Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Líné, zlé, bezcitné a všemocné sociální pracovnice

Moje kamarádka má na sociální pracovnice velmi svérázný názor. Poznamenaný osobní zkušeností. "Jsou to líné, zlé, bezcitné a všemocné babice". Rozpovídala se a plakala.. .

To když jsem jí řekl o zvěrstvu, kterého se s vědomím nadřízených kontrolních orgánů už rok dopouští sociálka v Brně-Vinohradech na osmileté dívce a jejím otci. Kamarádka místy vyskakovala z křesla, vzrušeně chodila sem a tam, zacpávala si uši a zatínala pěsti.


Rozpovídala se, když jsem jí řekl o zvěrstvu, kterého se s vědomím nadřízených kontrolních orgánů už rok dopouští sociálka v Brně-Vinohradech na osmileté dívce a jejím otci. Kamarádka místy vyskakovala z křesla, vzrušeně chodila sem a tam, zacpávala si uši, zatínala pěsti a plakala.
Její vyprávění bylo určitě velmi subjektivní. Rodiče se jí rozešli brzy. Otec asi tři roky usiloval o to, aby ji dostal do péče, než to vzdal. Matka, které dcera asi příliš připomínala otce, na ni byla zlá. Trápila ji, často ji bila. Netajila se dceři s tím, že má dítě u sebe jen proto, aby otce ohýbala o výživné a mohla se dožadovat dalších výhod a úlev, ale především, aby získala obecní byt. Vyprávěla mi, jak jí situace přinutila předčasně dospět, zesílet a ztloustnout, aby se o sobe mohla postarat a útokům matky se bránit. Jak se raději odstěhovala do sklepa. Povídala o jejích opileckých stavech, o tom, jak se mění nálady hubnoucího člověka, kterému se do krve dostávají chemické látky z léků, jež roky užíval. Říkala, že rodiče posílají malé děti na tábor hlavně proto, aby si mohlo konečně doma zasexovat a měli klid..
Její matka už dnes nežije. Nezajímá ji, byl to pro ni nejnenáviděnější člověk na světě. Odstěhovala se od ní, jakmile jí bylo 18 let. Dnes žije sama. Nemá rodinu, jen pár přátel. Touží po rodině a imponuje jí, jak se starám o syna, a jak se zasazuji o zlepšení práce sociáních odborů.
Je to marný boj, říká moje kamarádka, které nikdy žádná sociální pracovnice nepomohla. "Jsou to líné, zlé a bezcitné babice, které se ani neobtěžují do rodiny přijít. Místní šetření velmi často fingují, občas vezmou peníze za přimhouření oka. Nechctějí mít práci navíc. Vědí, že v případě ztráty teplého místečka další práci neseženou, a proto jedna kryje druhou. Jejich moc je přitom obrovská. Bezohledně manipulují s osudy dětí... "
Jistě všechny sociální pracovnice takové nejsou. To jsem ale mojí kamarádce vysvětlit nedokázal. Ona takovou za svůj život prý nepotkala. Žádal jsem ji, aby svůj příběh a zkušenosti sepsala. Nedokáže to. Je to pro ni příliš citlivé téma i po tolika letech. Stále ji ovlivňuje a ovlivňovat bude do konce jejího života. Sociální pracovnice mají velkou moc. Výsledkem jejich špatné práce není vadný výrobek, ale zničený život nevinného člověka.  Proto jsem se rozhodl přinést vám tento nesmyšlený příběh alespoň já. Vyhlasme nulovou toleranci špatným sociálním pracovnicím, které bezdůvodně rozdělují milující rodiče a děti, přivozují jim další strádání nebo před týráním dětí lhostejně zavírají oči.
Tento článěk věnuji všem dětem, jejichž životy sociální pracovnice špatnou prací zničily.

Její vyprávění bylo velmi subjektivní a přesvědčivé. Rodiče se jí rozešli brzy. Otec se o ni rval tři roky, než to vzdal. Matka, které dcera příliš připomínala otce, na ni byla zlá. Trápila ji, často ji bila. Netajila se s tím, že má dítě u sebe jen proto, aby otce ohýbala o výživné, mohla se dožadovat dalších výhod a úlev, ale především, aby získala obecní byt. Vyprávěla mi, jak jí situace přinutila předčasně dospět, zesílet a ztloustnout, aby se o sobe mohla postarat a útokům matky se bránit. Jak se raději odstěhovala do sklepa. Povídala o opileckých stavech matky, o tom, jak se mění nálady hubnoucího člověka, kterému se do krve dostávají chemické látky z léků, jež roky užíval. Říkala, že dospělí posílají děti na tábor hlavně proto, aby si mohli doma zasexovat a měli klid. Povídala, jak se nikdo nezajímá o to, co se děje za zavřenými dveřmi.

Její matka už dnes nežije. Nezajímá ji, byl to pro ni prý nejnenáviděnější člověk na světě. Odstěhovala se od ní, jakmile jí bylo 18 let. Dnes žije sama. Má jen pár přátel. Touží po rodině a imponuje jí, jak se starám o syna, a jak se zasazuji o zlepšení práce sociáních odborů.

Je to marný boj, říká moje kamarádka, které nikdy žádná sociální pracovnice nepomohla. "Jsou to líné, zlé a bezcitné babice, které se ani neobtěžují do rodiny přijít. Místní šetření velmi často fingují, občas vezmou peníze za přimhouření oka. Nechtějí mít práci navíc. Vědí, že v případě ztráty teplého místečka další práci neseženou, a proto jedna kryje druhou. Jejich moc je přitom obrovská. Bezohledně a lehkovážně ovlivňují osudy dětí... "

Jistě všechny sociální pracovnice takové nejsou. To jsem ale mojí kamarádce vysvětlit nesvedl. Ona takovou za svůj život prý nepotkala. Žádal jsem ji, aby svůj příběh a zkušenosti sepsala. Nedokáže to. Je to pro ni příliš citlivé téma i po tolika letech. Ovlivňovat ji to bude do konce života. S jejím dětstvím se bude nepřímo setkávat její případný partner a děti.

Výsledkem špatné práce sociálních pracovnic není vadný výrobek, ale zničený život nevinného člověka.  Proto jsem se rozhodl zprostředkovat vám tento skutečný příběh. Vyhlasme nulovou toleranci špatným sociálním pracovnicím, které bezdůvodně rozdělují milující rodiče a děti nebo před týráním dětí lhostejně zavírají oči.

Tento článěk věnuji všem lidem, jejichž životy sociální pracovnice špatnou prací zničily či poznamenaly.

 

Autor: Petr Cihlář | sobota 24.9.2011 15:23 | karma článku: 35,25 | přečteno: 3584x
  • Další články autora

Petr Cihlář

Herec Alec Baldwin nikoho nezastřelil

Novinové titulky na mne dnes celý den křičí, že oblíbený herec Alec Baldwin někoho zastřelil. Není to pravda.

22.10.2021 v 15:01 | Karma: 30,81 | Přečteno: 1691x | Diskuse| Média

Petr Cihlář

Harry a Meghan jinak

Myslím, že nejsem sám, kdo si to myslí, ale zatím jsem neviděl nikoho, kdo by to napsal. Možná mi to také smažou.

9.3.2021 v 8:32 | Karma: 37,20 | Přečteno: 1833x | Diskuse| Společnost

Petr Cihlář

Běžte s genderem někam

Feministky, běžte už s tím genderem někam. Jsem chlap a mám rád ženský. Budu jim koukat na zadek, dělat decentní narážky, aby věděly, že mám zájem nebo prostě jen proto, aby je to potěšilo.

9.3.2020 v 10:35 | Karma: 44,26 | Přečteno: 2871x | Diskuse| Společnost

Petr Cihlář

Novinky ukradly Klausovi feminismus

Media ovlivňují veřejné mínění. Podívejme se, jak se s projevem exprezidenta Klause na sněmu Trikolory vypořádaly Novinky

28.9.2019 v 21:10 | Karma: 30,12 | Přečteno: 1165x | Diskuse| Politika

Petr Cihlář

Vážený pane Drahoši

Všechno znal, všechno uměl, na všechno si troufal. Skoro všichni ho podporovali a přimlouvali se za něho. Zdál se být ideálním kandidátem. Cestu měl zametenou. Než si to pokazil sám.

30.1.2018 v 7:59 | Karma: 41,28 | Přečteno: 2091x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto za tahačem s tankem zastavilo. Už ale ne kamion, který osobák sešrotoval

4. května 2024  9:48,  aktualizováno  21:52

Při nehodě tří aut zemřel na dálnici D1 mezi Bohumínem a Polskem jeden člověk, další dva jsou...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Sadiq Khan: první muslim jako starosta Londýna a první, kdo jím je už potřetí

4. května 2024  17:46,  aktualizováno  20:43

Starostou Londýna byl znovuzvolen labourista Sadiq Khan. Mandát obhájil potřetí v řadě, což se...

U nás cyklostezky, v Polsku dálnice. Využít dotace EU jsme vždy nezvládli, říká expert

4. května 2024

Premium Od vstupu Česka do Evropské unie uplynulo 1. května 20 let. Jak tu dobu zhodnotit? Podle politologa...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...