Předčasné volby? K čemu by byly?!

Měly by nové volby nějaký smysl? Při pohledu na to jací lidé se dnes v politice pohybují mám vážné pochyby o tom, že se volbami něco změní. V politice je nejdůležitější vliv! A tím mám na mysli skutečný vliv, ne ten, o kterém nás přesvědčují politici a média. Vliv ve smyslu tahání za špagátky v zákulisí. Vliv je to kouzelné slovo české politiky a vůbec není s podivem, že o něm taktně mlčí i ti nejvíc kritizující a křičící novináři.

Naše politická scéna není nic víc, než šmírácká  pimprlová komédie, parodie na parodii písničky o Škrholovi od pánů Suchého a Šlitra. Boj politických stran je obyčejné šmé, tyjátr pro veřejnost a  odvádění pozornosti od podstatného. Totiž od otázky kdo jsou ti principálové, kteří v zákulisí tahají za špagátky, které mají naši politici, obrazně řečeno, přivázané za ručičky a za nožičky?! A dokonce bych si troufl říct, že jeden špagát mají, pro jistotu, uvázán i kolem krku.

O těch pánech nevíme zhola nic. Přesto, že tady manipulují českou politikou a politiky už přes dvacet let.

Jen naivní člověk  si může myslet, že všecky ty majetky, ke kterým si naši politici za léta služby národu dopomohli, jsou výsledkem jejich vlastní píle a šikovnosti, nebo spíš mazanosti. Ba ne, vážení! Aby si politik směl nahrabat, na to musí mít požehnání z vyšších míst v přítmí politického zákulisí. A takové povolení perspektivní politik dostane teprve tehdy, až jsou všecky špagátky k jeho okončetinám řádně přivázány. I s tím špagátem kolem krku, aby na něm bylo možno nezdárného politika případně i pověsit. Obrazně, samozřejmě. Kulantně se tomu v politických kruzích říká „spáchat politickou sebevraždu“.

Kdopak asi jsou ti principálové, kteří z pozadí vodí svá pimprlata na špagátcích po politické scéně?! ? To nám média taktně zamlčují. I v médiích se totiž tahá za špagátky. Takže o nejvyšších patrech politické scény se můžeme jen důvodně domnívat. Při tom, jak je dnes svět propojený, ti nejvyšší třeba ani nesedí v Česku. Co by v takové prťavé zemičce hledali? A ani za špagátky netahají. Jen nařizují, za který špagátek zatáhnout. Na což mají v Česku svoje lidi, také na špagátcích. Tak zvané „vícestupňové řízení“ se tomu říká odborně. Velice výhodné. Jak ví každý mafián, stačí v něm eliminovat jeden článek řetězce a případní šťourové se mohou jít vycpat!

Existují, je to s podivem, i tací politici, kteří nejsou ochotni strčit končetiny do smyček a krk do oprátky. S těmi se ovšem počítá a jejich neškodná libůstka, totiž jakási úcta k morálce a k voličům, se jim toleruje. Samozřejmě pouze potud, pokud se nesnaží dostat se na nepatřičná místa. Do křesel, která jsou rezervována pro dámy a pány řádně ošpagátkované.  Pánové John,  Bárta, Michálek i jiní, by mohli vykládat.

Toto je můj pohled na českou politickou scénu. A z tohoto pohledu si kladu otázku z nadpisu:

JJaký by mělo pro občana smysl podporovat předčasné volby? Za mnoho peněz jen vyměnit pimprlata a trochu přemalovat kulisy? Proč, když ti stejní páni principálové dál pojedou podle scénáře, který si už dávno napsali?

Nechal bych u vesla tu vládu, kterou teď máme!!

Co to je za spolek, to už skoro spolehlivě víme (a mnohé se ještě dozvíme). Neschopností pitomých podřízených vyplouvá najevo, co mělo zůstat hluboce skryto.

Komu by vlastně nové volby prospěly? Občanům určitě ne! Jen by se vyhodily další dvě, tři miliardy z našich peněz.

Z politických stran, po minulých volbách zadlužených až po uši, by to asi prospělo jen Véčkařům. Ti se, jako jediní, snaží plnit, co v programu slíbili. A to se u voliče počítá. Přes všecko, co bylo  o pánech  Bártovi a Johnovi napsáno,  a co se o nich ještě napíše, nevěřím, že se podaří Véčkaře z politické scény vytlačit. To zpackané válečné tažení proti Bártovi i Johnovi Véčkařům v budoucnu přinese spíš přízeň, než nepřízeň řady voličů.

A možná by to tak bylo dobře. Třeba jsou ti dva, Bárta a John, opravdu dva Mesiáši,  kteří se rozhodli polepšit naši politiku.  Jestli ano, možná by se jim to mohlo i podařit.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Pazderka | čtvrtek 14.4.2011 15:46 | karma článku: 11,96 | přečteno: 826x