Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Integrace uprchlíků v naší společnosti

Začlenění uprchlíků z muslimských zemí je obtížné, ale i imigranti z jiných zemí a jejich potomci nám vnucují své hodnoty. Příkladem je doc. Martin Konvička, (syn řecké uprchlice), který nám vnucuje svůj strach z islámu.

Integrace, tedy začlenění uprchlíků do naší společnosti je velmi náročná záležitost. Zvládli jsme integraci desetitisíců řeckých uprchlíků v padesátých letech minulého století. V Řecku tehdy probíhala krvavá občanská válka a my jsme jim nabídli azyl a šanci na bezpečný nový život.  

Další migrační vlnou, se kterou máme zkušenost, jsou vietnamské pracovní síly z osmdesátých let.  Také oni u nás zůstali. Až na neplacení daní a cla za prodávané cetky a oblečení vcelku neškodí. Je jich u nás několik desítek tisíc.

Za válek na území bývalé Jugoslávie v devadesátých letech jsme přijali až sto tisíc uprchlíků. Někteří u nás zůstali, mnoho z nich se vrátilo zpět. Další migrační vlnou, se kterou máme zkušenost, jsou Ukrajinci.  Ti jsou typickými ekonomickými migranty. A myslím, že užitek z jejich ekonomické migrace mají obě strany. Oni si vydělají víc než doma a my máme levnou pracovní sílu. Bez Ukrajinců by české stavebnictví dávno zkolabovalo.  Také špatně placená práce ve službách by bez nich nebyla možná. Prý jich je u nás kolem stovky tisíc ale jejich skutečný počet nikdo nezná.

Druhá generace přistěhovalců bývá většinou plně začleněna, umí jazyk a přejímají myšlení většinové populace. Samozřejmě až na výjimky, které nenávidí buď většinovou společnost, nebo paradoxně jiné přistěhovalce. Jejich nenávist k jiným přistěhovalcům je pochopitelná. Bojí se o své postavení ve společnosti, a nenávistí k přistěhovalcům se začleňují do většinové společnosti. Nedávný případ z Mnichova je toho dokladem.

I u nás máme imigranta druhé generace, který nenávidí přistěhovalce, hlavně muslimského vyznání. Nedávno se celosvětově proslavil humorným happeningem, kterým způsobil paniku mezi turisty na staroměstském náměstí. Jedná se o doc. Martina Konvičku. Tento syn řecké matky (uprchlice z Řecka), je plně začleněn do naší společnosti, buduje svou akademickou kariéru, má rodinu a spokojený život.

Proč však káže nenávist vůči uprchlíkům, když jeho matka byla také uprchlík, je záhadou. Občanská válka, útěk před jejími následky, boj o holý život a následný azyl a život v nové vlasti je součást jeho rodinné paměti. Uprchlíci nejsou schopni ohrozit jeho blahobyt, nekonkurují mu v jeho oboru, ani ho nepřipraví o zdroje jeho živobytí.

Pan docent Konvička, uznávaný entomolog, je velmi svérázná postavička.  Podněcuje nenávist k vyznavačům islámu, přičemž svobodu vyznání u nás zaručuje ústava. Bojuje jako lev, za postavení islámu mimo zákon. Chce nám změnit naši ústavu dle své mentality. Proč tak nenávidí muslimy, může být dáno řeckým původem jeho matky. Řekové nenávidí po staletí své muslimské turecké sousedy a možná ho jeho matka jako malého strašila muslimskými bubáky.  A on tento folklor pouští dal. Sigmund Freud věděl o traumatech z dětství své.

Nedovolme nikomu, ani přistěhovalcům, aby omezovali naše svobody. Bohužel doc. Konvička není jediný imigrant druhé generace, který se pokouší ovlivnit dění v naší zemi.  Druhým je Tomio Okamura, který se také snaží změnit naší zem k obrazu svému. Dovolíme jim to? A budeme jim v tom pomáhat?

Autor: Petr Hess | pátek 26.8.2016 11:27 | karma článku: 20,74 | přečteno: 2128x
  • Další články autora

Petr Hess

Politická korektnost, co to vlastně je?

Tento pojem se používá velmi často. Zdá se mi, že každý v tom vidí něco jiného. Mnozí považují politickou korektnost za útok na svobodu projevu a myšlení. Jako novou totalitu, kdy není dovoleno říkat pravdu.

20.1.2017 v 12:37 | Karma: 25,24 | Přečteno: 2818x | Diskuse| Politika

Petr Hess

Proč vláda brání ženám na mateřské pracovat?

Před volbami vláda rozdává peníze daňových poplatníků napravo nalevo, ale snížit minimální limit na zdravotní pojištění nechce. Prý by to mělo negativní vliv na státní finance. Asi to není u voličů sexy, i když to se sexem souvisí

11.1.2017 v 12:24 | Karma: 33,35 | Přečteno: 2931x | Diskuse| Politika

Petr Hess

Podivné nápady ministra vnitra Chovance.

Ve sdělovacích prostředcích se objevila zpráva o návrhu MV na změnu ústavního zákona. Ten dává možnost občanům ČR legálně se podílet na zajišťování vnitřního pořádku a bezpečnosti a ochraně územní celistvosti,

3.1.2017 v 12:53 | Karma: 38,51 | Přečteno: 6974x | Diskuse| Politika

Petr Hess

Jak se žije a umírá pacientům s ALS II.

Ano i v jednadvacátém století jsou choroby, které medicína neumí léčit a je zcela bezmocná. A pacienti na ně umírají. Je to velmi nepochopitelné pro běžného obyvatele vyspělých zemí. ALS mezi tyto choroby patří.

20.12.2016 v 9:31 | Karma: 21,89 | Přečteno: 1408x | Diskuse| Politika

Petr Hess

Jak se žije a umírá pacientům s ALS I.

Ano i v jednadvacátém století jsou choroby, které medicína neumí léčit a je zcela bezmocná. A pacienti na ně umírají. Je to velmi nepochopitelné pro běžného zdravého obyvatele vyspělých zemí. ALS mezi tyto choroby patří.

19.12.2016 v 9:30 | Karma: 36,46 | Přečteno: 4767x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2569x
Jsem vystudovaný chemik, pozdeji pracovník ve farmacii a konečně ve finále učitel na SŠ. Momentálně jsem ochrnutý kriplík s ALS. Mým cílem je klást otázky a snažit se najít odpovědi na složitosti dnešního světa, ve kterém už moc nepřemýšlíme. Jestli Vás můj blog přiměje k zamyšlení, budu radši, než být blogerem roku.

Seznam rubrik