Starosta Kolář by se měl inspirovat svým předchůdcem Bémem

Starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09) žije patrně mimo čas a prostor. Jen tak si lze vysvětlit, že když za ním přišel novinář z prestižního globálního magazínu Playboy, vyložil si to jako projev spontánního zájmu médií.

Teď přišli jiní novináři. Ne za starostou s žádostí o další rozhovor, ale s informací, že radnice za dvoustránkové interview zaplatila 48 400 korun.

Dobrá cena mimochodem. Zkusím to co nejdřív nabídnout některému z klientů.

Starosta byl údajně ze svého velikášství vyveden až interpelací zelené opozice. V písemné odpovědi potvrdil, že Praha 6 pro jeho větší slávu skutečně obětovala bezmála 50 000 korun. On však o ničem nevěděl. Jen podřízeným zadal, aby pro něj zajistili pár rozhovorů v lifestylových časopisech.

To je přece brnkačka, že, vážení novináři? Vy přece nic neočekáváte tak toužebně, jako až vám úředník jedné ze stovek městských částí větších českých sídel vyjeví sladké tajemství: můj šéf je ochoten poskytnout vám rozhovor, čtenáři už se mohou těšit!

Vítejte v realitě PR, pane starosto.

Ondřej Kolář teď údajně přemýšlí, jak úřadu tento výdaj kompenzovat. Uvažuje o sponzorském daru, jen neví, zda ho vůbec smí poskytnout.

Možná by pro svou městskou část mohl udělat víc, kdyby se svou osobní prezentací tolik netlačil na pilu. Není to zase tak těžké, jen se musí začínat po menších krůčcích, než jsou dvoustrany v hanbatých časopisech.

Jeden z jeho předchůdců ve funkci, Pavel Bém řečený později Kolibřík, například začínal velmi nenápadně: několika desetinkami promile nadýchanými při silniční kontrole. A jaký mediální prostor dokázal časem získat! 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Kotek | pátek 7.4.2017 15:23 | karma článku: 16,01 | přečteno: 455x