Střet civilizací začíná v ložnici.

          Jedna blogerka , která  s jistotou dovede rozpoutat diskusi zde  nadhodila téma "Mateřství jako služba bohu". Budiž i když tomu nerozumím.

       To se nakonec přerodilo do hamletovské otázky :rodit děti či nerodit a vyšlo z toho,že  mezi mladými ženami převládá názor ,že spíš nerodit a užít si. Je to mimořádně vážné téma téma,které má subjektivní a objektivní stránku.Tu subjektivní nechme ženám,protože  to se nám to mluví pánové,ale  v podstatě nevíme o čem mluvíme.Schovávat se za nějaké moralizující fráze a nechat tahat kaštany z ohně  ženám to je trapné.K objektivním důvodům se vyjádřit můžeme nebo spíš musíme,protože ať je to jak je to,pořád tomu tady šéfujeme my a ani Mutti Merkel na tom nic nezmění.

         Pokud chce nějaká civilizace přežít je třeba,aby byla zajištěna porodností alespoň prostá reprodukce  t.j. 2,25 dítěte na 1 ženu.Pokud toto nedosahujeme,žádné "ismy " a "modely" nás nevytrhnou . Jak to vypadá s Evropou? V této souvislosti můžeme mluvit o krizi euroatlantické civilizace ,protože průměr se pohybuje od 1,2 po 1,8 dítěte na 1 ženu.Prostě bída."Kmenoví" Evropané začínají vymírat,loňské  skóre je  - 135 tisíc a s takovou se trend vymírání bude zrychlovat.Celkově počet obyvatel Evropy však stoupl o 1,8 mil obyvatel,ale stalo se tak díky přistěhovalcům . Sociální politika podporující demografický  rozvoj  příliš nefunguje, dětské přídavky  s všelijak omezujícími podmínkami jsou málo povzbuzující i Husákovy děti na tom byly líp.Přeji si aby ženy byly sociálně zajištěny,aby se zohledňovala výchova dětí v důchodovém pojištění a jiné.Přeji si,aby nemizela úcta k ženám,o což se zdatně zasluhuji potrhlé feministky,které zpochybňují mateřství a nechtějí vidět rozdíly mezi mužem a ženou,který prostě je a bude. Snaží se nám dokazovat ,že ženy dovedou řídít auto stejně dobře  jako muž(i když si furt pletou levou a pravou stranu) a,že řídící funkce jsou pro ně jak dělané i když musí obyčejně vícekrát přerušit karieru  nebo odsunout porod a rodinu. Galantnost zaměňují se  sexuální harašením. Doufám,že toto jim ortodoxní muslim vysvětli líp než já,tam je pole neorané a vzájemné střety můžou být dokonce pozitivem.

                I taková medicína má bohužel 2 stránky Zatím co jedna zachraňuje,druhá pracuje na degeneraci lidstva,čím je vyspělejší,tím se jí to líp daří.Všeliké defekty které dnešní medicínadovede vyřešit,byly kdysi důvodem k vyčleněni daného jedince z reprodukce a nová populace se   čím dál víc zanáší dědičnými chorobami .Já vím,zní to hrozně i já sám mám doktorům za co děkovat, ale je to tak.Spoléhal jsem na morálku katolického Polska,že nám ukáže cestu,ale bohužel to je v přírustku obyvatel v Evropě předposlední.Křesťanství se vyčerpalo a zkompromitovalo,lákadla dnešního života má navch  nad desaterem.Půlka mužů požádala manželku bližního svého a půlka žen  žádosti vyhověla.Co s tím? To není vůbec jednoduché,ale jak  říkali V+W. Nikdo nikdy nic neměl by mít za definitívni, jednou je to tak,podruhé naopak.Vypadá to tak,že tyto dvě civilizace se ovlivní a v některých bodech to může být i pozitivní. Nemyslím si,že by se přepisoval Korán,ale tak jak  ochladli ve víře Evropané tak se může změnit postoj  muslimu k islámu. Ne každý muslim bude chodit do mešity,některý si to zamíří i do hospody  a ne každá muslimka bude chtít sedět doma,některá bude chtít vařit kafe i panu řediteli. Když to shrnu,tak musím konstatovat,že civilizační boj začíná v ložnici.

Autor: Petr Pánek | pátek 24.11.2017 10:01 | karma článku: 14,38 | přečteno: 990x
  • Další články autora

Petr Pánek

Neudělal Sobotka nakonec dobře?

3.4.2018 v 22:17 | Karma: 14,80

Petr Pánek

Za Zdeňkem Mahlerem

24.3.2018 v 17:54 | Karma: 18,59

Petr Pánek

Prezidentová řeč

9.3.2018 v 15:40 | Karma: 44,75

Petr Pánek

Jak je to s elitami doopravdy.

31.12.2017 v 11:50 | Karma: 16,52

Petr Pánek

Ženy jako víno.

19.11.2017 v 11:49 | Karma: 8,25