Přeji nám všem více práce

Blíží se Silvestr a s ním i Nový rok a spousta přání a předsevzetí. A já přeji všem více práce. Kromě toho zdraví, lásky, přátel a pohody, samozřejmě.

Nezbláznil jsem se. Ani nejsem nějaký levicový nok. Ona ta práce je totiž velmi důležitá. V poslední době se v mém okolí objevilo několik lidí, co po dlouhé době o práci přišli. Po letech naplněných prací, se dostali do prapodivného vakua očekávání a doufání. Jsou již starší a absenci práce nesou velmi těžce. Kromě toho, že s prací obvykle přicházejí i peníze.

Přeji tedy všem více práce, aby bylo i více peněz. A přeji práci kvalitní a smysluplnou, aby nás naplňovala, socializovala a těšila. Abychom byli rádi, že tu práci máme a svojí osobností jsme ji rozvíjeli a doplňovali.

Jistě, existují výjimky. Přeji méně práce třeba hasičům, také zdravotníkům. Nebo třeba policistům. Těm všem přeji, ať nemají práci žádnou, ale to už by byla úplná pohádka, že?

Přeji všem, aby za svoji dobře odvedenou práci, dostávali i odpovídající odměnu, která jim umožní prožívat kvalitně i mimopracovní část života. To je samozřejmě apel na zaměstnavatele a také stát. Všechny ty tabulkové platy a minimální mzdy. Všechny tlaky, aby si zaměstnanci přilepšili úplatky od zákazníků, a další patologické praktiky všude možně, co nás stahují do bažiny nespravedlivé společnosti, nechť se vám vyhnou.

Přeji vám práci, která druhým pomáhá a vám osobně působí radost. Tedy dobrý rok 2019.

 

 

Autor: Petr Binder | pátek 28.12.2018 8:36 | karma článku: 14,18 | přečteno: 248x
  • Další články autora

Petr Binder

Všechno je drahé. Proč?

19.1.2023 v 10:28 | Karma: 18,20

Petr Binder

Kouzlo vína

6.1.2023 v 12:01 | Karma: 18,33

Petr Binder

Má setkávání se Svatým Otcem

5.1.2023 v 11:30 | Karma: 16,04