Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bílá paní

26. 9. 2011 21:26
Tak jsem zběžně pročetla diskuzi

a napadá mě hned několik věcí. Za prvé: dvakrát měř a jednou řeš!!!Vaše příspěvky zde v diskuzi jsou ryze kontraproduktivní, vašimi (zbytečně urážlivými a dehonestujícími) příspěvky v diskuzi vám střídavkářům děláte jen medvědí službu. Za druhé, utvrdil jste mě v jednom a to v názoru, že pokud se (ex)manželé nedokáží dohodnout, je lepší, aby bylo dítě v péči jednoho z rodičů. Za třetí, pokud se snažíte bojovat za "správnou" věc, měl byste se nejdřív naučit bojovat slušně, věcně, bez urážek a s úctou. Agrese vyvolává jen další agresi.

.

Shodou okolností jsme se tu v diskuzi sešly dvě "Bílé paní", jako na potvoru se setkáváme u podobných témat a leckterým splýváme v jednu ( Já jsem Bílá paní, kolegyně bila pani) ;-)

.

k článku, věci se mění (včetně práce soc. pracovnic), nemyslím si, že praxe, která byla běžná před x lety, je stejná s tou dnešní.

3 0
možnosti

www.stridavka.cz

26. 9. 2011 14:41
Nedejte se, podávejte na podobné úřednice stížnosti

http://www.stridavka.cz/stiznost-na-vedouci-odboru-socialnich-veci-v-sokolove.html

1 0
možnosti

Chmur Čarovné rybí Ifči 007

26. 9. 2011 14:45
Re: Nedejte se, podávejte na podobné úřednice stížnosti

R^

1 0
možnosti

čarovná rybí kostička

26. 9. 2011 14:38
A jako perličku na závěr

Jeden s diskuzních příspěvků na STŘÍDAVCE.

 JTR: Zase se zde na dobrou noc opřu do proradných žen. Tragédie na Svitavsku ! Smutné, ovšem zase povedený otčím !!!

Žena rozbije kvůli milenci rodinu budiž. Ten jí pak zastřelí - má co chtěla !!!

Ale co ta nevinná dcera ???!!! Otčím musel zastřelit i jí ???!!! Kdyby byla u svého otce, nepřišla by o život !!! Navíc se spekuluje, že si od otčíma ještě snad vytrpěla své !! Kde tedy jsme s rozvodovým průmyslem !!!!

Pán ze Střídavky souhlasí s popravou expartnerky, je to ovšem dobrák, smrti dívky litujeRv

2 0
možnosti

Chmur Čarovné rybí Ifči 007

26. 9. 2011 14:48
Re: A jako perličku na závěr

Lituje smrti nevinného dítěte. Ženu, která kvůli milenci (a ještě takovému) rozbila rodinu, litovat netřeba.

0 0
možnosti

p_c

26. 9. 2011 13:55
Děkuji Diskutérkám

Děkuji za příspěvky, vystačíte si notovat už dál samy. Přeji pěkný den všem věrným diskutérkám, které u mých článků, které ani nečtou, tráví veškerý svůj čas. Některé z nich jsou jistě sociální pracovnice, které pak nemají čas provádět místní šetření. V

0 0
možnosti

honda_mrkos_pajdusakova

26. 9. 2011 14:19
Re: Děkuji Diskutérkám

Nemáte zač. Já vám děkuji za (patrně nechtěné) potvrzení mých slov.

1 0
možnosti

honda_mrkos_pajdusakova

26. 9. 2011 9:50
Promiňte,

ale život té Vaší kamarádky (a potažmo i jiných) nezničily sociální pracovnice, ale její stupidní rodiče.

Sociálních pracovnic se nezastávám ani proti nim nebrojím, žádnou neznám a nikdy jsem žádnou nepotřebovala. Jenom nevěřím jednostranným odsudkům lidí, kteří něco apriori podělali sami (popř. jejich rodiny) a hledají viníka kdekoliv jinde... Jistěže ty děti (a dospělí, kteří z nich vyrostou, jako vaše kamarádka) za svůj zpackaný život nemůžou, vyrůstat v rodině alkoholiků a sociopatů je velmi špatný vklad do život. Ale je signifikantní, že ani vaši kamarádku rodiče prostě nezajímají, zatímco sociální pracovnice nenávidí... Pravými viníky situace ale nejsou ony.

3 0
možnosti

p_c

26. 9. 2011 10:01
Re: Promiňte,

to není tak jednoduché. Když zaparkujete auto v kopci a nezařadíte rychlost, jen ruční brzdu, ta selže a auto se rozbije, taky řeknete, že je to chyba řidiče? Sociálka je jako ta ruční brzda. Měla by zafungovat v případě selhání někoho. Tuto funkci ale neplnila. Kdyby plnila, odebere matce dceru a svěří ji otci, který o ni v té době měl zájem. Ptám se, k čemu je tolerování nefunkčních ručních brzd?

1 0
možnosti

p_c

26. 9. 2011 9:26
Vzorná sociálka je na Slovensku

V Topolčanech. Vede ho Eva Riečicová. Kupodivu svou práci její podřízené zvládají dobře. A víte jak? Mají k tomu několik nekonvenčních metod a jiný přístup. Vše v mezích zákonů, které jsou těm našim velmi podobné. Měl by tam jet pan Macela na školení a zpracovat novou směrnici pro sociálky

1 0
možnosti

maelmord

25. 9. 2011 21:51
Nekonkrétní, bez závěru...

Pomlouváte celou jednu profesi. Urážíte tím řadu lidí, kteří svoji práci dělají dobře. Pokud máte na někoho "pifku", napište to konkrétně, podejte trestní oznámení, udělejte investigativní reportáž a odhalte viníky. Ale tohle je blud. To je jako bych napsal, že policajti jsou svině, co se nechají podplatit a nedělají svoji práci. A zaštítil bych to anonymním vyprávěním svého známého. To ani nestojí za ten čas na přečtení...

3 0
možnosti

Žena v domácnosti

25. 9. 2011 23:12
Re: Nekonkrétní, bez závěru...

R^

1 0
možnosti

Morgiana

25. 9. 2011 18:42
Pane

Cihlář Vy se nezměníte. Sice jste jako hlavní postavu své povídky dal ženu, ale hlavní zlo je zde zas matka/žena/ a oběť dítě a otec. Mám za sebou něco podobného , ale já bych to vyprávěla jinak, Naši se rozvedli, Otec se mohl vzteky pominout , unášel mě , a tahal po soudech a sociálkách jen aby se pomstil. Bavilo ho to tak 5 let. Pak na mě zapomněl. Ozvala jsem se mu v 18 letech. Hučel do mě své nenávistné kecy na mou matku, to že by se mě měl zeptat jak žiju a nebo v klidu mluvit o sve rodině a manželce to ne. Hodinové litanie o mé matce i púo 25 letech po rozvodu. No před 6 lety mi přestal odpovídat, telefony nezvedá a odstěhoval se nevím kam, takže tak asi tak . taky jsem se trápila

5 0
možnosti

p_c

25. 9. 2011 18:53
Re: Pane

Tak o své zkušenosti napište. Je na sociálních pracovnicích, ale také okolí a lhostejnosti lidí celkově, aby rozpoznali skutečnost a udělali přítrž trápení dětí. Věřím, že jste se trápila a nijak to nesouvisí s mým článkem. Možná, pokud byste mi vyprávěla příběh Váš, psal bych o něm. Nemám problém psát o zlých tatíncích ani hodných maminkách, už jsem takových pár článků napsal a ještě napíšu

0 0
možnosti

Krasavicee

25. 9. 2011 18:11
máte pravdu, autore, sociální pracovnice procházejí

speciálními psychotesty, a jejich součástí jsou například takové hnusy jako zbití roztomilého štěňátka holí, sražení důchodce ze schodů, rozdrcení varlete ubohého otce podpatkem, a podobně. Je to tajné, nesmí se o tom mluvit, takže pšššt.  Ať po tom pan Hodina jde!!!

1 0
možnosti

p_c

25. 9. 2011 18:17
Re: máte pravdu, autore, sociální pracovnice procházejí

já znám osobně sociální pracovnice u nás na Brnu-jih. Jsou to vesměs fajn ženské, které se snaží dělat práci dobře. Snaží se vnímat a udělat si názor. Pak znám ještě ty na Vinohradech, co figurují v případě ukradené holčičky. Nechci ted o nich psát, protože to bude předmětem televizního pořadu a zřejmě i šetření policie, ale je to diametrálně odlišné. Nevím, proč ta Vaše ironie. Hájíte to, že některé neumějí vést spis a lžou? To co říkám, to jsem i prokázal a obhájil před policií. Koho se zastáváte? Budete obhajovat i paní Petříčkovou, která na Brnu-střed neřešila týrání Dominika?

1 0
možnosti

lomihnát.

25. 9. 2011 16:16
Čarovná rybí kostička ...

má asi nějakej osobní problém. Alespoň podle účasti a úpornosti tady v diskuzi.

Jinak jsem tu ovšem spíš omylem, takže - jen můj názor, nic víc.:-/

***

Mimochodem, pokud jde o ony pracovnice: (moje děti jsou už odrostlé, tak je ta zkušenost odleželejší) dovedly si vždycky "zajezdit" na relativně slušných a pracovitých lidech, zatímco rodiny s opravdu zanedbanými fakany, nebo rodiny opravdu potřebující péči -například osamělá matka s IQ nepřímo úměrnému počtu dětí - nějak podivně proklouzávaly jejich dohledem. O Cikánech ani nemluvě. Jestli je to dnes jiné, to neposoudím.

0 0
možnosti

Chmur Čarovné rybí Ifči 007

25. 9. 2011 16:27
Re: Čarovná rybí kostička ...

Souhlas.

0 0
možnosti