Po devíti letech se musím omluvit a požádat o sejmutí klatby

Za chvíli to bude devět let, kdy jsem napsal jeden dost nabubřelý blog. Od té doby se stala děsná spousta věcí a já pořád přemýšlím, proč se mi tak nedaří. V diskuzi pod tím blogem je odpověď.

Ten blog se jmenuje „Chci být bezdomovcem“. V době sepsání jsem měl všechno. Dobrou a veselou práci, spoustu peněz a pocit, že to tak bude navždy. Myslel jsem ten blog jako nadsázku a legraci. Pak přišly problémy v práci, vyměnil se majitel, ztratil jsem hromadu klientů a nakonec mne vyhodili.

Vyměnil jsem pohodlné místo v kanceláři za spoustu řemesel a začal makat, jako ďas, pane profesore. Od pondělí do neděle, bez odpočinku, zato za nepoměřitelně menší odměnu. Postupně se snižovaly mé úspory, rozprodával jsem sbírky a všechno, co mělo nějakou hodnotu. Za zlomek pořizovacích cen, samozřejmě.

V roce 2017 mi umřela maminka, absolvoval jsem druhou operaci páteře a je to zdravotně stále horší, někdy už ani nemůžu chodit. Naštěstí mám silná analgetika. Napsal jsem sedmou knihu a těšil se, že bude mít u čtenářů úspěch, protože je plná dobrých myšlenek. Nestalo se. Každým dalším krokem jsem se jen a jen zadlužil. Už vlastně není kde brát.

Pracuji tolik, jako nikdy předtím, přesto nemám nic. Nerozumím tomu. Vlastně, je mi to jasné. Po letech jsem si přečetl celý článek i diskuzi pod tím starým blogem a pochopil jsem. Rád bych tedy požádal všechny, kterých jsem se svým článkem (možná několika) dotkl, aby mi po letech odpustili, a sejmuli ze mne tu klatbu. Za těch devět let jsem si mnohé uvědomil. Opravdu.

Ten článek se už nedá smazat a do diskuze nic přidávat. Snad se to ke všem, kterých se to týká, dostane. Omlouvám se. A děkuji. Bezdomovcem rozhodně být nechci.

 

Odkaz na starý blog je zde: https://hrosipoutnici.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=125666

 

 

Autor: Petr Binder | pondělí 14.1.2019 19:40 | karma článku: 24,61 | přečteno: 1197x
  • Další články autora

Petr Binder

Všechno je drahé. Proč?

19.1.2023 v 10:28 | Karma: 18,20

Petr Binder

Kouzlo vína

6.1.2023 v 12:01 | Karma: 18,33

Petr Binder

Má setkávání se Svatým Otcem

5.1.2023 v 11:30 | Karma: 16,04