Nechá vám dvě děti na krku a zmizí

Znáte to, když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají. Teď tu trpím sám, manželka je v trapu a já mám na starosti dvě děti.

A přitom na začátku to vypadalo tak idylicky. Ještě dnes ráno, pěkně se usmála a pak mi přinesla voňavou snídani do postele. Zeptala se, zda něco nepotřebuji a pak zmizela. V tu chvíli se idyla rozplynula a do postele naskákaly dvě děti. Menší se hned vrhlo na mojí snídani a větší mi sdělovalo, že musíme opravit tablet, že venku už neprší a že půjdeme do aquaparku.

Odebral jsem se na toaletu, kde očekávám klid. Po dvou minutách, které stačily malé piraně k tomu, aby mi dojedla snídani, se dveře prudce otevřely a já byl verbálně povzbuzován, abych ukončil zasedání a šel něco dělat. Navíc mě větší potomek vyháněl, že potřebuje čůrat. Nakonec jsem rezignoval a ponechal vyprazdňování na později.

Dětský pokoj se mezitím proměnil v bojiště, plné nášlapných min v podobě kostek, autíček a dalších hraček, rafinovaně ukrytých pod dekami a polštáři. Než jsem přes pokoj přešel, měl jsem dva výrony a na levé noze mi zmizel platfus.

Děti se dožadovaly dobrot, které jsou pečlivě ukryté a jen ony o nich vědí. Po intenzivním vyjednávání, ze kterého mi málem praskla hlava, jsem jim vydal čokoládové tyčinky a těšil se, že bude chvíle klidu. Přesně třicet vteřin jim tyčinky vydržely. Pak jsem půl hodiny čistil bílé židle, které zhnědly a také dětské obličeje a končetiny, aby potomci nevypadali jako míšenci a dál neroznášeli čokoládovou barvu.

Po vyčerpávajícím boji v koupelně, přišel menší z bratrů a přinesl mi ovladač k televizi a prohlásil suše jen jedno slovo: „pohádku“. A bylo vidět, že nehodlá smlouvat. Když jsem dělal, že nevím, jak se pohádka pouští, ukázal mi to s bravurou odborníka na pouštění pohádek. Dokonce si neomylně pustil Kocoura v botách, přestože rozhodně neumí číst. Bylo vidět, že tu pohádku znají dobře. Bohužel je plná akčních scén, které se jim líbí a rádi je předvádí. Padouchem jsem se stal já a tak po mně neustále skáčou a řvou u toho. Nepříjemné je, že si k tomu obuli boty, aby iluze byla dokonalá.

Kurník, kdy už se ten miláček vrátí z nákupu?

 

Autor: Petr Binder | čtvrtek 20.8.2015 9:33 | karma článku: 22,42 | přečteno: 969x
  • Další články autora

Petr Binder

Všechno je drahé. Proč?

19.1.2023 v 10:28 | Karma: 18,20

Petr Binder

Kouzlo vína

6.1.2023 v 12:01 | Karma: 18,33

Petr Binder

Má setkávání se Svatým Otcem

5.1.2023 v 11:30 | Karma: 16,04