Počítání oveček

Při každé demonstraci nebo stávce odborů, začíná v našich médiích počítání oveček. Je úsměvné, když vidíte, jak se dohadují, kolik přišlo lidí a kolik se jich účastnilo. Matematika  připomínající Harryho Pottera a jeho kouzla se stala pro některé novináře koníčkem. Ostatní chtějí přesvědčit, že o nic nejde, že to je jen taškařice odborů.

Nespokojenost lidí s vládou narůstá geometrickou řadou a lidé to dávají najevo jak se dá. Stávka není demonstrace. Demonstrace je o počtu lidí na náměstích, ale stávka je o počtu lidí, kteří stávkovali. Všichni však nemusí být na náměstích. Ti co tam byli vyslaní dali najevo, co si o této vládě myslí.

 

Hovoří se také o tom, že lidé nejezdí demonstrovat, ale nakupovat. Nemyslím si to, ale i kdyby, tak co je špatného na tom, že po demonstraci si jde někdo něco koupit? Někteří z novinářů jdou tak daleko, že se nestydí napsat - je vidět, že lidé ještě něco v peněženkách mají, když si dovolí utrácet. Nemyslí si někteří z politiků a novinářů, že by se jim tyto peníze měly zabavit?  Možná je někdo schopen, podat návrh na to, jak sebrat tyto peníze i s peněženkami. Je vidět, že některá média už jsou na tom velmi špatně a jsou schopna všeho.

 

Co však je vidět ze všech těchto zpravodajství a zpráv je strach. A strach vede mnohé pisatele a moderátory ke stanoviskům, které už dávno nemají nic společného s objektivitou. Mnozí by ze stávkujících a demonstrujících odborářů udělali teroristy, kteří by se měli zavřít. Nikoho nezajímá, že se většina lidí bojí stávkovat a raději zůstanou v práci, aby nepřišli o zaměstnání. Ne, že by nechtěli jít, ale většina z nich má skutečný strach.

 

Přesto je vidět, že se lidé naučili bránit a uvědomili si, že nejsou bezmocní. Dokázali to v senátních a komunálních volbách a mohou to zopakovat ve volbách krajských. Za tři a půl roku tu máme volby parlamentní. Roky utečou jako voda a může se stát, že strany vládní koalice za ubohé škrtání budou lidmi vyškrtány...

 

Petr Benda

 

Autor: Petr Benda | čtvrtek 16.12.2010 7:00 | karma článku: 8,58 | přečteno: 872x
  • Další články autora

Petr Benda

Nepovažujte slušnost za slabost

18.6.2011 v 7:00 | Karma: 42,07

Petr Benda

Sbohem a šáteček

15.6.2011 v 7:00 | Karma: 11,78

Petr Benda

Vše při starém a nové pohádky

30.5.2011 v 7:00 | Karma: 10,02