrdí, že je to, jak jinak, než jen další frustrace, tentokrát parlamentní opozice. Pojďme se tedy podívat na to, kdo a jak moc byl v minulosti opozičně frustrován a jaké důvody k oněm mindrákům vedly. Srovnejte je s tím, co se vyčítá současnému premiéru Babišovi, včetně policejního obvinění celého špičkového vedení ANO, a prošetřování několika jeho ministrů.

-10. června 1997, vláda Václava Klause požádala o důvěru po provedení personálních změn ještě dříve, než poslanci ČSSD iniciovali hlasování o vyslovení nedůvěry. Získala důvěru.

-11. března 2003, vláda Vladimíra Špidly, požádala o důvěru poté, co v prezidentské volbě zvítězil Václav Klaus i za pomoci několika hlasů z řad ČSSD. Získala důvěru

-26. září 2003,  vláda Vladimíra Špidly, vyvolala ODS v souvislosti s vládní reformou veřejných financí, s níž nesouhlasila. Návrh nebyl přijat.

-1. dubna 2005, vláda Stanislava Grosse, hlasování vyvolala ODS v souvislosti s vládní krizí kvůli nejasným majetkovým poměrům premiéra Grosse. Návrh nebyl přijat.

-20. června 2007, vláda Mirka Topolánka, iniciovala ČSSD v souvislosti s korupčními podezřeními ministra pro místní rozvoj, vicepremiéra a předsedy KDU-ČSL Jiřího Čunka.Návrh nebyl přijat.

-5. prosince 2007, vláda Mirka Topolánka, kvůli pokračující aféře s údajnou korupcí ministra Čunka vyvolala ČSSD po necelém půlroce další hlasování o nedůvěře. Návrh nebyl přijat.

-30. dubna 2008, vláda Mirka Topolánka, návrh iniciovala ČSSD pro nesouhlas s vládní politikou, mimo jiné kvůli smlouvě s USA o umístění radarové základny v Brdech. Návrh nebyl přijat.

-22. října 2008, vláda Mirka Topolánka, po aférách Jana Moravy a Vlastimila Tlustého z ODS (první se vzdal poslaneckého mandátu, druhý se začal stavět proti ODS, spolu s Jurajem Ranincem a Janem Schwippelem, kteří opustili poslanecký klub ODS) a po konfliktu Strany zelených s Olgou Zubovou a Věrou Jakubkovou vyvolala ČSSD další hlasování. Návrh nebyl přijat. 

-24. března 2009, vláda Mirka Topolánka, po lednových personálních změnách ve vládě iniciovala ČSSD Jiřího Paroubka návrh během českého předsednictví v EU. Sněmovna vyslovila vládě nedůvěru a ta podala demisi.

Tak tady to konečně vyšlo, za 20 měsíců 5x žádost o nedůvěru. To se česani teda vytáhli.

-21. prosince 2010, vláda Petra Nečase, návrh podali opoziční sociální demokraté v souvislosti s korupční kauzou na ministerstvu životního prostředí a SFŽP. Návrh nebyl přijat.

-26. dubna 2011, vláda Petra Nečase, návrh iniciovala opoziční ČSSD kvůli aférám spojeným s některými členy vlády a vládní krizi. Návrh nebyl přijat.

-20. března 2012, vláda Petra Nečase, opozice požadovala odchod vlády v souvislosti s jejími reformami a úspornými opatřeními. Návrh nebyl přijat.

-18. července 2012, vláda Petra Nečase, opozice požádala o vyslovení nedůvěry kvůli možnému ovlivňování vyšetřování kauzy nákupu letadel CASA ze strany členů vlády i kvůli rozpočtové politice vlády. Návrh nebyl přijat.

-17. ledna 2013, vláda Petra Nečase, opozice si vyžádala hlasování kvůli kontroverzní amnestii prezidenta Václava Klause,kterou spolupodepsal premiér Nečas. Návrh nebyl přijat.

Tak tady opět 5x žádost o vyslovení nedůvěry v rozmezí 20 měsíců. V likvidaci fungujícího jsou česani opravdu důslední.

Pan bývalý předseda, premiér a prezident si tedy už nevzpomíná, že hlasovaní o nedůvěře je standardní nástroj opozice a vidí v něm jen zapšklost a sebezviditelňování se. Svými popletenými výroky typu: jak to vidím já z okýnka jídelního vozu bych jeho prezentaci shrnul do: nevím, nepamatuji se, nevím o co jim jde a asi účelovka. Nepřipomíná vám to někoho?

Autor: Petr Burian | neděle 23.6.2019 17:01 | karma článku: 15,58 | přečteno: 495x
  • Další články autora

Petr Burian

Bolševické lži

Komunisté vždycky lhali. Lež je jejich dorozumívací jazyk. V poslední době, kdy prolezli do nejvyšších pater politiky a obsadili její ovládací mechanismy, je to pokřivení politické kultury zvlášť patrné. Lež se totiž stala normou.

17.5.2020 v 15:27 | Karma: 34,51 | Přečteno: 1173x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Válku rozpoutala Francie s Británií

Válku rozpoutal západní kapitalismus, to si zapamatujte, vykřikoval Stalin v různých prohlášeních v roce 1940 a jmenoval přitom konkrétně Francii a Británii, které po napadení Polska vyhlásily konečně Německu válku.

13.5.2020 v 15:23 | Karma: 33,38 | Přečteno: 1486x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Nacistický socialismus

Jak už původ nacismu - nacionální socialismus naznačuje, jednalo se opět o další levičáckou formu vnucení dobra světu pomocí genocidy. Zkratka NSDAP, Národně socialistická německá dělnická strana, už nenechá na pochybách nikoho.

11.5.2020 v 12:47 | Karma: 32,32 | Přečteno: 1049x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Okamžitý vyhazov

Pokud v práci veřejně kritizujete své nadřízené, můžete klidně vyletět na dlažbu. A pokud i s takovou eventualitou bohorovně počítáte, potom buďte rádi, že nežijete v Rusku. Tam lítají zaměstnanci rovnou z budov oknem ven.

5.5.2020 v 15:54 | Karma: 42,81 | Přečteno: 9859x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Objektivní fanatismus

Je signifikantní, že začíná-li článek, příspěvek, nebo názor slovy: nelze to posuzovat černobíle, optikou naší doby, věc je složitější než se na první pohled zdá, či to byla taková doba, že řečník obhajuje křivárnu. A sám to ví.

4.5.2020 v 17:23 | Karma: 27,37 | Přečteno: 774x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik