Nakupováním za lepší svět

Jsem moc rád, že mohu zachránit svět. Každým nákupem. I vy můžete. Stačí jen trochu chtít a svět bude hned lepší. Nakupujte jen ty správné věci.

Ráno si tak sedím na míse a pročítám čerstvé letáky. Pomáhá to peristaltice. Prohlížím si obrázky jednotlivých produktů a také cenovou nabídku. U jednoho vidím delší text. Prý, když nakoupím dramaticky sladký, černý nápoj s bublinkami v dostatečném množství, přispěji dvanáct korun na prospěšnou věc. A další a další produkty se mi podbízejí. Tu koruna, tam pětka na nemocné děti. Mám se jen rozhodnout.

Pak si pustím televizi, abych věděl, co je nového. V reklamním bloku na mne koukne známá vdova a nabádá mne, abych nakoupil tuk na pečení, protože z každé kostky odkápne patřičná částka na naději. V předvánočním čase to bude asi veletok.

Tomu se říká kvalitně zpracovaný marketing. Kde jsou stydlivě umístěné kasičky, pěkně prosklené a přelepené orazítkovanou páskou? Kde jsou bloudiví nabízeči drobností za příspěvek na dobročinné účely? Kde jsou různobarevné letáky a obálky s propiskou a složenkou? Televize, to je síla pro charitu.

Teď už jen čekám, až na mne během nakupování, vyskočí vkusně oblečený maskot z regálu a decentně mne nasměruje k nákupu toho správného zboží, abych maximálně efektivně podpořil nejpotřebnější. A já pak budu mít u pokladny krásný pocit, že jsem jen marnotratně neutratil nějaké peníze, ale že jsem pomohl lepšímu světu.

Lepšímu světu červených čísel, luxusních aut, propracovaného marketingu a spokojeného managementu.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Binder | úterý 13.11.2018 9:33 | karma článku: 16,81 | přečteno: 319x
  • Další články autora

Petr Binder

Všechno je drahé. Proč?

19.1.2023 v 10:28 | Karma: 18,20

Petr Binder

Kouzlo vína

6.1.2023 v 12:01 | Karma: 18,33

Petr Binder

Má setkávání se Svatým Otcem

5.1.2023 v 11:30 | Karma: 16,04