Sociální tragédie

Včera večer nešel Facebook. Dokonce o tom informoval i iDNES a to už něco je. Byl jsem připojený, komunikoval jsem a najednou konec. Trvalo to věčnost.

Řešili jsme s přáteli, které jsem již nějaký čas neviděl, dost podstatné věci. Naše komunikace byla velmi intenzivní, mezitím jsem sjížděl příspěvky ostatních. Usmíval se nad kreslenými vtipy, prohlížel si fotky přátel z prodlouženého víkendu, dojímal se nad svatebními příspěvky, soucítil s nostalgickými větami, zuřil nad neschopností vlády, sdílel silná hesla a odmítal další pozvání ke hraní her. Prostě takový normální večer s Facebookem.

Najednou mi to napsalo, že příspěvek nešlo odeslat. Zkusím to ještě jednou a nic. Pak si reloadnu stránku a konec. Načtou se mi jen některé rámečky a tím to končí. Nakonec se objeví chybová stránka a pak už jen chyba spojení. Jsem ztracen. Nedomluvili jsme se na konkrétních závěrech. Neolajkoval jsem všechny fotky a nenasdílel všechna silná hesla. Jsem osamocen se svým počítačem. A co hůř, nemám to komu říct.

Pošlu alespoň několik emailů diskutujícím, že mi to spadlo, snad si to přečtou. Dokonce jednu smsku, kde to vážně hoří. Prý to spadlo i jim. Tragédie je celonárodní. Desetitisíce sociálně silných jedinců se stalo kybernetickými sirotky. Ještě nevědí, na jak dlouho. Zjišťuji na iDNESu, že je to pravda. Lakonická věta: Ano, Facebook aktuálně nefunguje. Mne poněkud uklidňuje, že se o tom ví. Že na tom snad někdo pracuje. Že se to podaří obnovit, protože bez jídla přežiju několik dní, bez kyslíku několik minut, ale bez Facebooku?

 

Už to funguje. Uff.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Binder | úterý 29.9.2015 7:55 | karma článku: 16,58 | přečteno: 1415x
  • Další články autora

Petr Binder

Všechno je drahé. Proč?

19.1.2023 v 10:28 | Karma: 18,20

Petr Binder

Kouzlo vína

6.1.2023 v 12:01 | Karma: 18,33

Petr Binder

Má setkávání se Svatým Otcem

5.1.2023 v 11:30 | Karma: 16,04