- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Vždycky dojedeme k pěstiteli a nakoupíme čerstvý chřest. Bílý i zelený. Mám to tak rád. Pak si sednu, oloupu bílý chřest. Dávám ho hodně. Na deset porcí polévky asi kilo chřestu. Nakrájím na menší kousky a dám vařit do domácího zeleninového vývaru. Rovnou přidám i sůl, která pomůže se silnější chutí.
Přidám rozkrájenou mladou cibulku a vařím na nižším plameni (to je prča u indukčního vařiče) asi dvacet minut. Pět minut před limitem přidám zelený chřest, který oloupu jen cca 5 cm na konci. Ten po uvaření vyjmu a vše rozmixuji do hladka. Přidám 200 ml smetany ke šlehání a dochutím mletým muškátovým ořechem a pepřem, případně dosolím. Opět proženu mixérem a našlehám.
Vypnu vařič a do horké polévky vmíchám chladné máslo, tak 50 gramů. Na talíř pokrájím zelený chřest a zaliji polévkou. Podávám se sýrovými krutony a všichni se oblizují až za ušima. To je nejlepší odměna pro amatérského kuchaře.
Ještě mám v plánu vyzkoušet jeden recept z chřestu, ale nemůžu tu detektivku najít.
Dobrou chuť
Další články autora |
Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....