Nikdo nemiluje svou vlast proto, že je veliká, ale proto, že je jeho!

 Ztraceno v překladu a doplněno o latinský citát: Nemo patriam amat, quia magna, sed quia sua est  ..  

Začíná to pomalými krůčky. Z počátků velké poděkování, za vřelé přivítání po tak daleké cestě. Vždyť jsem zaplatil 5000 EUR za cestu k vám na výlet, já mladý, silný a odhodlaný.

Namísto abych něco změnil a tvořil u sebe doma! Jejda jsem ani nečekal, tak milé přivítání za celoživotní úspory co jsem vložil, do výletu a přesídlení za lepším životem k vám do Evropy.

Co mě k tomu rozhodnutí posunulo? Snad ta mateřská (oč nemá vlastní děti) láska ve tváři Německé kancléřky v novinách.

Zřekl jsem se pouta ke své zemi, ale když ta vidina lepšího života, tam u vás, mne (ale i mé kamarády) tak naplnila horoucí láskou k tobě, bližnímu svému.

Dvě naprosto odlučitelné vyznání spolu žít nemohou

A trochu z historie, která je pevná a dává nám poučení.

Ve své podstatě Mohamedovi  myšlenky sepsané v Koránu nejsou o nenávisti, vždyť Prorok Mohamed vycházel tehdy z učení a poslání Ježíše Krista. Dodnes jsou z jeho raného období a poslání zachovány, chrámy, kde je právě zvýrazněn Ježíš Kristus. V jeho ranném přednášení okolo roku 600 (asi) vycházel z učení právě od Ježíše Krista. Například po odchodu z Mekky do Medíny sepsal tzv. Medínskou ústavu, kdy zrovnoprávnil i ostatní,  hl. tedy židovské kmeny a ostatní,  v soužití mezi muslimy. Ač tedy za poplatek na muslimských územích, ale s respektem. (Desátky platili naši praprapradědové přeci také).. -

Veškeré vědění, které převzala Evropa z tzv. Islámského zlatého věku (8.-13.století), kdy se arabský svět posunul na polovinu Španělska, s tím spojené Křížové výpravy (následná likvidace Templářů, Filipem Sličným IV. s požehnáním Církve na počátku 14 století atd.).

Vysvětlení, zatímco Evropa načerpala, a za staletí prošla úspěšně (ač za cenu ze strany církve defacto ponížení) osvícení a zmoudření v podobě, v které jsme dnes (hodně přeneseno), arabský svět od 13. století s osvícením defacto zamrzl do dnes.

My Evropané snad poučeni z historie, kdy jen neučený je ten kdo může být jednoduše ovládán, se snažíme ochránit svoji kulturu a historii, neboť víme, že ten kdo ustoupí je pošlapán, zatracen a vymazán z našich dějin.

Víme, tak jako byla Bible několikráte ve vší počestnosti a blahosklonosti  upravena (evangelia co se nehodila, vymazána) vnímám dnes i ten arabský svět.

Snad závěrem, naše Společnosti spolu mohou koexistovat a předávat si vědění, ale každý ve svém ohraničeném světě s respektem k té druhé straně.

S poukázáním na Saudskou Arábii, toliko podporovanou USA, a jejími vyslanci (Imámy) finanční pomocí (defacto dotovanou za petrodolary, i od nás ze západního civilizace) v jejím úspěšném šíření nenávisti formou Víry!

O to více, je pro mne V4 toliko důležitý v zásadních názorech oproti zfušované politice z Bruselu.

PS: Slušný člověk, zůstane slušným, bez ohledu na jeho vyznání! 

 

 

.

Autor: Petr John | pondělí 11.2.2019 0:21 | karma článku: 23,90 | přečteno: 832x