Součku, co jste zase provedl?

Romantik, egoista, záletník, obchodník, lhář, otec, manžel, poutník, neřízená střela, vojín, to všechno je Tomáš Souček. Seznamte se.  

Souček je nevěrník. Už byl několikrát ženatý, ale nikdy mu to nevyšlo. Pořád se mu do vztahů motá nevěra. Když ona je tak dráždivě vzrušující. Ovšem díky svému smolařství, je pokaždé odhalen, souzen a odsouzen. Musí čelit hořkým následkům svého neukojitelného chtíče.

Souček je pracant. V každém zaměstnání jede naplno, až ho línější kolegové musí proklínat a pomlouvat, aby je náhodou neohrozil v jejich teplých místečkách. Kariérní postup je vždy raketový, s překvapivými zvraty. Někdy se zdá, že je v koncích, ale pokaždé z problémů vybruslí posílen do dalších bojů.

Souček je mnohonásobný otec. S různými ženami má různé potomky. Postupem života zjišťuje, které dítě, lhostejno, zda má Tomášovu genetickou informaci nebo ne, se k němu chová, jako k tátovi nebo jen jako ke kasičce na kapesné.

Souček je nebezpečný svému okolí. Zejména, pokud vymýšlí šílenosti se svým kolegou Jurou. Je nebezpečný v kanceláři, v metru i tramvaji. Nikdy si od něho nepůjčujte film, pokud se na něj chcete dívat se svými dětmi. Pokud má Souček v ruce sirky, utíkejte co nejdále. Nikdy Součkovi neříkejte: spoutáš mě? Nikdy se ho neptejte, zda je normální.

Souček je romantik. Miluje klid a přírodu. Dlouhé noci u hřejícího ohně a kytarové koncerty. Občasné nepohodlí během čundrů a vůni krátkodobé nehygieny. Návraty v nedělním podvečeru a loučení s kamarády na nádražích. Svítání a vlhkost rosy a vědomí, že má někde domov, kde se zahřeje, usuší a vydrbe.

Souček je gurmán. Miluje dobré jídlo, hlavně, když je ho hodně. Dokáže týdny konzumovat smažené hranolky a rybí prsty. Postupně se prokouše k vrcholné gastronomii a neustále zkouší originální pokrmy. Je otravný se svým poučováním, jak má co chutnat, ale okolí rádo ochutnává jeho výtvory.

Souček zažil téměř vše a může o tom vyprávět. Vlastně, mohl by, pokud by ještě žil. Takto to zbylo na jeho nejlepším kamarádovi, aby podal zprávu o Osmém příchodu syna.

Autor: Petr Binder | pátek 9.2.2018 9:45 | karma článku: 11,63 | přečteno: 480x
  • Další články autora

Petr Binder

Všechno je drahé. Proč?

19.1.2023 v 10:28 | Karma: 18,20

Petr Binder

Kouzlo vína

6.1.2023 v 12:01 | Karma: 18,33

Petr Binder

Má setkávání se Svatým Otcem

5.1.2023 v 11:30 | Karma: 16,04