Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Předčasné volby? K čemu by byly?!

Měly by nové volby nějaký smysl? Při pohledu na to jací lidé se dnes v politice pohybují mám vážné pochyby o tom, že se volbami něco změní. V politice je nejdůležitější vliv! A tím mám na mysli skutečný vliv, ne ten, o kterém nás přesvědčují politici a média. Vliv ve smyslu tahání za špagátky v zákulisí. Vliv je to kouzelné slovo české politiky a vůbec není s podivem, že o něm taktně mlčí i ti nejvíc kritizující a křičící novináři.

Naše politická scéna není nic víc, než šmírácká  pimprlová komédie, parodie na parodii písničky o Škrholovi od pánů Suchého a Šlitra. Boj politických stran je obyčejné šmé, tyjátr pro veřejnost a  odvádění pozornosti od podstatného. Totiž od otázky kdo jsou ti principálové, kteří v zákulisí tahají za špagátky, které mají naši politici, obrazně řečeno, přivázané za ručičky a za nožičky?! A dokonce bych si troufl říct, že jeden špagát mají, pro jistotu, uvázán i kolem krku.

O těch pánech nevíme zhola nic. Přesto, že tady manipulují českou politikou a politiky už přes dvacet let.

Jen naivní člověk  si může myslet, že všecky ty majetky, ke kterým si naši politici za léta služby národu dopomohli, jsou výsledkem jejich vlastní píle a šikovnosti, nebo spíš mazanosti. Ba ne, vážení! Aby si politik směl nahrabat, na to musí mít požehnání z vyšších míst v přítmí politického zákulisí. A takové povolení perspektivní politik dostane teprve tehdy, až jsou všecky špagátky k jeho okončetinám řádně přivázány. I s tím špagátem kolem krku, aby na něm bylo možno nezdárného politika případně i pověsit. Obrazně, samozřejmě. Kulantně se tomu v politických kruzích říká „spáchat politickou sebevraždu“.

Kdopak asi jsou ti principálové, kteří z pozadí vodí svá pimprlata na špagátcích po politické scéně?! ? To nám média taktně zamlčují. I v médiích se totiž tahá za špagátky. Takže o nejvyšších patrech politické scény se můžeme jen důvodně domnívat. Při tom, jak je dnes svět propojený, ti nejvyšší třeba ani nesedí v Česku. Co by v takové prťavé zemičce hledali? A ani za špagátky netahají. Jen nařizují, za který špagátek zatáhnout. Na což mají v Česku svoje lidi, také na špagátcích. Tak zvané „vícestupňové řízení“ se tomu říká odborně. Velice výhodné. Jak ví každý mafián, stačí v něm eliminovat jeden článek řetězce a případní šťourové se mohou jít vycpat!

Existují, je to s podivem, i tací politici, kteří nejsou ochotni strčit končetiny do smyček a krk do oprátky. S těmi se ovšem počítá a jejich neškodná libůstka, totiž jakási úcta k morálce a k voličům, se jim toleruje. Samozřejmě pouze potud, pokud se nesnaží dostat se na nepatřičná místa. Do křesel, která jsou rezervována pro dámy a pány řádně ošpagátkované.  Pánové John,  Bárta, Michálek i jiní, by mohli vykládat.

Toto je můj pohled na českou politickou scénu. A z tohoto pohledu si kladu otázku z nadpisu:

JJaký by mělo pro občana smysl podporovat předčasné volby? Za mnoho peněz jen vyměnit pimprlata a trochu přemalovat kulisy? Proč, když ti stejní páni principálové dál pojedou podle scénáře, který si už dávno napsali?

Nechal bych u vesla tu vládu, kterou teď máme!!

Co to je za spolek, to už skoro spolehlivě víme (a mnohé se ještě dozvíme). Neschopností pitomých podřízených vyplouvá najevo, co mělo zůstat hluboce skryto.

Komu by vlastně nové volby prospěly? Občanům určitě ne! Jen by se vyhodily další dvě, tři miliardy z našich peněz.

Z politických stran, po minulých volbách zadlužených až po uši, by to asi prospělo jen Véčkařům. Ti se, jako jediní, snaží plnit, co v programu slíbili. A to se u voliče počítá. Přes všecko, co bylo  o pánech  Bártovi a Johnovi napsáno,  a co se o nich ještě napíše, nevěřím, že se podaří Véčkaře z politické scény vytlačit. To zpackané válečné tažení proti Bártovi i Johnovi Véčkařům v budoucnu přinese spíš přízeň, než nepřízeň řady voličů.

A možná by to tak bylo dobře. Třeba jsou ti dva, Bárta a John, opravdu dva Mesiáši,  kteří se rozhodli polepšit naši politiku.  Jestli ano, možná by se jim to mohlo i podařit.

Autor: Petr Pazderka | čtvrtek 14.4.2011 15:46 | karma článku: 11,96 | přečteno: 826x
  • Další články autora

Petr Pazderka

Pánbůh a já - jak na tom vlastně jsem?

Jsem pokřtěný katolík. Hned po narození mne rodiče dali pokřtít. Protože byli také katolíci a v církvi je to rituální zvyk.

22.4.2015 v 19:01 | Karma: 14,11 | Přečteno: 401x | Diskuse| Ostatní

Petr Pazderka

Když Amíci osvobodili Plzeň

Všichni v těchto dnech začínají vzpomínat, jak Amíci osvobodili Plzeň. A tak jsem si taky zavzpomínal, co si z těch dní vlastně vůbec pamatuju. V Plzni jsme totiž tenkrát bydleli. Mimochodem, v zajímavém bytě. V jednom pavilonu dnes Fakultní nemocnice na Borech. Nad námi byla pitevna a pod námi márnice.

27.4.2014 v 17:17 | Karma: 20,52 | Přečteno: 1027x | Diskuse| Ostatní

Petr Pazderka

Tak už zase jsou na tapetě registrační pokladny.

Tak už zase máme staré předvolební téma. Registrační pokladny.Levičáci jsou pro, pan ministr Kalousek proti. Prý jsou k ničemu a na kontroly by bylo potřeba dalších 500 úředníků.

10.9.2013 v 17:51 | Karma: 14,69 | Přečteno: 615x | Diskuse| Ostatní

Petr Pazderka

Časy se měěníííííí....!

Časy se mění, zpívá se ve známé písni. Nečas zmizel z obrazovek i z Blesku, Schwarzenberg už není ministrem zahraničí a Karolina Peake je taky ze scény.

1.9.2013 v 14:28 | Karma: 25,61 | Přečteno: 755x | Diskuse| Ostatní

Petr Pazderka

Tak teď už se to určitě s opravou dálnice pohne kupředu!

Televize nás informovala, že na devíti kilometrech opravované dálnice u Velké Bíteše se pohybovalo slovy pět pracovníků té firmy, která má úsek na starosti. Reportéři měli kliku. Já jsem už zažil, že tam nebyl vůbec nikdo. Následně nás pan ministr dopravy seznámil s tím, jakým způsobem s liknavou firmou zatočí: Nainstalují se kamery, které budou dění na dálnici sledovat. Hezky česky – budeme si moct na internetu kdykoli zkontrolovat, jestli se těch pět chlapíků opírá o lopatu řádně – s ohledem na bezpečnost práce. Pokud ovšem ty kamery někdo čile neukradne

24.7.2013 v 22:33 | Karma: 20,97 | Přečteno: 804x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Policie prověřovala nákup vojenského materiálu pro Ukrajinu. Zajistila 300 milionů

5. června 2024,  aktualizováno  8.6 21:12

Premium Česká policie v tichosti prověřovala třaskavý případ, který může mít negativní dopad na zbrojní...

Při důlním neštěstí v Mexiku uvízlo v zemi 63 horníků. Našli je po 18 letech

13. června 2024  7:29

Mexické úřady ve středu informovaly, že se podařilo najít pozůstatky některých ze 63 horníků, kteří...

O víkendu se výrazně oteplí, přijdou ale srážky. Příští týden čekejme tropy

13. června 2024  7:11

Chladnější vzduch proudící od severozápadu ovlivňuje ranní teploty, které mohou místy klesnout i...

Chtěl zabíjet černochy, aby vypukla rasová válka. Za komplice si vybral agenta FBI

13. června 2024  7:05

Muž z amerického státu Arizona byl obžalován z trestných činů týkajících se nelegálního obchodu se...

Hořící auta, vodní děla. V Argentině se protestuje kvůli úsporným opatřením

13. června 2024  6:39

Násilné protesty provázely středeční debatu v argentinském senátu o úsporných opatřeních, která...

  • Počet článků 105
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 944x
Kdo jsem? Dnes už vlastně "nýmand". Dědek nad hrobem, který se i přesto ještě stále zajímá o život kolem sebe. O všecko, počínaje politikou a konče fotografováním.

Seznam rubrik