Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Deník zuřivého Sparťana: Je čas udělat titulu pá pá. Nebo si myslíte, že ne?

Po další venkovní blamáži nastal správný čas přehodnotit předsezónní cíle a laťku snížit na takovou úroveň, která by byla pro současnou Spartu dosažitelná. Co třeba třetí místo v lize a semifinále domácího poháru. To by šlo, ne?

Mám strach po neděli, abych si to nerozházel se sousedy, protože po včerejšku mě musí mít za blázna. A ne tedy tichýho, páč jsem u přenosu z Liberce řval jako tur. Tak takhle chlapci rozhodně ne! Oprostěme se od fňukání o nezvládnutým VARu, přehmatech rozhodčích, červenejch nečervenejch, penalt nepenalt a pojďme se podívat sami na sebe. A to je teda pošušňáníčko. Absolutně rozkopaný a nesebevědomý kádr, který vám připadá bez ladu a skladu. A nad tím vším trůní trenér Jílek, který zatím jen naplňuje proroctví škarohlídů o tom, že o nikoho světobornýho nejde a že byl jenom z nouze ctnost.

Už sestava nevěstila nic pohodovýho. Stále ti samí, stále ti, kterým to bůhví jak nejde. Jenže kde vzít a nekrást? Již několik let se přestupový politice Sparty směje i stará Blažková. Ať tam sedí kdo chce, rozumný a hlavně úspěšný nákupy se nedaří a nedělají. Potřebujeme pravýho beka? Fajn, líbí se nám Holeš. Ale než mu stačíme jen ukázat návrh smlouvy, už kývá hlavou Slávii. Předtím se stopery to bylo to samý. Klidně podepíšou sešívaným, i když budou třeba leštit lávku. Dělat přestupy je holt umění, který se našim zodpovědným vyhýbá obloukem. Ať se na mě Rosa nezlobí, ale zatím se mu nepovedl žádný majstrštyk, spíše naopak. Ono jsou to totiž spojené nádoby; když se klubu dlouhodobě nedaří, když každý rok sleví ze svýho levelu níž a níž, když překopává svý strategie a cíle podle toho, jak to zrovna kope a mění trenéry jak fusekle, tak takový klub není pro hráče zajímavý. Tak to bohužel je. Proto se pro Spartu stává každý rok těžší a těžší sehnat v naší lize top hráče na úrovni, která by jí zaručila kvalitu. Tu si rozebere Slávie s Plzní a na nás zůstane jen to, co zbude. A podle toho současný kádr vypadá, protože ani Rosa a předtím Ščasný nejsou žádný extra ryby, co by dokázaly čeřit český přestupový rybník. Sparta dlouhodobě nemá na pozici sportovního manažera borce, který ví co a jak. Proto se "daří" dělat nákupy alá Panák, Ben Chaim apod. Ti si na Spartu zamarodí a zmizí zadním vchodem. Kdo kdy viděl kupovat zraněného hráče? To snad jde jenom u nás. A když se k tomu přidají "stoprocentně" vyskautovaný nákupy ze zahraničí (co třeba Vindheim?? Karlsson), je z toho v lize veselo. A na Letný kyselo.

Proto se nedivme, že na "miliónový" sparťanský kádr stačí Slovácko, teď třeba Liberec a kdoví, co nás ještě čeká. Nejvíce smutný na tom je, že nás nepřehrávají jenom bojovností a nebo fyzičkou, oni nás přehrávají fotbalově! A to už je na pováženou!

Zatím ani Jílkův rukopis neukazuje nic, o čem trenér před sezónou mluvil. Chtěl respekt soupeřů, vysoký presink, změnit nastavení v hlavách hráčů a všechno to odvíjet od bezchybný a sehraný obrany. Hm, zlatý voči. Nic z toho se nekoná. Stačí se jen podívat na šibování s obranou, individuální chyby jednotlivců (to je to správný nastavení hlav), bezzubý a bezpohlavní útok a do toho ještě zkouší, co všechno vydrží náš jediný schopný hráč Kanga. Věříte tomu, že byl nemocný, nebo zraněný? Já tedy osobně moc ne. Spíše už tam naplno propukly vzájemný averze a brzy se možná dozvíme, kam Kanga přestupuje. A pak bude teprve všechno v loji. Stačí se podívat právě na Liberec (prý zranění), nebo na Ostravu (asi ho trenéři nechtěli přetěžovat). Hra s ním nebo bez něj, to je jako nebe a dudy. Tak si vyberte. A o "systémovým" zacházení s Mandjekem si taky myslím svý.

Jestli Jílek potřebuje čas, už nevím. Nevím ani proč letenští bossové přešli raus z EL klidně a poplácáváním po ramenou za skvělý výkon. Jedno vím ale jistě. Po tom všem, co prohlásil trenér do novin po zápase s Libercem, by se měl pakovat (https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/vaclav-jilek-rozhovor-po-zapase-liberec-sparta.A190825_215533_fotbal_dc). A čím dřív, tím líp. Ale to se nestane, takže na shledanou v příštím kole.

A takhle to vidím já. Mějte hezkej tejden.

 

Autor: Petr Horký | pondělí 26.8.2019 17:51 | karma článku: 35,54 | přečteno: 6260x
  • Další články autora

Petr Horký

Zápisník zuřivého Sparťana: Cosi shnilého je ve stá(d)tě sparťanském.

Sešup do mlhou zahaleného průměru nabývá na obrátkách. Po dosavadních jarních klikách od blázince, se konečně ucho utrhlo a nastavilo nám nemilosrdné zrcadlo. Bohemka nás po vesmírně dlouhých letech vybrabčila přímo na Letné!

2.2.2021 v 21:31 | Karma: 19,19 | Přečteno: 525x | Diskuse| Sport

Petr Horký

Zápisník zuřivého Sparťana: Někde mají titul, my máme Minčeva. Tak kdo se má?

Herní krize trvá, výsledková nikoli. Máme opět nulu a Vitíka k tomu. Také máme kapitána na lavičce a Minčeva v útoku. K tomu pár šprochů o Vrbovi a bohatě zásobenou marodku. Máme se? Nebo kdo se vlastně má?

28.1.2021 v 10:54 | Karma: 15,63 | Přečteno: 381x | Diskuse| Sport

Petr Horký

Zápisník zuřivého Sparťana: Ještě že fotbal nemá logiku, to by nám bylo blbě.

Jak na cvičišti, tak potom na bojišti. Tedy jestli v přípravě hrajete tužku, tak nečekejte, že se v ostrém mači něco zázračně změní. Sice máme ze severomoravského výletu čtyři body, ale také sakra bolavou hlavu. A další zraněné.

22.1.2021 v 21:37 | Karma: 14,46 | Přečteno: 246x | Diskuse| Sport

Petr Horký

Zápisník zuřivého Sparťana: Vaše příprava, naše radost - výskají si v Ostravě. Po právu.

Generálka za námi a v neděli uháníme do Ostravy. Když jsem viděl zápas s Budějovicemi na zasněženém Strahově, skoro jsem se zaradoval - po prvním jarním kole nastanou změny! Pokud se tedy nemýlím. Na to se totiž nedalo koukat!

11.1.2021 v 19:59 | Karma: 16,42 | Přečteno: 419x | Diskuse| Sport

Petr Horký

Zápisník zuřivého Sparťana: Kotal a Rosa ven! Nebo jsem jen nebetyčná sketa?

Začala nám ultrakrátká příprava. Tentokrát si ji odbudeme velice skromně na Strahově, bez posil a změn, bez Hložka a naděje, že se v brzké době vrátíme na ligový trůn. Ale máme svou filozofii a z té neuhneme. Jak milé!

4.1.2021 v 10:25 | Karma: 16,81 | Přečteno: 522x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  18:53

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Poslanci rozhodují o omezení prodeje zemědělské půdy cizincům ze třetích zemí

3. května 2024  5:16,  aktualizováno  9:40

Přímý přenos Vyšší ochranu nejkvalitnější zemědělské půdy schvaluje Sněmovna. Schválí ji patrně v mírnější...

Muž násilím vnikl do školy v Litvínově. Policie ho našla v obchodě, kde kradl

3. května 2024  8:31,  aktualizováno  9:29

Několik policejních hlídek včetně psovoda a speciální pořádkové jednotky zasahuje u gymnázia v...

Záhadný předmět na noční obloze překvapil fotografy čekající na polární záři

3. května 2024  9:26

Záhadné těleso na obloze překvapilo v úterý večer mnoho fotoamatérů, kteří hleděli k nebi v...

Na Chebsku vjel vlak do spadlého stromu a vykolejil, provoz na trati stojí

2. května 2024  18:56,  aktualizováno  3.5 9:15

Uzavírka trati u Plesné na Chebsku, kde ve čtvrtek odpoledne v úseku mezi Velkým Luhem a Skalnou...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 131
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 856x
Vypsat se ze všeho. Posadit se, popřemýšlet, zformulovat a psát,psát,psát!

Seznam rubrik