KT

Když Chamberlain přinášel Evropě mír, mnozí mu tleskali.

PV

P47a75v33e92l 96V11é59b69r

16. 6. 2024 11:28

Máte naprostou pravdu, ale chcimírové to "nepochopí". Oni to tedy chápou, ale drží palce Rusku...

VH

Viděli jsme to například názorně u budapešťského memoranda z roku 1994, kdy mělo Rusko garantovat ukrajinskou celistvost a nezávislost výměnou za to, že se Kyjev vzdá jaderných zbraní. Tu však svévolně 24. února 2022 Rusko samo flagrantně porušilo.

...tady máte chybu.

Rusáci si s budapešťským memorandem vytřeli pozadí už v roce 2014.

Jinak souhlas.

HH

Až budete vědět co to je memorandum, pak pište.

JZ

Jednat s Putinem je to samé jako jednat s Hitlerem. To je bohužel realita. A kdo ji nevnímá, je totálně mimo.

VD

S Hitlerem nikdo nejednal když v roce 39 a 40 nabízel mír. Pak v podstatě ovládl Evropu a stalo to miliony životů ho vyhnat. Takže možná by to jednání stálo za to.

VB

Jediné morálně správné mírové jednání, které je na pořadu dne, představuje vyjednávání států Západu o tom, jak mír na Ukrajině prosadí vůči Rusku silou.

Zdroj: https://blog.idnes.cz/vilembarak/vyzvy-aby-ukrajina-jednala-o-miru-jsou-pobidkami-ke-kapitulaci.Bg24040173

SB

Ukrajina nejenže nemůže přistoupit na diktát z důvodů praktických (ona by členství v NATO potřebovala právě z těch praktických důvodů), ale navíc na ně nemůže přistoupit už z důvodu principiálních, že by vlastně uznala, že Rusko má právo jí diktovat.

Příměr:

Já nepiji kávu a vůbec nechápu, co lidé na tom nápoji pro mne tolik odporné chuti mají. Přesto právo zakázat mi pití kávy bych uznal jen v jediném případě, a sice že by mi to zakázal lékař na základě mého zdravotního stavu.

A nyní čistě hypoteticky, i když ve skutečnosti vím, že nikoho nezajímá, co budu zítra snídat, ale berte to jako teoretickou úvahu:

Třebaže vím, že v životě nevezmu kávu do úst, tak kdyby někdo po mně z nějakých důvodů chtěl závazek, že si ji zítra nedám k snídani, tak bych mu ten závazek nepodepsal.

Já si ji zítra k snídani v žádném případě sice nedám, ale bude to na základě mého svobodného rozhodnutí, nikoli na základě toho, že by mi to přikázal někdo, kdo nemá žádné právo mi do takových věcí strkat svůj nos.

Z hlediska dopadu na můj život bych závazek, že si tu kávu zítra k snídani nedám, mohl klidně podepsat komukoli. Z hlediska principiálního bych ho nepodepsal nikomu.

JR

J46a75n 82R19á66ž

16. 6. 2024 14:54

Kdyby někdo chtěl, abyste podepsal, že si nevezmete ke snídani kávu a držel nabitou pistoli u hlavy Vaší ženy a dívali se na to Vaše děti, jsem přesvědčen, že byste podepsal. Jsou prostě situace, kdy jste silou přinucen udělat něco, co nechcete. Pro Ukrajinskou vládu se taková situace už blíží, protože se dá předpokládat, že s útoky na ukrajinskou pro život občanů nezbytnou infrastrukturu, Rusové přitvrdí. Bude to "Sophiina volba" a vůbec to Zeleńskému nezávidím

AK

My jsme všichni úžasní demokrati.

Má Ukrajina právo vstoupit do NATO? Jistě.

Má právo vstoupit do EU? Jistě.

A výsledek takto pojaté demokracie je vojenský konflikt.

Tak bude něco asi špatně.

Zkouším si představit reakci USA, kdyby se Mexiko - svobodně a demokraticky - rozhodlo odsouhlasit rozmístění ruských zbraní a vojáků na svém území.

LV

Rusko mělo své vojáky na Kubě. A co se stalo?

Potíž je v tom, že ruské vojáky na svém území moc států na světě nechce.

A ještě se zeptám, a prosím o konkrétní odpověď, Vy byste tedy v duchu Vaší logiky souhlasil s tím, aby Rusko v rámci svých bezpečnostních aktivit rozmístilo své vojáky na našem území? A to bez souhlasu naší vlády?

Foto

Ukrajina v EU nebo NATO? Co takhle příště přijmout Severní Koreu?