Nechť vyhraje ten nejlepší

Blíží se další volby. Spousta peněz proteče, spousta nervů proteče, spousta papíru proteče. Ať mají smysl. Nechť tedy vyhraje ten nejlepší. Kdo?

Desítky politických stran a hnutí se ucházejí o přízeň voličů. Je to přirozené, tak jsme si to nastavili. Můžeme se dohadovat o tom, jak mají volby probíhat, zda jsou stranické rozpočty ve stovkách milionů rozumné a sliby na plakátech etické. Důležitý je ovšem výsledek. Volby by měl vyhrát ten nejlepší.

Ten, který chce spravedlnost, tedy se k ní alespoň blíží. A jak taková spravedlnost vypadá? Hájí zájmy těch, kteří celý politický cirkus platí, zájmy slušných lidí. Definicí slušného člověka se nyní zabývat nebudu, protože ten, kdo tento pojem nechápe, asi ani nebude číst můj příspěvek.

Je nezbytné, aby lidé byli zaměstnatelní, ideálně v českých firmách, aby dostávali adekvátní odměnu a mohli za ni nakupovat zejména české kvalitní zboží.

Je nezbytné, aby se DPH sjednotila na jedné úrovni (např. 10 %) na všechno. Pak to bude spravedlivé a stát konečně bude vědět, kolik má vybrat. Pak nebude třeba EET (jen pro někoho a jen na něco) a Účtenkovka (zdánlivá loterie).

Je nezbytné zjednodušit zákony, sociální dávky, daně a vůbec, fungování státu, který sám neví, kde mu hlava stojí (nebo leží).

Je nezbytné přestat s rozdělováním společnosti na nepřátelské tábory (zaměstnanci – podnikatelé), ale spojovat ji proti patologiím.

Je nezbytné, aby na českých polích rostly zemědělské plodiny pro lidi a ne pro dotace.

Ostatně je načase zastavit nemravné dotace putující nejrůznějším šejdířům na nepotřebné projekty. Zároveň s tím je třeba zastavit dovoz dotovaného (mnohdy nekvalitního) zboží, protože na toto zboží mají přece nárok lidé v zemích, kde dotaci udělili.

Ještě mnoho věcí je nezbytných, ale na to přijde ten nejlepší, který ve volbách jistě vyhraje.

 

Autor: Petr Binder | pátek 6.10.2017 11:31 | karma článku: 15,07 | přečteno: 363x
  • Další články autora

Petr Binder

Všechno je drahé. Proč?

19.1.2023 v 10:28 | Karma: 18,20

Petr Binder

Kouzlo vína

6.1.2023 v 12:01 | Karma: 18,33

Petr Binder

Má setkávání se Svatým Otcem

5.1.2023 v 11:30 | Karma: 16,04