Na východ a ještě dál..

Biškek je mraveniště všech možných kultur. Střet křesťanů, muslimů i jiných a všichni tu spolu žijí v pokoji. Nicméně na tyto stránky není čas a rychle se přesunujeme z jedné mašrutky do druhé a odjíždíme směrem Karakol.

Na východ

Je zajímavé, že Kyrgystán má oproti ČR zhruba 16 tisíc km dálnic. Pro srovnání ČR má zhruba jen okolo 1100 km. Nicméně kvalita, silnic je zde poněkud na pováženou. Ale to se zde dá čekat.

Hory se už začínají zelenat

Cesta trvá 7 hodin a během té doby jsem se skamarádil s mým spolucestujícím Abdulem. Je to malý 7 letý chlapec, který cestuje spolu se svojí sestrou někam poblíž Karakolu. Během cesty prohodíme pár slov, jako staří známí. Kouká na mě sice, jak na blázna, když se svojí lámanou ruštinou snažím zeptat co za zvíře nám to krouží nad autem. "Arjol" Odpovídá suše.    

S Abdulem

Jeho sestra mě uhranula. Respektive já ji! Celou cestu mě pozoruje a je to legrační, kdy na sebe koukáme z očí do očí dlouhé minuty. Jsem pravděpodobně první cizinec, kterého ve svém životě viděla (to si hodně fandím). Neustále se mi kouká do zrcadlovek. Asi sama na sebe…Ženská no.  Hotová princezna.  

Je roztomilá, posuďte sami! 

malá kyrgyszká princezna

Karakol

Cesta je adrenalin, ale po 7 hodinách jizdy vystupujeme bezpečně v Karakolu. Před zastavením, ve finální destinaci, se musíme povinně zastavit u bratrance řidiče. Má prý skvělý hostel a rád by nám ho ukázal. Je to díra a ještě drahá! Jsem rád, že nás nakonec odvezl do našeho hostelu s luxusními jurtami.

naše luxusní jurta

V naší základně je k dispozici jídlo i  jiné osvěžení, ale hlavně pivo! To my rádi. Ale není to žádná hitparáda. Postupně regenerujeme, bavíme se s ostatními přeživšími podobných treků, který máme v plánu. Je tu vedro až k zalknutí. Kolem 37 stupňů, tak se těšíme už do hor.

Náš hostel je hned naproti benzínové stanici, kterou pozorovat je zážitek. Sem tam Kamaz, Niva, ale i Žigulíky v rozličných barevných a technických provedeních jsou zárukou slibného kulturního zážitku, který si nemůžeme nechat ujít a máme ho k dispozici "live". Pře spaním je to vítané rozptýlení.

2. den v KG

Nad hlavami se nám objevují hvězdy, které jsou krásně vidět. Naštěstí, pro pozorování hvězd tu nejsou velkými fanoušky veřejného osvětlení.

Uvidíme, co přinese zítřek.

Další díl příští týden, opět ve čtvrtek!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Janák | čtvrtek 28.9.2017 8:00 | karma článku: 20,18 | přečteno: 420x
  • Další články autora

Petr Janák

Ne nemocné dítě

3.4.2023 v 20:47 | Karma: 12,60

Petr Janák

Nádech UNESCO ve Lvově

30.11.2018 v 8:00 | Karma: 12,62

Petr Janák

Lvov – hlavní město Haliče

22.11.2018 v 8:00 | Karma: 18,43

Petr Janák

Po hranicích Československa

8.11.2018 v 8:00 | Karma: 13,96

Petr Janák

S býkem v kolotoči

2.11.2018 v 8:00 | Karma: 15,45